“Din fiecare loc si de la fiecare om avem ceva de invatat”

Când și cum a luat naștere pasiunea pentru machiaj?
Pentru mine a fost o introducere frumoasă în lumea culorilor încă de mică, tatăl meu fiind pictor de biserici, iar mama grafician. Practic, m-am născut în lumea culorilor înconjurată de culori și pensule. Au urmat apoi fardurile mamei, încântarea de a le aplica atunci în joacă, în fața oglinzii. Prin clasa a patra am descoperit o carte de cosmetică a cărei copertă m-a fascinat. Prezenta o figură foarte frumoasă și, evident, foarte frumos machiată.

Cum a fost drumul tău de la pasiune la meserie?
Sigur, a trecut un timp și după Liceul Pedagogic și cei patru ani în care am predat la Școala Centrală din București, după ce mi-am terminat studiile în Drept, am ales apoi să fac numeroase cursuri și specializări în machiaj la academii renumite din țară și străinătate și, astfel, arta machiajului să devină, în final, o meserie. A fost o chemare, o decizie naturală și firească, de reîntoarcere cumva la culorile din copilărie, la prima dragoste. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când predau machiajul la Professional Make-up Academy, academia pe care am înființat-o din dorința de a împărtăși oamenilor dragostea mea pentru culori.

Ce este, de fapt, Machiajul Creativ?

Creative Make-Up sau Machiajul Creativ este într-un fel, apogeul oricărui make-up artist care a bătătorit drumul machiajelor clasice și simte nevoia de mai mult. Este acea chemare interioară, dar și modalitate de exprimare artistică prin care talentul său ca artist își pune amprenta într-o lucrare simplă sau complexă, apoi într-o alta și tot așa, care in final îl face să se simtă împlinit.

Ce are nevoie un Make-up Artist pentru a putea trece de la Machiaj Profesional la Creative Makeup?
Talent, imaginație, experiență vizuală și chemare interioară…

Care este diferența dintre Machiajul Creativ și Machiajul Prostetic?
Machiajul creativ îl putem asocia foarte ușor cu zona de High Fashion, Extreme Beauty, fiind folosit foarte mult în prezentările de modă sau editoriale. Astăzi este un „must” în portofoliul oricărui make-up artist de succes. Machiajul Prostetic presupune crearea de accesorii, măști sau personaje fantastice pentru filme și spectacole, folosindu-se adesea și de efectele speciale.

Ce tip de machiaj îți place cel mai mult să realizezi?
Fiecare machiaj reprezintă o provocare frumoasă și mă încântă prin unicitatea sa, chiar dacă se numește Pin-Up, Smokey Eyes sau oricum altcumva… Însă machiajul creativ îmi oferă cea mai mare libertate de a alege teme, accesorii și culori și de a-l crea așa cum simt.

Care a fost cel mai spectaculos machiaj pe care l-ai realizat în cariera ta până acum?
Am realizat de-a lungul carierei mele sute de machiaje de beauty, machiaje creative în care am lipit zeci de strasuri pe față sau corp, body painting-uri pentru show-uri în care am pictat și lipit paiete strălucitoare pe întreg corpul sau l-am îmbrăcat de sus până jos în glitter, așa încât mi-ar fi imposibil să compar lucrările mele și să consider una mai spectaculoasă, iar alta mai puțin. În fiecare am pus o parte din mine și fiecare pentru mine are farmecul ei de care mă leagă o poveste unică.

Ce te inspiră atunci când realizezi machiaje?
Când realizez machiajul de beauty, evident sunt inspirată de persoana căreia i-l realizez și de evenimentul la care ea participă. Însă atunci când îmi dau frâu liber imaginației într-un machiaj creativ, fie plec de la o temă pe care mi-o propun, fie mă las purtată și inspirată de orice element care m-a impresionat la un moment dat, fie el din natură, pictură, arhitectură etc.

Care sunt sursele tale de documentare? Ce faci pentru evoluția ta profesională?
Ador opera lui Gaudi sau lucrările lui Gustav Klimt. Îmi plac expozițiile de artă, îmi place să urmăresc revistele de beauty din afară. Sunt genul de artist căruia îi place permanent să învețe și să se perfecționeze și, încă de la început, după primele cursuri și masterclass-uri făcute în țară, am urmat cursurile marilor academii de make-up din Paris, Roma, Londra sau Barcelona. Aproape an de an merg la celebrul târg IMATS de la Londra, unde am ocazia să mă întâlnesc cu make-up artiști internaționali și să descopăr noutățile din acest domeniu. Acolo am avut parte de experiențe minunate, două masterclass-uri de excepție, dar și un interviu pe care l-am realizat cu make-up legend Alex Box.

De la ce ritualuri de înfrumusețare nu te abați niciodată?
„Niciodată” nu cred că se aplică nimănui J… Și nici în ideea de ritual făcut sau ținut fără abatere nu prea cred, însă pentru mine frumusețea înseamnă măsură și echilibru în toate, pace interioară și, de ce nu, o față mereu zâmbitoare… Cu privire la exterior, pot spune că ador tot ce ține de Hair&Nails Spa (de machiaj mă ocup eu ;)), masaj de relaxare, aromaterapie sau băi termale…

Cum împaci viața profesională cu cea personală?
O întrebare la care am răspuns destul de des în ultima perioadă, având în vedere că sunt proaspătă mămică J. În viață există momente unice care uneori devin priorități, însă cu o susținere imensă de care am avut parte, reușesc să împac ambele planuri. Când ai lângă tine un om care te sprijină și te susține cu încredere în tot ceea ce faci sau îți dorești să faci, apar întotdeauna și soluțiile potrivite pentru fiecare situație în parte.

Cum îți păstrezi echilibrul interior?
Echilibrul îl dobândeşti atunci când înveţi să laşi trecutul în trecut, când te împaci cu tine însuţi, când renunţi la aşteptări şi comparaţii cu cei din jur şi mai ales la impulsul de a-i copia, „dresa”, sau manipula pe ceilalţi, căile cele mai sigure în zilele noastre către nemulţumiri, dezamăgiri şi în final dezechilibru interior. Ador partea de dezvoltare personală în toate formele ei, pentru că din fiecare loc şi de la fiecare avem ceva de învăţat, la fel ca în machiaj 😉 . Trebuie doar să vrei. Echilibrul îl am şi datorită faptului ca sunt un om optimist din fire şi îmi place să văd mereu partea plină a paharului. Mă concentrez întotdeauna pe soluţii şi nu pe probleme. Îmi place să aleg întotdeauna lucrurile şi mai ales oamenii în jurul meu care emană o stare de bine şi au o energie pozitivă.

 

 


Follow Us On Instagram