Machiaj în funcție de forma ochilor

Când vine vorba despre machiajul ochilor, nu există o singură abordare care să se potrivească tuturor. Fiecare formă de ochi își spune propria poveste și necesită o stilizare personalizată. Armonizarea machiajului cu ochii clientei poate fi o experiență inedită pentru aceasta, transformându-i privirea într-o adevărată capodoperă.

Fie că vorbim despre senzualitatea ochilor migdalați, despre misterul ochilor descendenți, aerul jucăuș al ochilor rotunzi sau despre frumusețea oricărei alte forme, există abordări de makeup potrivite pentru fiecare. Așadar, prin intermediul machiajului se poate obține o accentuare a formei ochiului sau, dimpotrivă, o iluzie optică ce oferă aparența unei forme diferite.

Bineînțeles, abordarea corectă a fiecărei forme de ochi va oferi un aspect general mult mai plăcut, fapt ce le va încânta pe cliente. Unele dintre acestea vor fi curioase să afle cum să aplice și ele machiajul pentru a-și complimenta ochii. Răspundeți-le la întrebare oferindu-le câteva sfaturi de bază pentru forma lor de ochi!

 

Ochi migdalați – Senzuali și atrăgători, ochii migdalați se potrivesc de minune cu eyelinerul, indiferent de forma sa. De asemenea, orice machiaj natural, de zi, cu nuanțe alese în funcție de culoarea ochiului va complimenta superb această formă.

 

 

Pleoapă căzută – Nu trebuie să avem o anumită vârstă pentru a avea acest tip de pleoapă, ne putem naște cu această formă. Atunci când aplicați fard, este esențial să îl urcați spre arcadă pentru a diminua aspectul pleoapei căzute.

 

 

Ochi monoliți – Chiar dacă este o trăsătură predominantă asiaticilor, există extrem de multe persoane în țara noastră cu această formă de ochi. Este, probabil, cea mai dificilă de abordat, însă fardurile sidefate, liniile de tuș subtile și nuanțele neutre își vor face mereu treaba.

 

 

Ochi rotunzi – Acest tip de ochi este extrem de plăcut, oferind un aer juvenil și vesel. Totuși, poate crea senzația de apropiere, deci ideal ar fi să abordați tehnici de alungire, fie prin fard, fie prin aplicarea de eyeliner atât în colțul extern, cât și în cel intern.

 

 

Ochi „înfundați” – Așa cum le spune și denumirea, acești ochi sunt adânciți în orbite, lucru ce oferă privirii o profunzime extrem de mare. Pentru a machia armonios acest tip de ochi trebuie să vă concentrați pe nuanțe deschise, luminoase, care oferă volum.

 


Follow Us On Instagram