De ce deranjează femeile frumoase, pline de șarm și sex-appeal?

 

 

 

 

Rubrică de Antonia Rondelli
Beauty Consultant
Consilier Dezvoltare Personală / Trainer NLP

 

 

Fiecare persoană este unică în felul său, iar această diversitate este una dintre cele mai frumoase aspecte ale vieții noastre pe pământ. Cu toate acestea, este inevitabil ca unele trăsături sau caracteristici să fie mai atrăgătoare decât altele, iar unul din aceste aspecte este frumusețea, care poate include uneori mult șarm și sex-appeal.

Cu toate că femeile frumoase sunt adesea admirate și apreciate, este interesant să observăm cum mulți oameni par să se simtă deranjați de prezența lor. Din păcate, există anumite societăți sau grupuri de oameni care asociază uneori femeile pline de șarm și sex-appeal cu anumite trăsături negative și au idei preconcepute asupra moralității, seriozității sau capacităților lor intelectuale.

Unii oamenii pot simți că femeile atractive sunt mai puțin inteligente sau mai puțin capabile profesional, ceea ce poate fi o prejudecată și o formă distorsionată de gândire. În plus, femeile frumoase pot fi, în mod nejustificat, considerate a fi mai superficiale sau mai interesate doar de bani sau de statut social.

În cazul în care o femeie este intimidată și judecată negativ din cauza aspectului ei fizic, acest lucru poate avea un impact negativ asupra încrederii și a stimei sale de sine. De aceea, este extrem de important să recunoaștem valoarea și abilitățile fiecărei femei în parte, indiferent de aspectul ei fizic.

Există însă, anumite momente în care o femeie frumoasă, plină de șarm și sex-appeal reprezintă o problemă în ochii altor femei. Pot exista mai multe motive pentru acest fapt, însă cele mai comune motive includ invidie, rivalitate și convingerea că femeile frumoase și șarmante sunt luate mai repede în serios, au beneficii mai mari și imediate decât cele care nu sunt atât de atrăgătoare. Aceasta poate fi o problemă în cazul în care femeile sunt considerate a fi doar frumoase și nu au abilități sau competențe adevărate. Unele femei pot simți că trebuie să depună mult mai mult efort pentru a fi luate în serios și pentru a fi apreciate și pentru alte aspecte ale personalității lor, cum ar fi inteligența sau talentele pe care le dețin.

Unele femei pot simți invidie sau ură față de succesul sau abilitățile altor femei, în special dacă le percep ca o amenințare la adresa propriei lor valori. Invidia poate fi un factor important, pentru că atunci când o femeie se simte amenințată de aspectul unei alte femei, aceasta poate conduce la resentimente față de ea sau chiar la o desconsidera. Unele femei pot simți că o altă femeie este mai atractivă și mai apreciată cu ușurință de către bărbați sau de către alte femei, iar acest lucru poate fi o sursă majoră de gelozie.

Perspectiva psihologică asupra femeilor care invidiază femeile pline de șarm și sex-appeal poate fi un subiect complex și interesant. În psihologie, invidia poate fi definită drept o emoție negativă care apare atunci când o persoană simte dorința sau nevoia de a avea ceea ce are altcineva.

Atunci când o femeie se simte invidioasă față de o altă femeie care este considerată a fi plină de șarm și sex appeal, aceasta poate avea legătură cu o serie de factori psihologici. Unul dintre acești factori poate fi construcția socială a frumuseții și a atractivității. Societatea ne învață de mici că frumusețea fizică este importantă și că ne poate aduce avantaje în viață. Acest lucru poate conduce la o presiune psihologică pentru unele femei de a fi cât mai atractive și de a fi considerate pline de sex-appeal.

De asemenea, invidia poate fi legată și de comparația socială pe care o învățăm încă de mici, atunci când părinții tind să ne compare mereu cu alți copii și ne dau exemple de cât de buni și frumoși sunt ceilalți, cum ar trebui și noi să fim.

O femeie poate simți nevoia de a se compara cu alte femei pentru a vedea unde se află pe scala frumuseții și a sex appeal-ului. Aceasta poate fi adesea o comparație total inutilă și eronată, deoarece fiecare femeie are propriul său stil sau personalitate care o fac unică. Invidia poate avea efecte negative asupra sănătății mentale și emoționale ale unei persoane și poate conduce la anxietate, depresie și stres, precum și la o scădere a încrederii în sine. De asemenea, poate duce la comportamente negative sau chiar agresive, cum ar fi răutăți gratuite și critică exagerată.

Societatea ne îndoctrinează cu ideea că există o competiție pentru resurse și pentru starea socială, iar unele femei pot ajunge să creadă că se află în competiție sau că trebuie să concureze cu alte femei pentru a atinge succesul. Fiecare femeie poartă cu ea o anumită convingere că este frumoasă și, astfel, acest lucru poate fi perceput ca o amenințare de către femeile din jur.

Unele femei pot avea, totodată, o nevoie excesivă de atenție din partea bărbaților pentru a se simți valoroase și atractive și pot fi răutăcioase cu alte femei sau le pot denigra special pentru a obține mai multă atenție asupra lor din partea bărbaților din jur.

Alte femei pur și simplu pot avea probleme personale sau de securitate interioară, care le fac să își proiecteze nefericirea sau stresul asupra celorlalte femei care par mai atractive.

De asemenea, mass-media și publicitatea au un impact puternic asupra modului în care vedem frumusețea și atractivitatea feminină. Acest lucru poate duce la o imagine distorsionată a ceea ce înseamnă frumusețe și poate face ca lumea să creadă că anumite trăsături fizice sunt mai atractive decât altele. Poate avea legătură totodată și cu comparația și presiunea socială asupra femeilor de a se conforma anumitor standarde de frumusețe și atractivitate. Societatea ne îndoctrinează cu ideea de trend și că există un anumit tipar de frumusețe care trebuie să fie urmat într-un anume moment, iar aceasta poate duce la compararea de sine cu alte femei care se potrivesc cu acest tipar de frumusețe.

Ceea ce devine astfel extrem de important, este să ne amintim mereu că frumusețea este relativă și în niciun caz nu trebuie să reprezinte o sursă de gelozie sau invidie între femei. Fiecare femeie are propriul său talent și propriile abilități care o fac unică și specială și ar trebui să fie apreciată pentru aceste trăsături, indiferent de aspectul ei fizic.

Pentru a depăși aceste sentimente negative, este important să lucrăm la dezvoltarea încrederii în noi însene și a autenticității feminine pe care o deținem. Acest lucru poate implica investirea în relații sănătoase, căutarea de modele pozitive și utilizarea valoroasă a timpului și energiei, în loc să ne risipim în invidie și în veșnicele comparații sociale.

În final, este important să înțelegem că frumusețea fizică și sex-appealul nu sunt cele mai importante caracteristici ale unei femei și că fiecare femeie are propriile sale aptitudini, abilități și caracteristici care o fac unică și specială. În loc să ne concentrăm asupra invidiei și a comparațiilor sociale, ar trebui să ne concentrăm mai mult pe dezvoltarea încrederii în sine, a respectului propriu și a acceptării de sine. Acestea sunt elemente importante ale sănătății psihologice care pot ajuta întotdeauna o femeie să fie fericită și împlinită.

 


Follow Us On Instagram