Colorarea părului: tendințe 2020

După cum ne-am obișnuit deja, fiecare an aduce cu sine o serie de inovații, de reinterpretări ale tendințelor din trecut și de propuneri pentru fiecare domeniu cuprins în industria frumuseții. Pentru fiecare dintre dumneavoastră, fie că sunteți specializate în manichiură, modă, make-up, cosmetologie sau hairstyle, vor exista numeroase sugestii, dar și noi tendințe pe care trebuie să le cunoașteți extrem de bine și, mai ales, să fiți informate înaintea clientelor. De aceea, vorbim încă de acum despre trendurile noului an calendaristic.

În materie de hairstyling știm deja că sfera de abordări poate fi extrem de largă și de variată. Începând de la noile tunsori care vor apărea sau, de ce nu, care vor reveni în modă, până la coafurile abordate și la nuanțele în care veți vopsi părul clientelor dumneavoastră, există o mulțime de propuneri interesante. Axându-ne pe culorile favorite în materie de hairstyling pentru acest an vom observa că nuanțele favorite sunt derivate de castaniu și roșcat.

În ciuda faptului că tendințele se schimbă rapid și introduc noutăți atractive, nu toate femeile sunt dispuse să pășească în acest joc al schimbării constante. Motivul este simplu, respectiv dorința de a nu-și deteriora părul. În timp ce categoria menționată anterior își schimbă culoarea părului odată la câțiva ani, o altă clasă este dispusă să adopte o nouă nuanță a părului la fiecare două sau trei luni. Frecvența acestor schimbări care, în mod incontestabil pot afecta părul, depinde de calitatea părului fiecărei cliente, de abilitățile dumneavoastră, dar mai ales de produsele pe care le utilizați. Atât calitatea produselor și a serviciilor, cât și capacitatea de a evalua sănătatea și rezistența părului vă vor ajuta să ajungeți la rezultatul dorit de cliente fără a le deteriora părul.

Indiferent dacă vorbim despre un păr foarte sănătos sau despre unul cu probleme, este esențial să urmați anumiți pași atunci când vopsiți o clientă. La menținerea sănătății părului sau ajutarea acestuia trebuie să contribuiți atât dumneavoastră, cât și clienta. Anul 2020 va cuprinde atât nuanțe închise, în special pentru anotimpul rece, cât și culori deschise care pot afecta mult mai mult calitatea părului din cauza decolorării acestuia. Tehnicile de decolorare trebuie să fie corect aplicate, iar produsele utilizate pentru efectuarea acestei proceduri trebuie să fie de înaltă calitate și să se folosească un produs special pentru protejarea părului.

Vopsirea periodică a părului nu este atât de periculoasă în cazul în care se vor respecta anumite reguli. După cum bine știți deja, multe dintre cliente nu au grijă de părul lor și acasă, așa că este de datoria dumneavoastră să le sugerați anumite practici sănătoase, mai ales dacă acestea optează pentru schimbarea periodică a culorii părului. Recomandați-i acesteia să se tundă des pentru a nu permite părului să se deterioreze la vârfuri și ulterior să se rupă. Chiar dacă părul va fi scurtat doar cu doi sau trei centimetri, acest lucru îl va menține sănătos. Șamponul și balsamul pe care clienta le folosește acasă trebuie să fie prietenoase cu părul vopsit pentru a nu deteriora culoarea acestuia. De asemenea, măștile naturale sunt foarte importante pentru menținerea sănătății părului. Asigurați-vă că o veți informa pe clienta dumneavoastră cu privire la toate aceste aspecte înainte de a părăsi salonul.

Tendințele anului 2020 vin în ajutorul tuturor doamnelor și domnișoarelor care doresc o schimbare, deoarece paleta de culori din această perioadă este una foarte largă și atrăgătoare. De asemenea, acesta este probabil primul an în care se menționează ca fiind în trend o abordare extrem de veche, respectiv: femeile cu tenul închis vor opta pentru nuanțe deschise ale părului, iar cele cu tenul deschis – pentru nuanțe închise. Aparent, acest trend nu sună atât de bine, nu? Însă, look-ul obținut va fi surprinzător. Contrastul dintre tonul pielii și nuanța părului va oferi purtătoarei un aspect interesant. Desigur, la fel ca în cazul multor altor schimbări, rezultatul poate fi dezastruos însă depinde de dumneavoastră cum veți alege nuanța perfectă pentru tenul clientei dumneavoastră. Sugerați-le clientelor să nu apeleze la astfel de schimbări acasă, deoarece există șanse foarte mici să ajungă la rezultatul dorit și, de asemenea, nu posedă toate produsele necesare pentru a nu deteriora calitatea părului. Deși mersul la salon poate fi costisitor, este mult mai sigur. În plus, privind pe termen lung, hairstylingul realizat de un specialist nu va necesita investiții ulterioare. În schimb, dacă vopsitul de acasă nu va avea rezultatul dorit, va fi necesară intervenția unui hairstilyst sau investiția în tratamente pentru păr. Cu alte cuvinte, este mult mai sănătos, sigur și avantajos ca doamnele să apeleze din prima la serviciile persoanelor acreditate.

Atunci când clienta dorește să facă o schimbare acasă, de cele mai multe ori aceasta nu ia în calcul o serie de factori extrem de importanți care ar putea afecta atât culoarea părului, cât și sănătatea acestuia. Atunci când aceasta va cumpăra o vopsea, va dori ca nuanța afișată pe ambalajul produsului să se regăsească în părul ei însă este puțin probabil ca această așteptare să corespundă cu realitatea. Culoarea inițială a părului o va influența în mod semnificativ pe următoarea. Un specialist este capabil să anticipeze culoarea rezultată în urma suprapunerii nuanțelor, astfel încât va putea să decoloreze părul în siguranță sau să modifice culoarea vopselei pentru ca, în combinație cu nuanța actuală a părului, să se ajungă la rezultatul dorit. De asemenea, în cazul în care vor fi utilizate produse de calitate slabă este foarte posibil ca nuanța afișată pe ambalaj să fie doar orientativă, iar rezultatul să fie diferit chiar dacă toți pașii au fost respectați cu strictețe.

Golden Rose

Odată ce principalele elemente ale vopsirii părului au fost menționate, putem vorbi despre culoarea favorită a anului 2020 în materie de vopsire a părului. Ei bine, este o nuanță pe care o știm deja, este la modă de câțiva ani însă nu a fost foarte populară în domeniul hairstylingului. Vorbim despre nuanța Golden Rose. Cu siguranță mintea dumneavoastră a reprezentat deja această culoare încă de când ați citit denumirea.

Știm deja că nu toată lumea este atrasă de culoarea roz, însă această nuanță are atât de multe derivate, încât este aproape imposibil ca femeile să nu se îndrăgostească de una dintre ele. Raportul dintre pigmenți variază extrem de mult, iar în funcție de acest lucru culoarea rezultată poate fi mai roz, mai aurie sau mai castanie. Nuanțele acestei tendințe sunt mai ușor de obținut atunci când clienta are deja părul blond, deoarece nu mai este necesară decolorarea acestuia. Particularizând și mai mult această temă, putem spune că blondul mai închis favorizează obținerea auriului din această tendință, iar blondul mai deschis – nuanța mai rozalie, în timp ce părul castaniu va facilita obținerea castaniului-rozaliu.

Daca aveți cliente cu părul foarte închis la culoare care optează pentru una dintre noile tendințe, trebuie le acordați extrem de multă atenție și grijă, întrucât părul închis trebuie decolorat destul de mult pentru a favoriza obținerea nuanței de Golden Rose dorite. Pentru a proteja părul clientei împotriva decolorării masive îi puteți propune acesteia să opteze pentru șuvițe sau pentru tehnica ombre. În cazul în care clienta dorește ca tot părul ei să fie în pas cu moda, atunci trebuie să aveți foarte mare grijă la felul în care îi decolorați părul și la produsele pe care le folosiți pentru a proteja părul clientei. De asemenea, dacă aveți cliente care nu vă vizitează frecvent pentru vopsirea rădăcinilor din cauza lipsei de timp sau din pricina altor motive, le puteți sugera și lor tehnica ombre. Această abordare este mult mai sigură deoarece contribuie la menținerea sănătății părului, dar și la prevenirea aspectului inestetic al acestuia.

Honey Shades

Honey Shades este o altă tendință a anului 2020, iar tehnica preferată pentru obținerea acestor nuanțe este balayage. Această nuanță se potrivește perfect părului castaniu și nu afectează sănătatea acestuia. Dacă clienta are nuanțe de galben în mod natural în păr, acest lucru vă va ajuta să obțineți o culoare uimitoare cu reflexii ca ale mierii. De asemenea, Honey Shades oferă un plus de strălucire și dinamism părului.

 

Spicy Cinnamon

După cum am menționat anterior, roșcatul este din nou la modă, însă nuanța favorită a acestui an este Spicy Cinnamon. Această culoare oferă eleganță și rafinament purtătoarei. Frumusețea acestei culori este definită de proprietatea cameleonică a acesteia. În timp ce în spațiile închise se va prezenta ca un roșcat focos, în razele soarelui va deveni un rubin strălucitor cu reflexii aurii.

 

Roșu

Au trecut de mult vremurile în care femeile cu părul roșu erau privite ca fiind extravagante și chiar vulgare. Culoarea roșie pentru păr se află cu mândrie printre tendințele anului 2020. Această culoare are un caracter rebel. Prin urmare, orice clientă care va avea curaj să adopte această culoare pentru păr se va evidenția din mulțime și va atrage privirile tuturor. Atenție la clientele care au păr blond și doresc să și-l vopsească roșu, deoarece există riscul ca acesta să devină roz.

 

Prin urmare, anul 2020 oferă o multitudine de oportunități și de idei pentru schimbarea look-ului. Totuși, trebuie să reținem că aceste direcții sunt orientative și că nuanța perfectă nu este cea din cataloagele de frumusețe, ci aceea care ni se potrivește cel mai bine.


Follow Us On Instagram