Cum poți folosi astrologia chineză și Feng Shui-ul pentru a-ți îmbunătăți viața?

Uită-te în oglindă și fii sincer cu tine! Te cunoști cu adevărat? Care sunt punctele tale forte? Dar slăbiciunile? De ce trebuie să te cunoști mai bine? Pentru că dintotdeauna cunoașterea a însemnat putere!

Dacă toți am ști de la bun început cine suntem, ce aptitudini avem, care sunt perioadele noastre benefice, când este bine să fim mai atenți în jurul nostru, cum să ne folosim la maximum potențialul și ce lecții avem de învățat, viața ar fi, cu siguranță, un drum mai puțin șerpuit decât ceea ce traversăm acum, unii dintre noi chiar legați la ochi.

„Povestea” pe care eu o spun fiecărei persoane în parte, pentru că așa îmi place să o denumesc, este, de fapt, povestea reală a acelei persoane, pornind de la cine este, calități, defecte, aptitudini, posibile probleme de sănătate și mergând până la „citirea” perioadelor prin care a trecut, dar și a celor prin care urmează să treacă.

Iar așa cum nu există bine fără rău, precum nici rău fără bine, perioadele bune, la fel ca perioadele dificile, fac parte din viața noastră. Astrologia chineză a descifrat codul prin care toate acestea sunt dezvăluite, iar aceste informații îți vor lumina mintea și calea pentru un viitor mai conștient, făcând alegeri conștiente.

Ți-ai imaginat vreodată că cineva poate vorbi despre tine, despre gândurile și sentimentele tale ascunse, fără să te cunoască? Toți suntem diferiți, iar acest fapt trebuie să ne bucure și să ne determine să nu judecăm. Propriul adevăr nu este adevărul universal!

Dacă în astrologia europeană cunoaștem multe lucruri prin prisma celor douăsprezece zodii, imaginează-ți că în astrologia chineză există nu mai puțin de 60 de piloni doar pentru ziua nașterii. Da, 60! 60 de caractere diferite, cu bune și cu rele. Informația europenilor în privința astrologiei chineze se limitează în mare parte la cunoașterea animalului de care aparțin aflat în anul nașterii, ceea ce nu ajută foarte mult atunci când urmărim previziunile expuse în media. De ce?

Pentru că în momentul nașterii noastre, există patru piloni ai destinului: pilonul orei, zilei, lunii și anului nașterii. Fiecare pilon conține câte două elemente și astfel, fiecare dintre noi avem în total opt elemente. Cum ar putea fi anul nașterii cel mai important pilon, cel ce ne definește, cel ce ne arată caracterul, cel ce ne indică previziunile, din moment ce toate persoanele născute în același an au aceleași elemente?

Mă întorc astfel la pilonul zilei, mai exact la primul element al acestuia, care este denumit elementul sinelui, cel care stabilește raportul cu toate celelalte șapte elemente regăsite în destin. Există zece variante ale elementului sinelui, mai exact pământul, metalul, apa, lemnul și focul, fiecare cu varianta Yin și Yang. Fiecare element vine cu câte șase animale ale astrologiei chineze, astfel se ajunge la totalul celor 60 de piloni ai destinului.

Ziua nașterii este cel mai important pilon din totalul celor patru (ora, ziua, luna și anul nașterii), cel ce vorbește despre sănătatea fizică, sine, calități, defecte și despre relația cu partenerul.

Și da, aici este locul unde se poate vedea și compatibilitatea în cuplu. Parteneriatele cele mai constructive sunt între animalele ce leagă cele mai strânse prietenii, iar acestea sunt: șobolan-taur, șarpe-maimuță, dragon-cocoș, câine-iepure, cal-capră, tigru-porc. Relația dintre astfel de parteneri va fi bazată pe respect reciproc și susținere.

Desigur că și ceilalți piloni sunt importanți, însă fiecare dintre aceștia vorbește despre alte aspecte: pilonul orei nașterii dă detalii despre copii, relația cu subordonații, despre visurile și aspirațiile noastre. Pilonul lunii nașterii vorbește despre carieră, relația cu colegii de muncă, cu șefii și, nu în ultimul rând, cu părinții. Iar pilonul anului dă detalii despre viața socială, relația cu prietenii, familia extinsă și bunicii.

„Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște Universul și Zeii”.

Data nașterii văzută din perspectiva astrologiei chineze arată așa:

Dacă prin „citirea” calităților, defectelor, a parcursului vieții, nu se poate interveni în mod direct în destinul nimănui, prin Feng Shui viața ți se poate îmbunătăți cu siguranță.

O locuința armonioasă din punct de vedere energetic este una în care calitățile Yin și Yang sunt bine echilibrate. Energia Yin este pasivă și focalizată spre interior. Energia Yang este activă și concentrată spre exterior. Totul este energie! Nina Elshof spune: „Fiecare schimbare pe care o faci în casă, nu contează cât de mică, aduce o schimbare în tine”. Pentru că, schimbând poziționarea patului atunci când nu te poți odihni, schimbând locul în care mănânci, a canapelei pe care obișnuiești să te relaxezi, va aduce schimbarea în tine.

Aflând energiile spațiului în care locuiești, vei ști exact cum să  beneficiezi la maximum de zonele ce aduc armonie umană, precum și de cele ce aduc prosperitate. Desigur, vei afla și care sunt zonele ce aduc ceartă, pierderi financiare, probleme legale, ghinion, lene s.a.m.d., cum să le remediezi sau chiar să le eviți.

Dormind pe energia ce aduce armonie umană, vei avea sănătate, somn odihnitor, relaxare, înțelegere, comunicare, iar lucrând și privind către zonele ce aduc prosperitate, vei avea beneficii, discuții constructive, afaceri profitabile, spor în ceea ce faci.

Mereu ai simțit unele zone ale casei ca fiind primitoare, dar și sectoarele ce îți creează stare de disconfort. Aceste energii „se simt”, însă doar un specialist poate descifra codul și apoi interpreta cu precizie ce se întâmplă în spațiul tău sacru. În urma evaluării Feng Shui, vei cunoaște zonele care te afectează energetic, precum și cele care te susțin.

Și, nu uita, energiile sunt ale spațiului, nu ale tale! Tu doar „beneficiezi” de acestea. Există o vorba din popor: „Schimbi locul, schimbi norocul!”

Ție cât de mult noroc îți aduce spațiul în care îți petreci timpul?

 

Consultant Acreditat Feng Shui și Coloanele Destinului

Vladimirov Cristina

Tel: 0747 551 005

fengshui4yourhome@gmail.com


Follow Us On Instagram