Ești Makeup Artist? Știm prin ce treci…

În această perioadă dificilă pentru umanitate, fiecare dintre noi am fost nevoiți să ne schimbăm stilul de viață într-o măsură mai mare sau mai mică. Unele persoane și-au mutat activitatea în mediul online, atât cât le-a permis domeniul, altele sunt nevoite să muncească ore suplimentare pentru a ne proteja, iar alte persoane au ajuns într-un impas profesional din cauza domeniului care nu poate fi practicat decât prin contact fizic.

În această ultimă categorie vă aflați și dumneavoastră, specialiștii în domeniul frumuseții. Știm că este dificil să vă întrerupeți activitatea, mai ales din cauza faptului că termenul este nedeterminat. Pe lângă faptul că sursa financiară este întreruptă, intervin mai multe stări psihice care ne pot afecta într-un mod periculos.

Dat fiind faptul ca suntem ființe sociale, comunicarea și prezența altor persoane în jurul nostru ne influențează traiul în mod semnificativ. Din cauza pandemiei, lucrurile care ni se păreau a fi normale, acum ne sunt interzise. Din acest motiv, stările depresive se pot instala cu ușurință.

Domeniul frumuseții este acela în care relația dintre specialist și client poate deveni extrem de strânsă, depășind pragul de „relație profesională” și transformându-se într-o frumoasă prietenie. De aici ne putem da seama cât de sociabili sunteți dumneavoastră și cât de mult vă lipsește contactul cu ceilalți oameni.

O altă problemă care poate apărea în această perioadă este aceea a pauzei de activitate. Meseriile din domeniul frumuseții se nasc din pasiune, deci întreruperea activității vă împiedică să faceți ceea ce iubiți. Nu trebuie să lăsați acest lucru să se întâmple.

Indiferent dacă lucrați în domeniul machiajului, manichiurii, coafurii sau cosmeticii, trebuie să continuați sa faceți ceea ce vă place, dar acasă. Chiar dacă nu puteți lucra pentru cliente, o puteți face pentru dumneavoastră. Este necesar să profităm de aceste zile „libere” pentru a ne perfecționa și a ne antrena în continuare pentru a deveni și mai buni în domeniile pe care ni le-am ales.

De exemplu, dumneavoastră, makeup artiștii, puteți testa noi look-uri pe care nu ați avut timpul sau curajul să le faceți până acum. După cum bine știm, sursele de inspirație sunt nelimitate și, cu siguranță, vedeți des abordări de makeup pe care nu le-ați încercat niciodată. În perioada aceasta puteți crea machiaje noi și, de asemenea, vă puteți îmbogăți rețelele de socializare cu poze ale noilor abordări.

Știm că e dificil, dar e nevoie să facem tot posibilul să ne păstrăm optimismul și să dăm voie acestei perioade să scoată ce e mai bun din noi. Astfel, când vom ieși din case, vom fi cea mai bună versiune a noastră, pentru că am știut să folosim timpul pe care l-am avut la dispoziție în favoarea noastră.

Sabina Apostu

 

 

 

Photo Attribute: <a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/woman”>Woman photo created by pressfoto – www.freepik.com</a>


Follow Us On Instagram