Machiajul de mireasă în vara 2021

Makeup artist & trainer: Paulina Buldumea
Make-up Artist cu o vastã experiențã în domeniu.
Şi-a început cariera în televiziune în urmă cu 16 ani, a lu­crat pe platourile de filmare, a colaborat cu multe persoane publice, regizori celebri.
În urmă cu 9 ani a hotărât să îşi împărtăşească din secrete şi a decis să fie trainer, iar în urmă cu 4 ani a fondat propria şcoală de machiaj care îi poartă şi numele.

Orice mireasă își dorește să fie unică și frumoasă în ziua nunții ei. Astfel, makeup artistul trebuie să îi respecte toate cerințele și să aibă grijă ca machiajul să îi reziste 24 de ore, însă trebuie să fie și în pas cu tendințele anului pentru a oferi un rezultat excepțional.

Imaginea unei mirese este alcătuită din diferite detalii, pre­cum un puzzle. Deci, dacă un element nu îi este potrivit, atunci ea nu se va simți confortabil în ziua nunții. Cele mai multe dintre nunți sunt programate în sezonul cald, astfel ori­ce makeup artist trebuie să își sfătuiască viitoarele mirese atunci când se programează, cum să aibă grijă de tenul lor înainte de machiaj. Chiar dacă cosmeticele acoperă aproa­pe orice, pentru un machiaj excepțional, clientele trebuie să aibă grijă de tenul lor. De exemplu, este de dorit ca mireasa să nu exagereze cu bronzul înaintea nunții. Pe lângă faptul că pielea se va deshidrata foarte mult, este posibil ca fondul de ten să nu se așeze foarte bine, iar machiajul să nu reziste foarte mult. De asemenea, este recomandat ca mireasa să facă un peeling înaintea aplicării machiajului pentru a înde­părta toate cojițele de pe față.

Întotdeauna trebuie să întrebăm clienta despre tipul de ten pe care îl are, astfel noi vom putea aplica exact baza de machiaj de care ea are nevoie pentru o rezistență mai mare a machiajului. Dacă mireasa ne spune că are tenul mixt sau gras, vă dau un pont: aplicați bază pentru glitter sau pigment (transparentă) pe zonele care au exces de sebum înaintea aplicării fondului de ten, astfel vă asigurați că produsul se lipește perfect pe față și va rezista toată ziua.

Anul acesta se poartă machiajul natural, astfel tenul trebuie să arate cât mai soft. Textura produselor alese are o mare importanță, deoarece machiajul miresei ar trebui să arate impecabil, chiar și la o examinare atentă sub lupă. Este foar­te important să alegem nuanța fondului de ten, ton pe ton cu pielea, iar pentru că machiajul trebuie să arate bine atât în timpul zilei, cât și seara, dar și în fotografiile de nuntă, este de preferat să amestecăm un fond de ten waterproof pentru rezistență, cu un fond de ten hd pentru poze. Pentru con­turarea feței este de preferat să optăm pentru un bronzing, astfel machiajul să nu pară dur la lumina zilei, iar în pomeți puteți opta cu siguranță pentru un blush peach sau roz, dar depinde foarte mult și de gusturile clientei. Aveți mare grijă atunci când folosiți highlighter! Chiar dacă majoritatea ma­keup artiștilor iubește să lumineze fața, dacă folosim acest produs în exces atunci când machiem o mireasă, aceasta va părea transpirată.

Pentru ca machiajul ochilor să fie soft, puteți opta pentru cu­lori nude: nuanțe de maro, piersică, roz pal, violet pal. Puteți crea machiaje monocrome, smokey spre exemplu sau, de ce nu, putem alege și eyelinerul. Ca un touch, puteți aplica puțin pigment sclipicios sau chiar glitter pentru a evidenția ochii. Pentru a evita transferarea rimelului în zona de jos a machiajului, optați pentru un rimel waterproof, mai ales vara.

Când vine vorba despre sprâncene, întotdeauna trebuie să aveți în vedere faptul că, dacă încercați să modificați forma sprâncenelor în ziua nunții clientei, aceasta nu se va simți deloc bine în pielea ei, deoarece o să îi fie foarte greu să se obișnuiască. Chiar dacă sprâncenele pufoase sunt la modă, în cazul în care clienta dorește sprâncene grafice, atunci res­pectați-i dorința, nu vrem să îi stricăm marele eveniment.

Machiajul buzelor este de dorit să fie în nuanțe nude, iar rujul trebuie să fie mat pentru a fi cât mai rezistent. Dacă optați pentru rujul roșu, puteți contura ochii mai puțin sau puteți alege un look cu eyeliner. De asemenea, este la modă glossul, deci dacă mireasa se simte bine cu gloss, nu ezitați să îl aplicați deasupra rujului. Pentru o rezistență și mai mare a machiajului, optați pentru un spray de fixare după finaliza­rea acestuia.

Anul acesta se poartă machiajul natural, nuanțe de marouri cal­de, cât mai puține detalii asupra ochilor și un ten luminat și fresh.

 


Follow Us On Instagram