Miruna Mocanu, chimist, farmacist și skincare expert: Povestea din spatele The A, beauty center de lux din București

Descoperă secretele succesului în industria de beauty cu Miruna Mocanu, antreprenor, chimist, farmacist și expert în skincare! Direct de la ea, vei avea ocazia să afli cum a reușit să construiască unul dintre cele mai exclusiviste și sofisticate saloane de înfrumusețare din București – The A. Vei descoperi ce anume a motivat-o să pășească în această lume competitivă, care sunt provocările și beneficiile de a fi antreprenor într-un domeniu dinamic și în continuă schimbare.

Știm că ești la bază chimist și că primul business pe care l-ai dezvoltat a fost în domeniul farmaceutic. Spune-ne mai multe despre pasiunea ta despre chimie, farmacie și cum le îmbini acum în ceea ce faci?

 Sunt farmacist și chimist de profesie și, în trecut, am deținut farmacii. În prezent, am un centru de înfrumusețare și mă concentrez în principal pe îngrijirea pielii. Deoarece ofer produse premium care conțin substanțe active puternice, îmi place să creez combinații personalizate pentru a satisface nevoile individuale ale clienților.

Datorită experienței mele în domeniul chimic, îmi este mai ușor să recomand rutine personalizate pentru fiecare client în funcție de problemele lor și obiectivele pe care doresc să le atingă. Astfel, clienții mei pot încetini procesul de îmbătrânire, pot preveni apariția ridurilor și pot obține o piele strălucitoare și sănătoasă.

De ce consumatoarele de frumusețe ar trebui să te urmărească și să se folosească de conținutul pe care tu îl oferi? De ce informațiile pe care le oferi tu sunt mai bune și mai de actualitate?

Este adevărat că îmi doresc foarte mult ca, atât clienții noștri, cât și oamenii de pe social media, să beneficieze de informații corecte referitoare la produsele noastre, dar și la ingrediente și substanțe active în general. Este important să conștientizăm faptul că produsele de tip cremă se absorb în piele, iar atunci când aplicăm anumite substanțe active, acestea sunt asimilate în interior. Deoarece pielea noastră este cel mai mare organ al corpului, este esențial să avem grijă de ea și să fim atenți la ceea ce aplicăm pe față și corp.

Cât este de greu să oferi informații de specialitate în domeniu, în condițiile în care sunt atât de multe voci în mediul online și offline?

Nu este ușor să te faci remarcat pe o piață atât de aglomerată precum cea a produselor pentru îngrijirea pielii. Cu toate acestea, este important să căutăm informații de la persoane specializate în domeniu. Substanțele active din produsele cosmetice sunt asimilate de corp prin piele, așa că trebuie să avem mare grijă cum le folosim și cum le combinăm.

De aceea, îndrum oamenii să urmărească persoane specializate în îngrijirea pielii, cum ar fi dermatologi, cosmetologi, farmaciști, chimiști și alți profesioniști în domeniu. Aceștia pot oferi informații prețioase despre ingrediente, produse și rutine de îngrijire personalizate, astfel încât să avem grijă de sănătatea și aspectul pielii noastre.

Povestește-ne puțin despre The A, salonul pe care l-ai deschis în centrul Bucureștiului. Care este conceptul din spatele lui și ce oferă diferit față de alte saloane?

Am deschis Beauty Centerul The A în urmă cu un an, din nevoia de a oferi produse premium de cea mai înaltă calitate. În salonul nostru de lux, clienții noștri beneficiază de servicii de cea mai bună calitate, fiecare specialist fiind expert într-un anumit domeniu.

Echipa noastră de specialiști este bine pregătită și pasionată de ceea ce face. În ceea ce privește îngrijirea pielii, specialiștii noștri sunt foarte bine instruiți și lucrează împreună cu mine pentru a trata problemele pielii fiecărui client și pentru a atinge obiectivele lor personale.

La fel și în cazul manichiurii, tehnicienii noștri sunt foarte bine instruiți și pasionați de ceea ce fac, astfel încât clienții noștri să plece cu unghiile perfecte. De asemenea, avem un personal excelent pentru îngrijirea părului, fiecare specialist fiind expert în propriul său domeniu de activitate, fie că este vorba de vopsit, tuns sau coafat. La The A, clienții plătesc pentru servicii de cea mai bună calitate și pleacă de la noi cu o stare de bine diferită față de cea cu care au venit.

Cât este de greu să deții un salon de înfrumusețare în București, cum este industria beauty la noi?

Da, nu este ușor deloc să deții un salon de înfrumusețare, este o muncă interminabilă. Chiar dacă clienții văd doar produsul finit și perfecțiunea, în spate este nevoie de un istoric și de respectarea proceselor și protocoalelor pentru a putea oferi calitate și produse premium. Dacă protocoalele sunt respectate, cu siguranță va fi obținut un rezultat frumos, de calitate și durabil.

Nu este ușor și prin prisma faptului că piața din România este una foarte competitivă, o piață în continuă dezvoltare. Cu toate acestea, deoarece The A este un salon de lux, în cadrul căruia sunt disponibile servicii de înaltă calitate și produse premium, am reușit să penetrăm piața și să ne formăm o clientelă. Experiența pe care o oferim, de la momentul în care deschidem ușa până la plecarea clienților, este total diferită de restul saloanelor.

Cât de greu a fost să găsești și să formezi o echipă în salon?

A durat destul de mult timp, șase-opt luni, să găsesc oamenii potriviți, deoarece nu toată lumea înțelege cât este de important să lucrezi cu adevărat în echipă. Este necesar să lucrezi cu profesioniști care sunt cu adevărat pasionați de ceea ce fac și care sunt dedicați, doar așa poți obține cele mai bune rezultate. Este adevărat că, la fel ca în multe alte domenii, există o concurență acerbă, însă trebuie să ridici meseria ta la nivelul de artă, pentru a oferi servicii de calitate. În România avem specialiști în toate domeniile, de la manichiură, skincare și păr, și cei care au pasiunea necesară pot să obțină rezultate remarcabile și să se diferențieze de restul. Deși este o provocare, nu este imposibil să găsești oameni care să îți împărtășească aceeași pasiune și viziune.

Care sunt tratamentele de înfrumusețare disponibile la The A pe care le recomanzi cel mai mult?

La The A oferim o gamă largă de tratamente de înfrumusețare, inclusiv tratamente faciale personalizate. Înainte de a recomanda un tratament, efectuăm o diagnosticare detaliată prin utilizarea aparatului SkinInstant Lab, apoi discutăm cu un expert sau cu mine pentru a determina tratamentul optim pentru a obține rezultatele dorite.

După prima ședință, se va vedea un rezultat uimitor, însă pentru a menține durabilitatea, este important să avem o rutină adecvată de îngrijire a pielii acasă. Toate tratamentele noastre sunt personalizate pentru fiecare problemă în parte, inclusiv tratamente speciale pentru acnee. Fiecare persoană este tratată individual și personalizat, deoarece ceea ce funcționează pentru un ten acneic tânăr nu funcționează și pentru un ten matur cu probleme de acnee.

Avem tratamente de hidratare, rejuvenare celulară, anti-aging dar și aparatură specială importată din America, precum Ionixlight, care utilizează lumină LED, microcurenți, microdermabraziune și oxigenare. De asemenea, avem măști personalizate pentru fiecare problemă în parte, astfel încât să putem oferi cele mai bune rezultate pentru fiecare client.

La The A oferim și tratamente pentru îngrijirea părului. Recomandăm tratamente de restructurare, hidratare, întreținere după vopsire și decolorare, precum și încărcarea cheratinică a firului de păr. Avem o gamă variată de tratamente pentru păr pentru a satisface nevoile fiecărui client.

Ce game de produse găsim la The A și care sunt preferatele clientelor?

La The A, ne concentrăm doar pe produse de calitate premium. În ceea ce privește skincare-ul, lucrăm cu branduri precum Biologique Recherche, Augustinus Bader și un brand de produse israeliene care sunt disponibile doar pentru tratamente în salon. Pentru îngrijirea părului, utilizăm produse de la branduri de top precum Kerastase, Nashi, Oribe, Wella, L’Oreal și Olaplex.

Ai legat multe colaborări în salon, pe lângă produsele de top pe care le ai sunt și alte produse ce pot fi cumpărate de la The A?

La The A, pe lângă produsele noastre de înaltă calitate disponibile pentru achiziție și pentru îngrijirea de acasă, oferim și servicii de înfrumusețare disponibile prin intermediul voucherelor noastre cadou. Acestea sunt cadouri perfecte pentru persoanele dragi, oferindu-le posibilitatea de a experimenta serviciile noastre premium în cadrul salonului. Voucherele noastre acoperă o gamă largă de servicii, de la tratamente pentru păr și îngrijirea pielii, la tratamente speciale pentru unghii și multe altele.

Știm că organizezi evenimente și workshopuri la The A. Spune-ne puțin despre ele – care este scopul acestor evenimente și care sunt beneficiile pe care le aduc?

Am organizat workshopuri și evenimente la The A în primul rând pentru a oferi informații corecte pentru îngrijirea pielii, dar și pentru a ajuta persoanele publice cu care colaborăm pentru promovarea salonului să înțeleagă mai bine conceptul, să afle informații corecte despre produse și ingredientele active pe care acestea le conțin. De asemenea, am organizat evenimente de lansare pentru produsele noastre, precum și evenimente speciale pentru clienții noștri premium. Evenimentele de genul acesta sunt adresate unui număr redus de persoane, cliente, dar și potențiale cliente, persoane care au dorit să afle mai multe despre serviciile pe care le oferim și produsele folosite în salon.

The A devine, pe zi ce trece, un salon iubit și foarte frecventat de către bucureștence. Am putea chiar spune că este „the place to be” atunci când vorbim despre servicii de înfrumusețare. Ce surprize pregătești în continuare?

Din punctul de vedere al omului de afaceri pot spune că sunt foarte încântată de evoluția pe care brandul The A o are într-un timp atât de scurt de la lansarea sa pe piață. Am reușit să construim într-un an de zile o bază de clienți loiali care ne împărtășesc valorile și viziunea.

Salonul nostru este locul ideal pentru a experimenta o experiență completă, de la momentul în care intri până la momentul în care pleci. De la designul frumos al salonului și terasei, până la atmosfera liniștită și relaxantă, toate contribuie la crearea unei experiențe de neuitat. În plus, credem că frumusețea și sănătatea merg mână în mână, astfel că încurajăm clienții noștri să își îngrijească și să își protejeze pielea, părul și unghiile în mod corespunzător.

Cu privire la surprizele pe care le pregătim, sunt un pic superstițioasă și nu voi dezvălui prea multe detalii. Cu toate acestea, pot să vă asigur că vom continua să aducem idei frumoase și interesante pentru a inova piața de beauty și a aduce ceva unic și valoros clienților noștri.


Follow Us On Instagram