Cum sa-mi fac unghiile? Dilema veșnică a clientelor

Alegerea formei unghiilor reprezintă unul dintre cele mai dificile momente atât pentru specialist, cât și pentru cliente. De ce? Ei bine, probabil că știți deja cât de adevărat este conceptul ,,dacă ne place, nu înseamnă că ni se și potrivește”. De aceea decizia luată este extrem de importantă pentru obținerea unui rezultat cât mai satisfăcător.

Trendurile actuale în materie de unghii au o influență majoră asupra stilului fiecărei femei care încearcă să fie în pas cu noile tendințe. Totuși, dorința de a fi la modă nu corespunde întotdeauna cu realitățile fizice și spirituale ale fiecărei persoane. Acest lucru se întâmplă pentru că nu este suficient ca unghiile să se potrivească formei mâinii, ele trebuie să reflecte și personalitatea purtătoarei. Formele unghiilor sunt extrem de variate, motiv ce îngreunează sarcina pe care o aveți. Există cliente hotărâte care știu exact cum vor să arate unghiile lor în momentul în care părăsesc salonul, dar și cliente care se bazează pe recomanările dumneavoastră în parcurgerea tuturor etapelor ce alcătuiesc produsul finit. Ultima categorie fiind majoritară, vă vor crește substanțial atribuțiile.

Dincolo de estetizarea unghiilor prin realizarea de unghii tehnice, manichiuriștii trebuie să aibă un simț estetic extrem de dezvoltat, multă imaginație și, bineînțeles, multă răbdare. Etapele ce trebuie parcurse până la finalizarea manichiurii clientei nu sunt nici puține și nici simple. Fiecare dintre ele necesită o atenție deosebită, calm și cooperare. Cea din urmă este imperios necesară deoarece, în ciuda faptului că toată baza se află în dumneavoastră, clienta trebuie să fie de acord cu ceea ce propuneți.

Etape în stabilirea formei unghiilor

Stabilirea formei unghiilor este prima etapă ce solicită o decizie. Primul criteriu pentru alegera formei este tipul mâinilor. Acest concept cuprinde lățimea și lungimea palmei, lungimea și grosimea degetelor, dar și forma unghiei naturale a clientei. În funcție de toate aceste elemente se poate stabili o formă care să i se potrivească atât de bine clientei, încât să o completeze.

O altă etapă importantă este alegerea culorii care se stabilește în baza tonului pielii și, bineînțeles, a preferințelor clientei. Principiul tehnic este „formă pentru formă, culoare pentru culoare”, respectiv forma mâinii pentru forma unghiei și culoarea pielii pentru culoarea unghiei.

Cea de-a treia etapă ce presupune luarea unei decizii este alegerea modelului. Acest lucru este determinat de etapele anterioare, pentru că fiecărei forme de unghie și fiecărei culori i se potrivește un anumit model. Pentru un rezultat cât mai bun, cele trei etape majore trebuie îmbinate armonios, lucru care rămâne în sarcina dumneavoastră. De aici reiese talentul, pasiunea și profesionalismul de care dați dovadă. Manichiura realizată de o expertă în domeniu se diferențiază în mod incontestabil de manichiurile făcute acasă sau ale unui amator. Ceea ce oferiți clientelor vă reprezintă în mod direct în fața oricărei persoane care va observa unghiile purtătoarei.

Deși aveți ochiul format și știți deja ce formă de unghii i s-ar potrivi cel mai bine clientei, aflați mai întâi ce preferințe are aceasta, ce gusturi, iar mai apoi prezentați-i aspectele esențiale. Dacă aceasta nu este de aceeași părere cu dumneavoastră, ceea ce se întâmplă uneori, atunci urmați întocmai indicațiile ei pentru că, până la urmă, este alegerea clientei, iar alegerile unei femei se bazează, în general, pe complexe sau calități. Unele dintre ele doresc să își ascundă defectele, iar altele încearcă să profite de avantajele pe care le au. Acest principiu se remarcă în natura omului și se răsfrânge asupra anumitor elemente din viața sa, în special în zona de frumusețe. Indiferent de scopul pe care îl are o femeie atunci când intră într-un salon, aceasta va avea anumite așteptări rezultate din complexele pe care le are cu privire la propria ei înfățișare și din calitățile pe care dorește să le pună în valoare.

O altă situație cu care vă puteți confrunta este aceea în care, deși credeți știți exact ce formă de unghii i s-ar potrivi unei cliente noi, acest lucru să nu fie exact așa cum v-ați fi așteptat. De aceea este de recomandat ca în primele luni de manichiură și întreținere, clienta să testeze diferite forme pentru ca, mai apoi, să hotărâți împreună ce i se potrivește cel mai bine. Desigur, chiar dacă ați stabilit împreună care este cea mai potrivită formă de unghii, clienta poate alege oricând o alta, chiar dacă nu i se potrivește perfect. Multe dintre doamne și domnișoare aleg o altă formă doar pentru a face o schimbare sau pentru a fi în pas cu noul trend. În urma acestor schimbări, clientele pot adopta noul stil abordat, considerând că li se potrivește mai bine, sau pot reveni la cel vechi, apreciindu-l și mai mult. Un aspect interesant referitor la forma unghiilor este acela că, oferind clientelor aceeași formă pentru o perioadă îndelungată de timp, unghiile lor vor începe să crească în forma respectivă.


Follow Us On Instagram