De ce unghii scurte, monocromatice şi naturale?

Probabil că v-aţi confruntat deja cu numeroasele cliente care au renunţat la strasurile colorate pe care le-aţi achiziţionat special pentru ele, la extensiile de cea mai mare dimensiune a şablonului de construcţie, la îndemânarea dumneavoastră artistică în realizarea picturilor în miniatură, în favoarea unghiilor scurte, cu formă naturală şi monocromatice. Simplitatea a câştigat teren în ultimii ani în defavoarea opulenţei în ceea ce priveşte manichiura doamnelor şi a domnişoarelor. Însă simplu nu înseamnă comun.

Dacă până acum puţin timp inspiraţia pentru cosmetizarea unghiilor provenea de la vedetele de peste ocean, precum Rihanna sau Lana del Rey, care promovează modelul stiletto, recent a fost adoptat stilul clasic ce îşi are originile în naturaleţe.

Din ce în ce mai multe românce adoptă noul trend şi îl adaptează la propria personalitate. Vă puteți da seama de ce fel de persoană este clienta dumneavoastră și după modul în care dorește să îi realizați manichiura. Persoanele cu fire dinamică optează de obicei pentru culori electrizante, dar care respectă parametrii manichiurii uni, cu formă naturală. Clientele care preferă simplitatea aleg nonculori pentru unghii, deoarece le oferă posibilitatea asortării outfitului cu manichiura şi accesorizării nonconformiste. Clientele care preferă stilul clasic aleg nuanțe de roșu, maron, burgundy. Și nu în ultimul rând putem vorbi despre nuanţele de nude. Nude-
ul…Cine nu-l adoră? Este elegant, simplu şi uşor de purtat. Nuanţele de nude variază enorm, fapt ce îl elimină din sfera banalităţii. Există arhicunoscutele nuanţe de crem şi bej, dar şi derivatele lor, de la nude-ul rozaliu, nude-ul lila sau nude-ul piersicuţă, până la nude-ul bleu, verzui sau maroniu.

Într-adevăr, există numeroase avantaje şi pentru dumneavoastră. Atunci când clientele aleg manichiuri simple, timpul de realizare se reduce semnificativ, ceea ce înseamnă că numărul clientelor pe care le puteţi servi într-o singură zi va creşte și, implicit va crește și profitul.

Îndepărtarea gelului anterior, scurtarea unghiei şi aplicarea unui nou strat de gel sună simplu, dar nu şi satisfăcător pentru dumneavoastră. De ce? Pentru simplul motiv că satisfacţia profesională nu constă doar în aspectul financiar, ci şi în evoluţie şi autodepăşire. Astfel, ipotetic vorbind, dacă toate clientele dumneavoastră ar adopta noul trend, cum aţi putea evolua din punct de vedere profesional? Cum aţi mai putea fi mândre de extensiile realizate egal, pilite uniform, de modelul pictat aproape de perfecţiune sau de felul în care aţi asortat nuanţa de pe o unghie cu glitterul de pe alta? Din fericire, fiecare om este unic, iar gusturile diferă semnificativ. Prin urmare, încă există femei care rămân fidele fie unghiilor stiletto, fie celor lungi şi pătrate, fie celor…împodobite.

Când vine vorba de manichiură, atât doamnele, cât şi domnişoarele, indiferent de vârstă, aleg să se lase pe mâna unui specialist în domeniu, aşa că acestea preferă o manichiură profesională, contra cost, în locul uneia făcute acasă, cu ojă din comerţ. Motivele sunt generoase, însă principalele sunt lipsa timpului, a îndemânării şi, bineînţeles, faptul că manichiura realizată de un profesionist arată mult mai spectaculos faţă de cea „homemade”. Desigur, nu doar diferenţa de personalitate, ci şi diferenţa de vârstă îşi pune amprenta în alegerea modelului de unghii dorit. În timp ce adolescentele doresc să iasă în evidenţă fie prin culori stridente, fie prin
modele inedite, fie prin extensii colosale… sau de ce nu, prin toate la un loc, doamnele trecute de o anumită vârstă preferă simplitatea aferentă noului trend, optând, de cele mai multe ori, pentru varietatea nuanţelor de roşu şi nude.

Este greu de ignorat faptul că multe dintre etaloanele eleganţei preferă manichiura simplă, îngrijită, care iese cât mai puţin în evidenţă. Cel mai recent exemplu este Meghan Markle, actriţa care a devenit Ducesă de Sussex în urma căsătoriei cu prinţul Harry. Aceasta a preferat ca unghiile ei să arate natural si elegant în ziua nunţii.

Revenind în graniţele României, se poate observa că majoritatea doamnelor pe care le vedem aproape zilnic pe sticlă, fie prezentând buletinul de ştiri, fie vremea sau ştirile sportive, adoptă stilul short nails. Unul dintre motivele pentru care abordează acest stil este
acela că atenţia telespectatorilor trebuie sa se canalizeze pe informaţia transmisă de prezentator, nu pe detaliile ce pot distrage atenţia de la esenţă.

Extravaganţa anilor trecuţi a fost înlocuită parţial cu rafinamentul care poate fi observat în toate domeniile care întregesc ideea de „beauty”. Când noţiunea de „beauty industry” apare în minte, aceasta este asociată involuntar cu produsele de make-up, cosmetice, produsele de îngrijire a părului şi cele pentru unghii. Nu întâmplător se realizează aceste asocieri între domeniile diferite ale frumuseţii. Toate acestea contribuie la aspectul unei femei şi se influenţează reciproc. Cu alte cuvinte, o femeie machiată natural şi corect îşi va pierde din frumuseţe în cazul în care unghiile şi părul ei au un aspect neîngrijit şi viceversa. Femeile trebuie să fie atente la toate detaliile care le conturează aspectul pentru că, nu întâmplator sunt supranumite „reprezentantele sexului frumos”.

Nu de puţine ori auzim expresia „unghiile sunt cartea de vizită a unei femei”. Ei bine, este cât se poate de adevărat. Îngrijirea unghiilor reprezintă un aspect esenţial pentru imaginea doamnelor şi a domnişoarelor. Manichiura, în orice formă a ei, fie profesională, fie homemade, fie naturală, poate arăta privitorilor câteva aspecte ce definesc gusturile unei femei. Spre exemplu, culoarea aleasă pentru realizarea manichiurii este, în mod evident, una dintre preferatele purtătoarei, altfel, de ce ar fi ales-o? Un alt factor important, este reprezentat de lungimea şi forma unghiilor. Prin urmare, dacă femeia din faţa noastră are unghiile extrem de lungi şi, eventual, stiletto, ne putem da seama cu uşurinţă că activitatea pe care o întreprinde zilnic nu îi solicită foarte mult mâinile. Modelul este de asemenea, foarte important. Unghiile extrem de încărcate sugerează ideea unei purtătoare nonconformiste. Un detaliu finuţ aplicat pe manichiură poate dezvălui una dintre pasiunile celei care îl poartă, ca de exemplu, o notă muzicală plasată pe inelar, va arăta dragostea pentru muzică. Bineînţeles, aceşti parametri sunt orientativi, nicidecum standard.

Dumneavoastră, cele care vă asiguraţi că manichiura clientelor arată impecabil, aveţi cel mai important rol în cosmetizare unghiilor. Aţi auzit, cu siguranţă, de nenumărate ori, replici precum: „nu ştiu ce vreau astăzi”, „nu sunt decisă încă”, sintagme ce se finalizează cu decizia „mă las pe mâna dumneavoastră”. În acest punct, se realizează o clasificare a expertelor în domeniu: cele care reuşesc să gestioneze situaţia în momentul în care clienta nu cooperează şi cele care nu pot face acest lucru. Uneori este dificil să alegem pentru noi însene, dar pentru altcineva. În această situaţie, imaginaţia, răbdarea şi calmul îşi spun cuvântul, pentru că nimănui nu îi este confortabil să primească un refuz.

La rândul lor, clientele dumneavoastră vă reprezintă în fiecare loc în care merg şi în faţa fiecărei persoane care le observă manichiura. Aspectul unghiilor clientelor dumneavoastră vă recomandă în mod direct. De asemenea, profesionalismul de care daţi dovadă poate fi remarcat atât la manichiurile complexe care conţin extensii, picturi, ornamente şi armonizare de culori, cât şi la manichiurile simple, scurte, uni şi monocromatice. Deşi estetica unghiilor este existentă de ani de zile, modelele, formele, culorile nu încetează să apară. Gusturile fiind diferite, fiecare persoană îşi poate face manichiura aşa cum doreşte, în conformitate cu dorinţele sale, cu forma mâinii, a unghiilor, dar şi a trendurilor apărute.


Follow Us On Instagram