„DATORITĂ CLIENȚILOR CARE M-AU INSPIRAT AM DECIS SĂ ÎMI URMEZ MAI DEPARTE DRUMUL”

Picioarele sunt extrem de importante atât în ceea ce privește aspectul nostru fizic, cât și din punct de vedere al sănătatății. Indiferent că suntem femei sau bărbați, cu toții ne dorim picioare frumoase, sănătoase, de aceea trebuie să fim foarte atenți la fiecare modificare a acestora și să soluționăm din timp problemele care apar. În această ediție stăm de vorbă cu Nagy Elisabeta, specializată și în podologie, despre pedichiura medicală, cauzele apariției unghiilor încarnate și care sunt metodele pe care ea le aplică pentru soluționarea acestor probleme. Drumul ei profesional a început în 2009, iar sursa de inspirație zilnică în activitatea ei sunt chiar clienții. Astăzi are numeroase competiții câștigate, specializări și este și trainer, activitatea de predare fiind cea care îi place cel mai mult. Ne-a povestit despre cum a ales această meserie, despre magazinul online pe care îl deține, dar și despre ce face pentru evoluția profesională sau cum își păstrează echilibrul interior. Vă invităm să aflăm mai multe alături de Elisabeta Nagy.

Spuneți-ne câteva cuvinte despre drumul dumneavoastră profesional de la începuturi până astăzi. Cum ați ales acest domeniu?
După ce am terminat facultatea de economie în anul 2009, m-am întâlnit prima dată cu meseria de manichiurist pedichiurist. Imediat după examenul în domeniu am început să lucrez la unul dintre cele mai bune saloane din Arad. Datorită clienților care m-au inspirat am decis să îmi urmez mai departe drumul, urmând cursuri de specializare în domeniul stilist protezist în Ungaria, unde veneau încontinuu cu tehnici și tendințe noi. Drumul până aici a fost lung și greu. Am participat la foarte multe competiții în tehnici de manichiură. În timp ce am fost implicată în manichiură clasică și stilist protezist, executam și pedichiură estetică și clasică, timp în care observam la clienți anumite probleme la pedichiură pentru care nu aveam soluție de rezolvare. Am simțit nevoia să cunosc mai multe despre pedichiura medicală, începând astfel, încet, încet, să adun cunoștințe, fiind implicată tot mai mult în acest domeniu. În foarte scurt timp mi-am dat seama cât de necesară este o astfel de pedichiură, cunoscută sub denumirea de podologie.

Care sunt serviciile pe care le oferiți în salonul dumneavoastră?
Serviciile oferite de salonul nostru includ servicii de manichiură și pedichiură estetică, unghii tehnice construite din acril și gel, unghii cu ojă semipermanentă, pedichiură medicală, podologie. Motto-ul nostru este “Secretul unghiilor perfecte atât la mâini, cât și la picioare”.

Care este povestea magazinului online My Nail Store?
Magazinul online a fost creat pentru accesul mai rapid la serviciile și produsele noastre profesionale atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

Când și cum a luat naștere Nail Secrets Academy?
Cu pași repezi a luat naștere Nail Secrets Academy, având ca suport cunoștințele acumulate și materialele necesare. Am combinat și oferit cele trei lucruri: produse, ustensile și cunoștințe, în același timp, celor care doresc să practice această meserie frumoasă.

Cum a fost trecerea de la tehnician la trainer? Care parte din activitatea dumneavostră vă place cel mai mult?
Toate se leagă una de alta dacă ești bun în meseria pe care o practici. Pur și simplu am avut cerințe să predau mai departe cunoștințele mele și altora. Îmi place tot ceea ce fac, dar cel mai mult îmi place să predau. Acest aspect reprezintă o satisfacție pentru mine și mai mult, atunci când văd rezultatele cursanților mei.

Care a fost cea mai provocatoare experiență din viața profesională de până acum? Dar cea mai emoționantă?
Sunt foarte perfecționistă și cele mai provocatoare experiențe au fost mereu când mă pregăteam de competiții. Acolo trebuia să îmi demonstrez mie insămi valoarea. Nu există adrenalină mai mare și sentiment mai profund ca atunci când urci pe podiumul de premiere și ți se strigă numele. După ce am luat locul întâi de mai multe ori la campionatul național din România și Ungaria, am fost calificată la competiția internațională de la Munchen.

Să vorbim puțin despre podologie. Care sunt cele mai frecvente probleme pentru care ajung oamenii la cabinetul dumneavoastră?
Cele mai dese probleme cu care ma întâlnesc zilnic în podologie sunt pielea cheratinizată, boli infecțioase ale pielii și unghiilor, unghii încarnate. Problemele de pedichiură medicală și podologie pot apărea la copii, femei, bărbați, vârstnici.

Care sunt cauzele deformării unghiilor de la picioare?
Cauzele care provoacă unghii încarnate sunt cele genetice, tăierea incorectă a unghiilor, încălțămintea neadecvată, activitatea personală, și aici mă refer în special la sportivi.

Ce soluții oferiți clienților în problemele legate de deformarea unghiilor?
Una dintre metodele oferite este metoda Arkada, unică în România, dar și în lume. Provine din Polonia de la doi podologi tineri, care sunt inventatorii acestei metode. Există mai multe tehnici pe care le alegem și le personalizăm în funcție de problema pacientului. Împreună cu pacientul ajungem la un comun acord în alegerea metodei optime de tratament. Metoda Arkada se ocupă cu corectarea unghiilor încarnate, fiind o metodă absolut nouă pe piață, care constă în ridicarea unghiei din șanțul perunghial fără intervenție chirurgicală.

Ce tehnici folosiți pentru corectarea unghiilor deformate, încarnate?
Câte tehnici atâtea proceduri. Sunt două tehnici pe care le diferențiem, și anume: Tehnica cu spange, care este un aparat care se montează pe unghie și este o procedura mai lentă unde trebuie să așteptăm până unghia crește. O altă tehnică, despre care am zis mai sus că este unică în lume, este o procedură mai rapidă cu ajutorul căreia în câteva ore rezolvăm problema fără intervenție chirurgicală. Această metodă, nefiind o intervenție chirurgicală, nu provoacă rană, disconfortul este nesemnificativ și clientul simte doar că se lucrează sub unghie.

Cât durează corectarea unei unghii care crește încarnată?
Intervenția cu metoda Arkada durează între 30 și 60 de minute și are efect imediat comparativ cu aplicarea spange-ului, care depinde de viteza de creștere a unghiei, cauze și gravitate. Durata unui tratament nu putem să o stabilim, aceasta depinde de gravitatea cazului.

Care sunt consecințele netratării problemelor care apar la picioare? Cum pot fi prevenite acestea?
Consecințele netratării problemelor care apar la picioare sunt în primul rând agravarea acestora și durerea provocată în timpul mersului. Ulterior, acestea pot genera infecții și, bineînțeles, sunt și inestetice. Problemele picioarelor pot fi prevenite cu consultație și intervenție podologică. Un control de prevenție este recomandat o dată pe lună sau cât de des este necesar, având în vedere că unghiile cresc în permanență și nu se opresc din evoluție.

Ce faceți pentru evoluția dumneavoastră profesională?
Particip încontinuu la cursuri de perfecționare și la conferințe din domeniu unde am contact direct cu podologi din străinătate care se ocupă și cu predare.

Cum vă păstrați echilibrul interior?
Pentru că iubesc ceea ce fac, lucrez cu plăcere atât la manichiură, cât și la pedichiură, și ofer servicii de care oamenii se bucură. Având în vedere că lucrez cu oameni, nu am parte de experiențe negative ci, din contră, multe aspecte pozitive care țin mereu flacăra aprinsă.

Cum reușiți să împăcați viața personală cu cea profesională?
Deoarece familia este alături de mine necondiționat și în totalitate, datorită lor sunt mereu în echilibru și ei îmi dau forța de a merge mereu mai departe în ceea ce fac. Mergem împreună la conferințe și cursuri. Pentru a putea evolua este nevoie să ai acasă încredere, susținere, echilibru și înțelegere. Pot spune că sunt fericită și împlinită atât pe plan profesional, cât și în viața personală.

 


Follow Us On Instagram