Let`s talk about… cu Manuela Lupașcu, Blogger

Când și cum ți-ai dat seama că ești atrasă de modă?

În primul rând „bună și bine v-am găsit”. Cred că pasiunea pentru modă a apărut ca în cazul multor fetițe, încă de la o vârstă fragedă. Știți ce spun: încălțat cu pantofii mamei, purtat rochiile ei prin casă și apoi, cu cât am crescut, am început să devin „independentă” și să le port pe ale mele.

Când și cum a luat naștere blogul „Let’s talk about fashion”? Care este povestea numelui? De ce „Let’s talk about fashion”?

Nu este o poveste impresionantă, ba chiar puțin banală aș putea spune ☺. Am practicat înotul de performanță timp de 12 ani, iar la sfârșitul liceului / începutul facultății, am decis să merg pe un drum complet diferit, care să nu aibă legătură cu sportul. Până în acel moment, viața mea era ca în armată: program foarte bine definit cu ore exacte de trezire și culcare, mult efort fizic, antrenamente și școală. O dată ajunsă la facultate, mi-am dat seama că am mult mai mult timp liber la dispoziție și, văzând interesul acordat pozelor postate pe social media (Facebook), am decis să îmi fac și un spatiu doar al meu, unde să pot posta mai multe gânduri și poze.

De ce „Let’s talk about fashion”? Pentru că am încercat să găsesc o nouă pasiune și moda a fost cea mai aproape de sufletul meu! Sigur, cu timpul subiectele au început să fie mai diverse și să urmăresc mai multe zone către care se duce atenția persoanelor din comunitatea mea: beauty, travel & lifestyle.

Cine este publicul tău?

Sunt oameni minunați, care rezonează cu mine și cu ceea ce vreau să transmit. Mi-am spus mereu că vreau să aduc zâmbete și o stare de bine într-o lume prea plină de răutate și hate. Mă bucur extrem de tare că am reușit să fac acest lucru și că am putut sta departe de bullying-ul online care, din păcate, începe să capete proporții îngrijorătoare și care, pe cât posibil, ar trebui descurajat.

De ce scrii mai mult în engleză?

I was a little girl with high ambitions ☺. Deși era evident că la început urma să mă adresez preponderent publicului din România, mi-am dorit mereu să am o comunitate diversă și să ajung în contact cu oameni din toate colțurile lumii. Să spunem că a fost o strategie, deși la acel moment nu știam exact unde vreau să ajung cu blogul, fiind foarte puțin, spre deloc, promovat și înțeles la noi. Cu toate acestea, am înțeles că lucrurile capătă contur și că treaba este serioasă, în momentul în care am primit prima propunere de colaborare venită de la un brand din… Coreea de Sud! Vă imaginați bucuria și entuziasmul?!

Care sunt avantajele și dezavantajele în a fi blogger?

Cred că aici este vorba și de percepția fiecăruia, dar eu o să vorbesc din punctul meu de vedere: am ajuns să cunosc foarte multe persoane minunate, care în timp mi-au devenit prieteni, să lucrez cu branduri la care poate doar visam când eram mică, să fac ceea ce îmi place, să călătoresc și, nu în ultimul rând, să am libertatea de a alege. Spre exemplu, dacă îmi doresc o zi liberă marți, o pot avea, dacă îmi doresc să refuz o campanie pentru că nu rezonez cu produsul sau cu conceptul, o pot face! Nu sunt constrânsă de nimeni și nimic. În egală măsură, să fiu liberă într-o zi de marți, greu se aplică. Muncesc pentru mine și 7 zile din 7, 24 din 24, dacă este nevoie, iar asta presupune să fiu mereu prezentă, mereu activă. Vacanțele nu sunt mereu vacanțe, profit de ocazie pentru a crea conținut, împărtășesc experiența pe social media. În weekend profit de faptul că este orașul liber, pentru a face poze și, poate cel mai mare dezavantaj în a fi blogger, este faptul că ne expunem viața, dar clar putem controla volumul de informație, astfel încât să ne și protejăm. Last but not least, acele avantaje nu vin peste noapte. Este multă muncă neplătită în spate, sunt investiții și trebuie răbdare. Lucru care cred, de fapt, că se aplica în toate domeniile!

Ce altceva mai faci în afară de blogging?

În acest moment, pot spune că sunt full time blogger și, deși multă lume nu înțelege acest lucru, chiar este un full time job, pentru că „noi centrăm, noi dăm cu capul”: contabilitate, mailuri, contracte, poze & clipuri, concepte, locații pentru poze, realizat ținute, editat, scris, research și, nu în ultimul rând, lucrez mereu la îmbunătățirea calității materialelor pe care le livrez.

Care este cea mai valoroasă lecție de viață pe care ai învățat-o până la vârsta aceasta?

Să prețuiesc fiecare moment petrecut alături de persoanele dragi din viața mea și să nu mă mai ascund sub pretextul: „nu am timp”. Să îmi fac timp, oricât de obosită sunt, pentru că tot acest „Timp” nu iartă pe nimeni.

Povestește-ne despre una dintre cele mai frumoase experiențe din viața ta, de până acum?

Nu vreau să sune pompos, dar viața mea este un cumul de experiențe minunate și sunt recunoscatoare pentru fiecare moment în parte. Am fost norocoasă să am mereu părinții aproape, să mă susțină în tot ce vreau să fac, să îmi spună să nu renunț când dau de greu și să trăiesc fiecare clipă la maxim. Așa am și făcut. Cu toate acestea, cred că acei ani de sport au fost și vor rămâne mereu pe primul loc în sufletul meu. Am avut ocazia să fac ce îmi place, să particip la competiții internaționale și, astfel, să călătoresc în țări mult visate la vârsta aceea. Dar, mai important decât orice, m-a ajutat să devin persoana de astăzi!

Ce alte pasiuni mai ai?

Sincer, îmi plac aventurile, mă provoc mereu să găsesc experiențe noi pe care să le încerc și să îmi înving orice teamă: scuba diving, deși am fobie de ape libere, am sărit cu parapanta, apoi cu parașuta, am făcut rafting, am călărit, acum doi ani am început să mă dau cu placa și lista poate continua .

Cum decurge o zi din viața ta?

Lucrurile stau puuuuțin diferit în perioada aceasta. Există o diferență între ce se întâmpla înainte și ce se întâmplă acum, dupa declanșarea pandemiei. Nu toate zilele sunt la fel, dar de cele mai multe ori există activități pe care le desfășor în 90% din cazuri: morning coffee, mailuri, telefoane, poze, ieșit cu cățelul (mai nou avem doi, fiindcă am salvat unul de curând și îl păstrăm până îi găsim o căsuță), postări și, nu în ultimul rând, îmi place să comunic cu oamenii care mă urmăresc.

Te vezi făcând toată viața ceea ce faci acum? Ce planuri de viitor ai?

Da, mă văd făcând ceea ce fac acum toată viața, dar nu știm niciodată cum evoluează sau se schimbă lucrurile. Practic, creez conținut, strategii și fac poze, lucruri care se pot aplica atât pentru mine, cât și pentru alte persoane sau branduri.

Am totuși și câteva planuri pe care vreau să le desfășor în paralel, dar nu vreau să vorbesc mai mult momentan. Sper să iasă cum îmi doresc și apoi rezultatele să vorbească de la sine.


Follow Us On Instagram