Epilarea definitivă – tot ce trebuie să știi despre procedură și costuri

 

 

Alexandra Crâsmaru

OWNER ILLUMA CLINIQUE

 

 

 

 

Trăim în secolul inovațiilor și al descoperirilor care ne ușu­rează viața. Utilizat încă din 1966, laserul pentru epilarea definitivă a fost perfecționat și dezvoltat în ultimii ani, astfel încât a devenit un tratament foarte eficient, sigur și rapid de eliminare a firelor de păr nedorite de pe corpul nostru. Pu­tem astfel, la acest moment, să efectuăm tratamente sigure pe orice tip de piele, inclusiv pe cea bronzată și pe aproape orice tip de fir de păr, de la cele deschise, până la cele mai închise la culoare.

Mai mult decât atât, descoperirile tehnologice ne permit acum nu numai să țintim eliminarea firelor de păr nedorite, ci să tratăm cu ajutorul acestei tehnologii inclusiv foliculita sau hirsutismul, o afecțiune ce determina creșterea în exces a firelor de păr în zone aflate sub stimulare androgenă.

Ca principiu, epilarea definitivă utilizează un fascicul de lu­mină LASER pentru a elimina firul de păr nedorit. Se utilizea­ză fototermoliza selectivă ca principiu de bază: se distrug foliculii piloși utilizând flash-uri de lumină cu o anumită lun­gime de undă și intensitate, controlate de echipament.

Am stat de vorbă cu Alexandra Crâșmaru, owner Illuma Cli­nique, pentru a afla răspunsuri la cele mai importante între­bări legate de epilarea definitivă.

La Illuma Clinique investim constant în cele mai performante tehnologii. Așa că, și în cazul laserului pentru epilare definitivă am ales un dispozitiv considerat standard de Aur în acest do­meniu prin prisma eficienței și a siguranței oferite, punând la dispoziția pacienților tratamente rapide și confortabile pentru toate tipurile de piele. – Alexandra Crâșmaru.

Există efecte secundare? Dacă da, care sunt acelea?

Destul de rar pot apărea și efecte secundare cum ar fi:

– roșeața în zona tratată, edem perifolicular, câteva ore după tratament;

– senzație de durere, usturime;

– tumefieri tranzitorii ale pielii, respectiv o umflătură, modi­ficare locală de formă, de volum, provocată de tulburări ale circulației sângelui, secundare de cele mai multe ori unui proces inflamator local;

– hiper sau hipopigmentare, cicatrici.

Este esențial însă ca efectuarea tratamentului să se facă de către personal specializat, care să ajusteze corespunzător setările aparatului. Acest lucru, alături de buna complianță a pacientului, reduce semnificativ posibila apariție a oricărui efect advers.

După cât timp se văd rezultatele?

Dacă discutăm despre echipamentul disponibil în clinica Illuma, Venus Velocity, rezultatele vor fi vizibile încă de la prima ședință. Pacientul va observa o diminuare cu aproxi­mativ 15%-20% a firelor de păr existente, de la ședință la ședință, urmând ca după patru ședințe, 80% din firele de păr ce existau la începutul tratamentului să fie deja eliminate.

În general, evoluția și numărul de ședințe necesar variază de la persoană la persoană, în funcție de tipul, grosimea și culoarea firului de păr. O persoană cu pielea albă și fire de păr închise la culoare va fi întotdeauna candidatul ideal, beneficiind de un număr redus de ședințe pentru succesul tratamentului.

Totodată, pregătirea personalului care efectuează tratamen­tul este extrem de importantă în evoluția acestuia. La Illuma, specialiștii evaluează și setează parametrii echipamentului în funcție de specificitățile fiecărui pacient, de la fototip de piele, densitatea firului de păr, grosime și culoare, astfel încât tratamentul este individualizat, iar rezultatele și sigu­ranța sunt la cote maxime pentru fiecare ședință.

În plus, anumite afecțiuni, deși nu reprezintă contraindicații, pot influenta ritmul și evoluția tratamentului. Pentru o per­soană cu dereglări hormonale sau probleme ale tiroidei, firele de păr din anumite zone controlate hormonal, pot fi mai încăpățânate, astfel fiind necesar un număr mai mare de ședințe pentru zonele respective.

De obicei, pentru o persoană sănătoasă, un număr de 6-8 ședințe sunt suficiente pentru înlăturarea firelor de par ne­dorite, urmând ca mai apoi pacientul sa efectueze ședințe de întreținere o dată pe an.

Care este numărul optim de ședințe pentru a scăpa de părul de pe picioare, axilă și zona inghinală?

Și de această dată trebuie menționat faptul că numărul de ședințe este influențat de echipamentul laser și de califica­rea personalului care efectuează ședințele, alături de factori care țin de fiecare pacient în parte.

Echipamentul pe care l-am ales în cadrul clinicii este un la­ser diodă de ultima generație, poate cel mai puternic de pe piață, care are studii medicale ce garantează rezultate efici­ente pe termen lung.

Însă, după cum am menționat anterior, rezultatele pot varia de la persoană la persoană, în funcție de diverși parametri individuali, cum ar fi vârsta, ciclul de creștere al firului de păr, tipul de păr și de piele, afecțiuni endocrinologice, cum ar fi bolile de tiroida sau ovarele polichistice.

În medie, se recomandă între 6-8 ședințe la intervale de 6-8 săptămâni pentru zonele de sub claviculă și intervalul de patru săptămâni pentru zona feței, urmând ca după elimina­rea firelor de păr existente, pacientul să efectueze ședințe de întreținere o dată pe an.

Care este protocolul care se stabilește înainte de prima ședință?

Întotdeauna va exista o evaluare cu specialistul clinicii înainte de prima ședință, în care se va discuta istoricul paci­entului, ce presupune procedura, contraindicațiile și posibi­lele efecte adverse, împreună cu modul de îngrijire al pielii post-procedură.

Principalele elemente de luat în calcul înainte de începerea ședințelor:

  • Pe zona care urmează a fi epilată cu laser nu se va apli­ca ceară sau smulgerea firului de păr cu aparate de epilat sau cu penseta, electroliză și așa mai departe, cu cel puțin patru săptămâni înainte. În cazul smulgerii rădăcinii foliculului pilos, epilarea cu laser nu mai are pe ce să acționeze.
  • Raderea/ tunderea părului din zona de tratat cu o zi îna­inte pentru a evita pierderea de energie luminoasă la suprafața pielii și pentru a creste confortul pacientului.
  • Nu se vor aplica pe zona ce va fi tratată: loțiuni parfu­mate, deodorant, creme cu filtru solar, uleiuri esențiale sau alte produse cosmetice ce pot determina fotosen­sibilitate.
  • Oprirea administrării tratamentelor cu medicamente care pot cauza fotosensibilitate cu două săptămâni îna­inte de tratament, inclusiv medicația topică – creme cu retinol sau naturiste, pe bază de sunătoare.
  • Evitarea bronzării la solar/soare cu două săptămâni înainte de tratament.
  • Nu se vor aplica autobronzante cu o săptămâna înainte de tratament sau pe parcursul tratamentului.

Care sunt costurile pentru epilarea definitivă?

De cele mai multe ori, procedura de epilare cu laser este considerată costisitoare. Comparând costurile lunare de epilare prin metode tradiționale, vom observa cu ușurința faptul că tratamentul de epilare cu laser este avantajos. Ca să nu mai menționez și resursele de timp pe care le vom economisi prin eliminarea orelor petrecute folosind mijloa­cele clasice de epilare.

În cadrul clinicii Illuma, costurile variază în funcție de zona tratată și de pachetul accesat. Filozofia noastră gravitează în jurul serviciilor de calitate excepțională, cu echipamente inovatoare, de ultimă generație, însă care sunt totodată ac­cesibile financiar. De aceea, constant construim pachete și oferte care să vină în întâmpinarea pacienților, astfel încât să se poată bucura de o piele sănătoasă și frumoasă.

Toate aceste lucruri nu ar fi posibile fără dedicarea și pre­gătirea constantă a personalului clinicii, garantând astfel ca­litatea serviciilor.

Am fondat Illuma Aesthetic Clinique în urma unei nevoi per­sonale de a găsi acea clinică medicală în care să ai parte de servicii de înaltă calitate oferite de personal specializat, însă unde să te simți totodată răsfățată, să simți că primești atenția de care ai nevoie, pe îndelete.

Configurarea clinicii, a serviciilor și a personalului a urmat aceste principii și ne bucurăm de încrederea pacienților care ne-au trecut pragul și care continuă să ne viziteze. Ne bucurăm că putem oferi servicii de dermatologie, tratamen­te estetice medicale minim-invazive, epilare definitivă și tra­tamente de remodelare corporală, la standardele cele mai înalte de calitate și profesionalism. Totul cu un focus pe echi­pamente inovatoare, de ultimă generație și personal extrem de bine pregătit și pasionat de această profesie.


Follow Us On Instagram