La început blogul a fost un fel de joacă

Pentru Ana Maria Tatucu blogul a început ca o joacă, a pornit căutând să scrie pentru a-și relaxa mintea și, în același timp, își dorea un hobby. Așa s-a născut Beauty Barometer, blogul său. Are o pasiune extrem de puternică pentru parfumuri, își începe ziua alegându-și un parfum sau chiar combinându-le între ele, iar acest ritual îi oferă idei pentru întreaga zi. Ține foarte mult la onestitatea și respectul față de sine, apoi la onestitatea și respectul față de ceilalți. Vă invităm la lectură pentru a o cunoaște mai bine pe Ana Maria.

ANA MARIA TATUCU
Consultant Marketing
Beauty Blogger @ www. beautybarometer.com

 

Când si cum a început atracția către frumusețe?
Nu am o atracție, ci mai degrabă o preocupare. La 8 ani colecționam săpunuri parfumate, la 10-11 ani deja dădeam iama prin cremele de față ale mamei. Îmi plăceau aceste lucruri mărunte specifice femeilor.

Cum a luat naștere blogul pe care îl ai și de ce Beauty Barometer? Care este povestea numelui?
Blogul a fost un fel de joacă la început, voiam să scriu să îmi mai relaxez mintea. Îmi doream și un hobby. Eram în concediu de îngrijire copil când la un moment dat am zis ,,hai să mă apuc să scriu” și am început să scriu pe teme de frumusețe, cosmetice, parfumuri. Termenul Barometer a venit chiar din jobul meu, din sfera profesională, destul de comic aș spune. Căutam să compun un nume pentru blog și tot repetam ,,beauty, beauty” și la un moment dat am zis să fie Beauty Barometer, având în cap un raport de la muncă la care lucram intens.

Mai activezi profesional și în alte domenii de activitate sau doar în Industria Beauty, prin blogging?
Pentru mine blogging-ul nu este un job, este un hobby. E drept că după ceva vreme am început să fiu cunoscută în zona de online și au apărut și colaborări ce intră într-o zonă mai de business, însă au rămas la gradul de ,,nice to have”. Jobul meu se desfășoară în zona consultanței de marketing, cercetare de piață. Am lucrat și pe pozitii de marketing manager în companii multinaționale o perioadă. Ca idee, vreau să îmi țin hobby-ul în zona de hobby, dacă și blogul m-ar solicita ca și un job, cu siguranță că aș renunța.

Ce te pasionează cel mai mult din Industria Frumuseții? De ce?
Din zona de frumusețe sunt interesată de tot ce înseamnă îngrijire ten. Parfumurile sunt o altă pasiune extrem de puternică. În produsele de îngrijire a tenului investesc foarte mult și caut și informații, încerc să folosesc ceea ce îmi este cel mai potrivit. Când au apărut primele riduri am fost și mai conștientă că trebuie să combin o dietă sănătoasa și cu o rutină adaptată.

Care sunt canalele tale de comunicare preferate la ora actuala? De ce?
Pentru mine tot blogul rămâne locul meu preferat. Mie îmi place să scriu, și prin scris simt că pot comunica așa cum îmi doresc.

Ce te inspiră în ceea ce faci?
Mă inspiră în primul rând ceea ce fac eu, felul cum îmi adaptez rutina de îngrijire a tenului, parfumurile pe care le descopăr. De obicei, parfumurile sunt punctul de plecare. Încep ziua alegându-mi un parfum în funcție de ce stare am, uneori le combin între ele și așa îmi vin idei pentru întreaga zi.

Care sunt ritualurile tale de îngrijire? Ce e obligatoriu „no matter what”?
Țin foarte mult la curățenie la toate capitolele. Ca atare, demachierea este literă de lege și îngrijirea elementară a corpului. Dacă nu am un ten bine demachiat și pregatit de hidratare, nici nu mă simt bine. Apoi hidratarea pielii per total, dacă simt că ceva mă ,,ține”, devin indispusă.

Care este cel mai emoționant moment din viața ta profesională?
Viața mea profesională încerc să nu mi-o încarc cu emoții. Experiența destul de mare și de încărcata din zona profesională m-a învățat exact asta, să îmi rezerv emoțiile pentru partea personală a vieții. Mai la începutul carierei mă emoționau oamenii care lucrau cu mine, care apoi evoluau fantastic pe parte de carieră și care veneau apoi să îmi mulțumească pentru ce i-am învățat.

Ce faci pentru evoluția ta ca blogger? Dar pentru evoluția personală?
Știu că o să sune ciudat, dar nu țin prea mult la ideea de a evolua. Poate tot din perspectiva multor experiențe de viață. Îmi place să mă bucur de prezent, aici și acum. Blogul este oaza mea mentală, să spun așa, chiar nu țin să evolueze într-un anume fel. Fireste că lucrurile se schimbă, evoluează, involuează, nu știu cum să evaluez asta, dar știu că îmi place să fiu prezentă acolo pe blog, să scriu, să îmi pregătesc pozele. Pentru evoluția personală, țin foarte mult la onestitatea întâi față de mine și apoi față de ceilalți. Țin foarte mult la respectul față de sine și apoi la respectul față de cel de lângă mine. Nu suport cum tratăm natura, nu mă suport pe mine uneori când știu câte deșeuri produc, cât plastic consum și tot așa. Uite, aici aș vrea să evoluez.

Cum arată o zi din viața ta?
Asta e greu să generalizez. Pot să spun cum a fost ieri sau azi. În primul rând țin să iau micul dejun, să îmi pregătesc tenul, să mă bucur de o nouă zi. Încep ziua mereu alegându-mi un parfum și asta recunosc că uneori devine comic. Apoi agenda de muncă, lucruri legate de familie, depinde.

În afară de frumusețe, ce pasiuni mai ai?
Blogul îmi ocupă deja o mare parte din timpul dedicat hobby-urilor. Încerc de peste un an să mă țin serios de un sport, am reușit și mai e și ăsta un alt capitol. Prefer să am un program echilibrat, să am și timp pentru odihnă, adica fără nici un device, telefon sau tabletă.

Cum îți păstrezi echilibrul interior?
De felul meu sunt o persoană echilibrată, cochetez și cu ideea de mediocritate de care în general nu e bine să vorbești, mai ales într-o lume unde ți se impune o competitivitate în orice faci. Prefer să fac doar ceea ce pot face și ceea ce vreau să fac, am învățat să spun NU, asta a fost o mare revelație pentru mine, din acel moment am înțeles ce înseamnă echilibrul și relaxarea reală.


Follow Us On Instagram