Femeia puternică și independentă: cât atrage și cât intimidează?!

 

 

Rubrică de Antonia Rondelli

Beauty Consultant

Consilier Dezvoltare Personală / Trainer NLP

 

 

 

Atât femeile, cât și bărbații dețin deopotrivă cele două tipuri de energii: cea masculină și cea feminină. Acestea dau naștere la stări, atitudini și comportamente din ambele zone, masculină sau feminină. Atunci când vorbim de putere, ne ducem cu gândul, inevitabil, la zona energiei masculine întrucât, în trecut, bărbații erau prototipul ideii de forță și de putere, atât fizică, cât și intelectuală. Femeile erau asociate adesea cu forța emoțională, spirituală, dar și cu o zonă pregnantă de vulnerabilitate și sensibilitate.

Am putea crede că pentru a fi plasat în zona masculină, trebuie să ai un fizic puternic sau să fii agresiv și dominator. Da, aceste lucruri sunt adesea considerate a fi trăsături mai degrabă masculine, însă cel mai important tip de mas­culinitate vine din interior și este exprimat prin modul în care vorbești, gândești, simți, te com­porți și acționezi în jurul oamenilor în general. Femeia puternică a zilelor noastre reprezintă o combinație intensă a celor două tipuri de energii. Ea conține atât energia feminină, ca­racterizată prin graţie, blândeţe, gingășie, em­patie, sensibilitate, modestie, tandreţe, smere­nie, dar și energia masculină căreia îi atribuim rezistența fizică și psihică, ambiție, un puternic spirit independent, capabil de cooperare, de înţelegere, de solidaritate, de negociere sau de leadership.

Femeile puternice au învățat de-a lungul tim­pului că valorificarea acestei energii le ajută să fie eficiente, să fie văzute și respectate în viața lor. O femeie puternică reușește să se simtă bine în pielea ei, este încrezătoare în forțele proprii și își urmărește și cele mai dificile vise. Ea reușește să se pună pe primul loc în anu­mite situații și să-și urmeze pasiunile cu multă răbdare și tenacitate.

Încă din secolul al XIX-lea, femeile au luptat pentru egalitatea cu bărbații. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, milioane de băr­bați au fost trimiși la război, iar femeile rămase acasă au fost forțate să-și asume rolul bărba­tului, renunțând la rolul lor casnic. Dintr-o dată, ele și-au asumat roluri tradițional masculine.

Când războiul s-a terminat, multe femei au re­fuzat să se întoarcă la munca de acasă pentru că le plăcea să facă „munca unui bărbat”, așa că rolurile tradiționale masculine/feminine au început să se estompeze și multe femei au în­ceput să se comporte ca niste adevărați băr­bați. Pe de cealaltă parte, a fi o femeie inde­pendentă înseamnă a avea încredere în tine să iei propriile decizii și să faci alegeri, să ai curajul și puterea de a-ți exprima propriile gânduri și opinii, să ai posibilitatea de a te susține financiar, fără a avea nevo­ie constant de banii bărbatului de lângă tine. Independența depinde de puterea și de energia ta. De cât de multe reu­șești să realizezi zi de zi.

A fi o femeie independentă înseamnă să te poți exprima li­ber și să ai capacitatea de a face lucrurile pe care vrei să le faci fără a te forța să te încadrezi într-un anumit stereotip feminin. Poți acționa așa cum vrei pentru a-ți exprima senti­mentele cele mai intime, fără a încerca să arăți supus, timid sau să forțezi orice altă trăsătură pe care se așteaptă să o aibă femeile.

A fi o femeie independentă înseamnă totodată să îți permiți luxul, mental în primul rând, de a sprijini necondiționat alte femei fară a le considera concurența ta. Independența este un dar important pe care o femeie puternică poate ajunge la un moment dat să și-l ofere. O poate conduce să atingă obiective și planuri înalte, iar persistența, credința, stima de sine, încrederea, determinarea și conștientizarea creativă sunt doar câteva dintre calitățile pe care o femeie indepen­dentă le posedă. Aceste calități și altele îi permit adesea să devină mai inovatoare în gândirea ei și o vor ajuta să creeze cele mai bune oportunități de a demonstra gândirea inde­pendentă într-o manieră pozitivă. Femeile au astăzi mai mult control decât oricând asupra carierei, corpului, finanțelor și stilului lor de viață. La sfârșitul zilei, fericirea și mulțumirea pe care o femeie le simte, fiind independentă, este tot ceea ce contează.

Este însă puterea femeii intimidantă? La începutul anilor 1900, dinamica relațiilor dintre bărbați și femei era foarte di­ferită. În general, majoritatea femeilor nu aveau bani, nu pu­teau obține un loc de muncă și nu aveau bunuri proprii, așa că a avea grijă de ele însele din punct de vedere financiar era aproape imposibil. Din acest motiv, majoritatea femeilor s-au căsătorit cu un bărbat care să le asigure o stabilitate financiară, atât ei cât și copiilor. Dragostea era ceva în care o femeie doar spera, dar de multe ori trebuia să rateze dra­gostea și să accepte stabilitatea și siguranța sau confortul financiar care îi asigura supraviețuirea și un anumit statut social.

Majoritatea femeilor sunt acum mai independente și mai în­crezătoare decât oricând, deoarece pot supraviețui și pros­pera fără ajutorul unui bărbat. Schimbările la nivelul femei­lor au adus o mulțime de beneficii societății, dar a deteriorat totodată dinamica relației dintre femeie și bărbat. Din punct de vedere statistic, s-a dovedit că, cu cât o femeie este mai de succes și mai independentă, cu atât este mai dificil să-și găsească un partener de viață pe măsura standardelor ei, însă lucrurile sunt în continuă schimbare.

Pentru majoritatea bărbaților, puterea și independența femi­nină sunt calități atractive. Ceea ce este însă respingător și neatractiv pentru bărbați este atunci când o femeie se con­fruntă cu ei folosind o energie puternic masculină. Femei­le puternice și independente au devenit astfel utilizându-și energia masculină pentru a supraviețui într-o lume a băr­baților, apoi pentru încercarea de a prelua controlul și a-și îndeplini cu succes sarcinile. Ele au învățat că valorificarea acestei energii le ajută să fie eficiente, văzute și respectate în viața lor. Drept urmare, ele folosesc uneori aceeași ener­gie masculină și în relația sau viața lor intimă. Adesea, acest lucru tinde să atragă bărbați pasivi sau să respingă bărbații puternici pe care ele și-i doresc, întrucât devin uneori ade­vărate femei castratoare pentru aceștia.

Energiile masculine și feminine sunt polarități opuse. Băr­baților le place să simtă că pot avea grijă de o femeie și o pot proteja. Le place să simtă că sunt mai puternici fizic și capabili intelectual. Puternică și independentă nu înseam­nă să fie neapărat masculină, însă multe femei puternice și independente nu reușesc să mai vadă forța în onorarea feminității lor.

Chiar dacă ești puternică și independentă nu uita că energia ta masculină te va ajuta mult în plan profesional și în provo­cările sau obstacolele vieții, însă energia feminină este cea care îți va oferi noblețe, gingășie și te va face mereu atrăgă­toare în fața unui bărbat sau a copiilor. Energia feminină este sacră și hrănitoare, blândă, întemeiată pe graniţe puternice cu încredere în intuiţia și forţele proprii. Senzualitatea femi­nină se manifestă și este stimulată tocmai în contextul accep­tării părţii masculine, nu negând-o sau discriminând-o și în niciun caz mimând-o.

Onorează-ți așadar întotdeauna feminitatea și nu uita de ea!


Follow Us On Instagram