Huna – practică hawaiiană

Secretele străvechi adesea rămân pierdute în trecutul întunecos. De obicei, nu este nimeni care să ducă mai departe moștenirea. Cu toate acestea, poporul hawaiian a trecut de astfel de bariere, iar în secolul XXI putem adopta un stil de viață vechi de peste 35.000 de ani, care nu ar putea fi mai actual. Huna este eticheta modernă a unei culturi hawaiiene străvechi, una dintre primele învățături ale omenirii și, probabil, cea mai veche artă și știință a dezvoltării spirituale și vindecării.

Legenda insulelor Hawaii începe cu căpitanul Hook care a descoperit fiecare insulă în parte și, de fiecare dată când întreba localnicii unde locuiesc, aceștia ziceau „Hawaii” – de unde și numele arhipelagului. De fapt, Hawaii nu este doar un loc din lista de dorințe pe care vrei să îl vizitezi cu ardoare. Este un loc în interiorul tău, oriunde te-ai afla – la asta se refereau localnicii. „Ha” înseamnă respirație, „wai” înseamnă apă, dar este și un cod pentru „Mana” sau energia vieții, iar „i” înseamnă suprem. Adică, locul din interiorul tău, unde locuiești, numit Hawaii, înseamnă „Locuiesc în energia supremă a vieții la care am acces cu fiecare respirație, oricând, oriunde.”

Cele mai puternice tehnici din Huna sunt respirația și meditația. O altă legendă spune că atunci când primii misionari albi au venit în insulele Hawaii, băștinașilor li s-a părut că este ceva ciudat la ei. Ulterior, suspiciunea li s-a confirmat: nu respirau. Bine, respirau, dar superficial, nu așa cum o făceau hawaiienii. Aceștia din urmă au fost supărați și i-au numit pe misionari Haole (Ha = respirație și ole = lipsă). Poporul hawaiian știe de zeci de mii de ani că cel mai rapid mod de a ne schimba starea emoțională, de a deveni calmi, echilibrați și centrați constă în schimbarea modului de respirație.

Meditațiile din Huna sunt multiple, cu efecte foarte puternice, care activează diverse părți ale corpului, pe lângă părți ale inconștientului. Meditația este una dintre cele mai străvechi modalități cunoscute pentru om pentru transformarea în bine a stării sale mentale, a condiției fizice și a circumstanțelor exterioare, dar și pentru explorarea tărâmului experiențelor transversale. A fost și este folosită de mii și mii de ani de către toate tradițiile spirituale și în toate organizațiile ezoterice din lume. Pentru mulți, interesul de bază în noțiunea de meditație este „a te gândi la”. Dar, în practică, este mai complicat de atât. În sistemul Huna, populația Kahuna folosește ambele metode de meditație – pasivă și activă – într-un procedeu cu patru pași.

Pe insulele din Pacific, influențate de o lume de mare și nisip, vulcani și palmieri, uragane și brize blânde, calea străveche Huna a trecut testul timpului. Este o practică atât de puternică și atât de practică încât funcționează la fel de bine în vremurile moderne precum funcționa în trecutul cețos. Această cale se bazează pe șapte principii de bază:

IKE – Lumea este ceea ce crezi tu că este;

KALA – Nu există limite, totul este posibil;

MAKIA – Energia curge acolo unde se îndreaptă atenția;

MANAWA – ACUM, este momentul puterii;

ALOHA – A iubi înseamnă a fi fericit;

MANA – Puterea vine din interior;

PONO – Eficacitatea este măsura adevărului.

Accesarea acestor principii de viață și trăirea în conformitate cu acestea facilitează un potențial imens de relansare a vieții și de a scoate la lumină adevăratul potențial al fiecărui individ.

Un alt secret al poporului hawaiian are ca titlu „3 minți, 4 corpuri”. Practica Huna știe de zeci de mii de ani că oamenii au mai mult de o minte, și anume trei – mintea conștientă, mintea inconștientă și mintea supraconștientă. Fiecare dintre aceste minți are un corp atribuit – corpul emoțional este casa minții inconștiente; corpul psihicului este casa minții conștiente; corpul spiritual este casa minții supraconștiente; corpul fizic. Fiecare minte controlează corpul în care locuiește.

Acum că știm asta, cum le aducem în echilibru? Gina Veveriță, master trainer NLP si inițiată în Huna de mai bine de nouă ani, te invită să descoperi „secretul” împuternicirii și conectării cu sinele care a rezistat testului timpului de peste 35.000 de ani.

„Știu la ce te gândești: <<Hawaii sunt insulele cu plaje superbe. Ce legătură au cu dezvoltarea personală?>> Când am descoperit Huna am simțit că sunt mai aproape de adevărul personal. Inițierea în această practică a fost o poartă prin care m-am conectat cu linia descendenților… o activare a capacității de a folosi simbolurile și energia. De când am integrat Huna în viața mea, gândirea mea e mai clară, se bazează pe principiile atât de simple și, totuși, profunde ale Huna. Îmi aliniez vibrația imediat ce conștientizez că e necesar. Orice gând se manifestă aproape instantaneu. Fac totul cu integritate, cu dragoste, păstrându-mi granițele personale. Huna răspunde la întrebări profunde, silențioase, dar persistente, ale vocii interioare: Sunt cu adevărat fericit(ă)?; Care este sensul vieții mele?; Trăiesc așa cum ar trebui?; Ce fac cu viața mea?; De ce mă aflu aici, în situația actuală? Răspunsurile la aceste întrebări, întrebările vocii interioare, nu sunt un răspuns al erei moderne, cu siguranță – Google nu știe tot. Da, există cărți, filme, exerciții, ba chiar și aplicații care ajută la calmarea minții. Adică ajută la tratarea simptomelor, nu cauzei. Dar adevăratul răspuns stă în practici străvechi, pierdute în ritmul alert al vieții secolului XXI. Sunt onorată că pot să îți împărtășesc secretul după care poporul hawaiian trăia și la care acum avem acces: <<Nu face rău niciodată. Ajută întotdeauna>> – Gina Veveriță, Master Trainer în NLP, Trainer TLT®, Coaching și Hipnoză.

Descoperă practica hawaiiană Huna și reconectează-te, re-energizează-ți întreaga ființă – fizic, mental, emoțional și spiritual pe nlpdiscovery.ro.

Gina Veveriță a studiat timp de șapte ani la școala Tad James Co, din Las Vegas, SUA și are o experiență de peste zece ani în care aplică NLP la nivel internațional. Este certificată Master Trainer în NLP și Trainer TLT, Coaching și Hipnoză, este life și business coach, a călătorit în lumea întreagă și are o cunoaștere vastă a comportamentelor din diferite culturi. Este pasionată de șah, a practicat acest sport timp de 20 ani în competiții internaționale. A desfășurat cursuri de formare în multe companii importante din țară și este antreprenor de succes din 1995.

 


Follow Us On Instagram