Feminitate și senzualitate după 40 de ani…

 

 

Rubrică de Antonia Rondelli

Beauty Consultant

Consilier Dezvoltare Personală / Trainer NLP

 

 

 

Dacă în 1990, în topurile celor mai frumoase femei predominau celebrităţi a căror vârstă medie era de 30 de ani, se pare că astăzi lucrurile s-au schimbat. Cercetătorii au descoperit că, odată cu maturitatea, creşte şi nivelul de atractivitate al femeilor.

Creșterea respectului de sine la femeile aflate în jurul vârstei de 40 de ani și consolidarea în­crederii în forțele proprii reprezintă un punct forte în exprimarea feminității și senzualității în această etapă de vârstă, deoarece gândurile ni se reflectă pe chip și corp, modelâdu-ne și în funcție de ceea ce credem despre noi.

Totodată, arsenalul cosmetic și estetic al pre­zentului, îi permite unei femei să fie sex-simbol și după ce trece de 40 de ani. Nu există tinereţe fără bătrâneţe, astăzi însă, gratie performanțe­lor din domeniul esteticii, se pare că semnele trecerii timpului pot fi ţinute la distanţă pentru un timp îndelungat.

Frumusețea la 40 de ani poate să însemne un chip îngrijit și un corp sănătos, însă feminita­tea și senzualitatea la această vârstă înseamnă mult mai mult decât o siluetă trasă prin inel și un chip de porțelan.

Trăsături precum îngrijirea, sensibilitatea, no­blețea și gingășia, susținerea, blândețea, căl­dura, un anumit gen de pasivitate, cooperarea, expresivitatea, modestia, smerenia, empatia, afecțiunea, tandrețea, devotamentul și înțele­gerea, au fost dintotdeauna catalogate ca fiind atributele feminității.

Pentru o femeie matură, senzualitatea înseam­nă, de asemenea, că întreaga ei ființă pulsează de viață și este deschisă la orice experiență plăcută posibilă. Acesta este motivul pentru care în India această stare este ceva foarte normal. Indienii antici erau absolut siguri că scopul încarnării noastre ca oameni este de a experimenta toate simțurile și, astfel, de a ex­perimenta frumusețea acestei lumi.

Se spune, de asemenea, că zâmbetul unei fe­mei este cheia frumuseții sale, dincolo de ori­ce alte atuuri fizice. Zâmbetul nu îmbătrânește niciodată, iar acesta reprezintă un accesoriu perfect pentru fiecare femeie, care o va face să se simtă frumoasă în fiecare zi.

În fond, este o etapă firească pe care toate o parcurgem și ne poate face chiar mai încreză­toare. Important este să te simți bine în pielea ta și să te bucuri de fiecare etapă prin care trece corpul tău.

Femeia are o energie sacră pe care și-o poate manifesta pe deplin în plan fizic, energetic și spiritual. Senzualitatea femi­nină are întru totul de-a face cu simțurile, ceea ce presupune a fi pe deplin prezentă în propriul corp, astfel încât să i se permită experimentarea acelor simțuri.

La 20 de ani, sensul vieții îți consumă tot timpul liber. Te stresezi cu o multitudine de decizii care par pe viață și pe moarte: ce facultate să urmezi, ce faci după, ce job alegi etc. Odată trecută de 30 de ani, lucrurile astea nu te mai consu­mă atât de mult și ai o mai bună percepție asupra dorințe­lor tale reale. Nu ne grăbim să fim în rând cu lumea, nu ne aruncăm cu capul înainte. Ne înțelegem corpul și lucrăm cu el. E drept, responsabilitățile din ce în ce mai multe, acasă și la serviciu, oboseala care vine odată cu ele te pot descum­păni din când în când, însă nu e cazul să renunți la nimic din ceea ce îți place să faci. Acum ai cea mai multă energie și tot acum trebuie să ții cont de anumite lucruri care vor conta mult pe viitor.

Odată ce ajungi la vârsta de 40 de ani, începi să te simți ca și cum ai atins deja apogeul și începi să ai timp să faci toate lucrurile pe care ți le doreșți. Acum știm exact ce ne pune în evidență formele, dar mereu încercăm să o facem în be­neficiul nostru. Știm exact ce vrem. Anii de studenție și tot ce a urmat imediat după, poate nu au fost neapărat cei mai inspirați. Poate ne-am lăsat influențați de alte persoane, am luat hotărâri de pe o zi pe alta, am intrat în relații haotice.

O femeie trecută de 40 de ani știe mai mult ca niciodată ce obiective are și ce trebuie să facă pentru a trăi viața pe care și-o dorește. A depășit nesiguranța din adolescență, iar în­crederea în forțele proprii s-a consolidat în timp. Din acest motiv, femeia matură emană atâta senzualitate și rafinament. Și-a învins temerile, a acceptat realitatea și a transformat to­tul într-un atu. Are mai multă grijă de ea și acest lucru se poate observa.

Azi suntem atente la nutriție, ore de somn, stare de sănăta­te și sport. Toate aceste aspecte se văd pe chipul și corpul nostru. Ne cunoaștem valoarea și nu acceptăm nimic sub propriile standarde. Cel mai important, știm să avem grijă de noi. Atunci când reușim să ne eliberăm de condiționări, ne putem maturiza încet și frumos acceptând cursul natural al vieții, observând partea plină a paharului și bucurându-ne de lucrurile mărunte.

O parte din lecția pe care trebuie să o înțelegem este că fiecare dintre noi are puterea de a-și dicta propriul fel de a fi frumoasă. Iar cealaltă parte este faptul că toate femeile sunt puternic influențate de societate, iar în acest caz frumusețea are mai puțin de a face cu felul în care arătam și mai mult cu felul în care fiecare cultură privește femeile.

Felul în care lumea tratează o femeie depinde de cât de mult se apropie sau nu de standardul general acceptat de frumusețe. Dar fiecare reacție a societății ar trebuie să vină imediat după propria ta atitudine legată de aspectul tău fizic. Există modele care nu se pot uita în oglindă în anumite mo­mente la vârste foarte fragede, și femei trecute de 40 de ani care nu au absolut nicio problemă să afirme “Sunt frumoasă și îmi place de mine așa cum sunt!”.

Magnetismul apare numai atunci când ai un anumit grad de încredere în tine – și este mult mai dificil de obținut decât o nouă nuanță de ruj. Este ok să-ți amintești tinerețea, dar ai foarte multe lucruri de sărbătorit în fața ta, dar dacă nu reușim să ne eliberăm de sentimentele negative legate de vârstă, nu ne vom permite să ne bucurăm de ce urmează să experimentăm și să descoperim în noi.

Indiferent de câți ani au trecut, nu uita că fericirea este cea mai importantă. Fiecare persoană este frumoasă în felul ei, însă persoanele fericite transmit acest lucru și celor din jurul lor.

Nu lăsa niciodată vârsta să-ți umbrească sau să-ți fure timpul pentru a te răsfăța și îngriji, pofta de viață, bucuria cu care ar trebui să îmbrățisezi fiecare nouă zi care vine sau lumina blândă din ochi cu care îi poți întotdeauna mângâia pe cei dragi!

Încrederea de sine, feminitatea și senzualitatea femeii nu se găsesc într-un borcan de cremă, iar ele nu au niciodată vâr­stă!


Follow Us On Instagram