De ce să alegi produse și servicii personalizate pentru frumusețea ta – Alina Bențe

 

Ultimele inovații în materie de beauty vin de la Paris, iar Alina Bențe lansează la București primul boutique destinat îngrijirii personalizate. Mai exact, după o diagnoză a tipului de ten sau a firului de păr, într-un laborator miniaturizat, ai ocazia să vezi cum se prepară, în mai puțin de un minut, formulele magice care îți vor îmbunătăți radical aspectul fizic. Înainte de a aduce brandul Ioma Paris la București, Alina Bențe a testat produsele pe propria piele, a văzut efectele lor, după care și-a dorit să faciliteze accesul  pasionaților de beauty la astfel de tratamente și produse franțuzești, specializându-se în domeniu, în capitala Franței.

Înainte de a lansa IOMA Paris la București, ai testat pe propria tehnologia și produsele. După cât timp ai observat primele rezultate?

Bineînțeles, am testat toate produsele. Și, să știți că și eu, la fel ca toată lumea, am testat tot ce este posibil de găsit pe piață, de la produsele cele mai accesibile ca preț, la cele mai scumpe. Pe mine m-au convins, mi-am tratat anumite afecțiuni și imperfecțiuni ale tenului. De aceea am luat decizia de a deschide un boutique IOMA Paris la București. Pentru că această linie de produse dermatocosmetice își demonstrează eficacitatea în aproximativ 4-6 săptămâni de la începutul tratamentului.

Ca să ne familiarizăm cu IOMA Paris și dispozitivul de ultimă generație, te rog să ne povestești un pic despre modul de lucru cu el.

Procedura de diagnosticare cutanată se realizează prin intermediul dispozitivului hi-tech IOMA IDiag, care măsoară și evaluează tenul, totodată, analizând firul de păr, respectiv scalpul, în doar câteva minute. Identificarea cu ultra-precizie a nevoilor acestora se face folosind mai mulți parametri: hidratare, linii fine, riduri de expresie, fermitate, eriteme, activitate bacteriană, exces de sebum, pete pigmentare, imperfecțiuni. La finalul diagnosticării cutanate dispozitivul IOMA IDiag oferă fiecărei persoane o recomandare unică pentru produsele de îngrijire. Acestea sunt: Ma Crème Jour, Ma Crème Nuit, Mon Serum, Mon Soin Yeux și Mon Elixir – ser personalizat pentru păr.

Practic, aparatul ne scanează fața și măsoară nivelul de hidratare, de elasticitate, pete pigmentare, microleziuni, riduri etc. Povestește-ne despre micul laborator în care se prepară sub ochii clientului cremele și serurile.

La finalul diagnosticării, aparatul IDiag generează câte o formulă specifică preparării cremelor și serurilor personalizate pentru față, respectiv pentru păr. Acestea sunt elaborate și produse în mai puțin de un minut de către cele două dispozitive hi-tech IOMA In.Lab, pentru față și pentru păr, pe baza formulelor unice rezultate. Laboratorul miniaturizat IOMA In.Lab pentru față este compus din 8 seruri concentrate, 3 de hidratare și 5 de regenerare, iar cel pentru păr conține 6 seruri – de hidratare, hrănire, refacere, strălucire și volum. Aceste seruri sunt adăugate, prin dozare de mare precizie, într-o cremă bază care, la rândul ei, conține deja 18 ingrediente active excepționale, diferite, printre care se numără NEUTRAZEN, o peptidă ultra-performantă cu efecte de calmare a pielii și Vitamina E, care previne îmbătrânirea pielii, protejând-o contra radicalilor liberi.  Fiecare cremă personalizată este însoțită de un certificat de autenticitate.

Există și linii de produse specifice pentru diverse nevoi ale tenului?

Sigur că da, există și o a doua variantă, pentru persoanele care nu optează pentru produsele de îngrijire personalizate create în laboratorul miniaturizat. Astfel, tot în urma diagnosticării cutanate, dispozitivul recomandă anumite  combinații de produse selectate din cele 7 game expert de îngrijire a tenului, gâtului și decolteului, cu acțiune specifică fiecărui tip de ten în parte, respectiv a gamelor de produse destinate îngrijirii părului și scalpului.

De asemenea IOMA a lansat și gama Made With Care, o gamă eficientă de îngrijire, care oferă tot ce este mai bun, la un preț accesibil. Sunt produse de curățare și tonifiere, geluri și creme, care oferă o îngrijire extra, pentru toate tipurile de ten.

Ce produse de combatere a efectelor nocive ale poluării și ale expunerii la lumina albastră ne recomanzi?

Primul care se situează pe lista recomandărilor mele este „Mon Serum”, serul pentru față personalizat. Este un ser elixir intensiv, multidimensional, minuțios dozat, ce conține o serie de ingrediente concentrate active cu efecte simultane asupra tenului: antirid, anti-pete pigmentare, control sebum, reducerea porilor, anti-roșeață. Acesta are multiple beneficii: de hidratare – efecte profunde, la toate nivelurile pielii; anti-poluare – protejarea și întărirea barierei cutanate și anti-lumină albastră – protecția pielii și menținerea nivelului de energie celulară.

Recomand, de asemenea, „City Mist”, din Gama 1 HYDRA, care combate eficient efectele poluării urbane și a luminii albastre emise de sursele luminoase artificiale, și în plus, conține în formula sa acid hialuronic de mai multe dimensiuni: pentru hidratare la nivel superficial, dar și pentru hidratare în profunzime, ceea ce îi conferă și un efect anti-aging.

Bineînțeles, există și produsele de îngrijire din Gama 7 ILLUMINE, special concepută pentru combaterea efectelor nocive ale expunerii la soare, dar și ale poluării din mediul extern.

Care sunt beneficiile unui tratament cosmetic? Cât de des ar trebui inclus în ritualul de îngrijire a pielii?

Tratamentele cosmetice sunt foarte importante, deoarece întrețin starea de bine a tenului. Acestea desăvârșesc munca noastră de acasă, rutina noastră zilnică de frumusețe. Cu toții înțelegem importanța unei rutine de îngrijire a pielii. Însă, te poți bucura de rezultate și mai bune dacă faci regulat un tratament facial profesional, întrucât, trebuie să recunoaștem că mâinile unui expert pot face diferența. Recomandarea mea este următoarea: O dată pe lună, dacă tenul nu are probleme deosebite, necesitând doar îngrijiri de întreținere care se vor adapta în funcție de starea tenului, de vârsta persoanei, anotimp și tolerabilitatea la anumite produse. În situația în care există probleme specifice ca: acnee, pete pigmentare, un ten îmbătrânit, care nu a fost îngrijit, întreținut, atunci se vor face vizite mai dese la început, la cosmeticiană, adică o dată la 2 săptămâni, până la stabilizarea aspectului tenului, iar apoi se vor efectua ședințe lunare.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem în ceea ce privește îngrijirea părului și pe care ar trebui să le evităm?

Cu siguranță, ne putem influența starea de sănatăte a părului. Anumite greșeli le facem cu toții, în special, noi, doamnele și domnișoarele, din dorința de a arăta tot timpul bine, de a fi mereu frumoase. Un păr spălat prea des, sau prea rar, folosirea zilnică a produselor de hair styling, vopsitul prea des, folosirea regulată a uscătorului cu aer cald, a plăcii de păr și a altor instrumente de coafare care agresează firul de păr, folosirea produselor de spălare neadecvate tipului de păr și, mai ales, scalpului pe care îl avem etc., toate acestea duc la deteriorarea firului de păr, dar și al scalpului. De exemplu, un șampon sau balsam folosite incorect, care nu sunt pentru tipul nostru de păr, pot îngrășa sau usca pielea scalpului și, totodată, pot schimba textura firului de păr.

Să le spunem bucureștenilor care doresc să trăiască experiența IOMA, cum pot avea acces la procedurile exclusiviste oferite de DERMESTETIQ by Alina Bențe.

În primul rând, trebuie să facă o programare. Așa cum spuneam, la DERMESTETIQ by Alina Bențe trăiești o experiență unică, în care expertul IOMA se ocupă doar de tine și găsește soluțiile optime adaptate nevoilor tale. Prin urmare accesul în boutique este permis numai pe bază de programare.

Spre deosebire de alte branduri sau concepte cosmetice, care îți recomandă o anumită gamă de produse, pe care să le utilizezi singur, fără o pregătire prealabilă, la noi, înainte de a pleca acasă cu produsele achiziționate, expertul IOMA îți realizează un tratament facial care îți pregătește tenul în vederea aplicării produselor personalizate și îți explică rutina zilnică pe care trebuie să o urmezi pentru a obține un rezultat vizibil într-un timp relativ scurt.

Alege să trăiești experiența IOMA și te vei convinge că frumusețea se poate menține printr-o procedură simplă:

  1. Îți identificăm nevoile pielii și părului tău;
  2. Îți realizăm diagnosticarea cutanată cu ajutorul dispozitivului hi-tech IDiag;
  3. Îți generăm rețeta unică, potrivită nevoilor pielii și părului tău;
  4. Minilaboratoarele In.Lab îți produc cremele și serurile personalizate;
  5. Expertul IOMA îți realizează tratamentul facial de pregătire a tenului pentru aplicarea cremelor și serurilor personalizate.

 

 


Follow Us On Instagram