Coffee Break cu Tudor și Cristi Brancu…

Rubrică de Antonia Rondelli, Professional Make-Up Academy

Cristi Brancu, ești unul dintre cei mai renumiți și cu­noscuți jurnaliști de la noi din țară. Cum ți-ai descope­rit această pasiune și ce sau cine te-a îndreptat înspre această meserie ?

O zi frumoasă de iarnă în Sinaia, cu brazii încărcați de ză­padă. Totul arăta ca în povești, dar un băiat privea pe geam și, pentru o clipă, un gând a dat foc inimii lui. Vrea să scrie, să fie jurnalist! A găsit o agendă printre bagajele familiei și în acea seară a scris primele rânduri. Era 1983. Aveam zece ani și așa a început totul. Vreme de șase ani, pasiunea mea a continuat underground. Dar în 1991 – libertate! La 18 ani, tatăl meu trebuia să scrie un articol despre aminti­rile sale în calitate de conducător al marii Stele fotbalistice. Dar, până să apuce tatăl sa încheie, feciorul i-a dat o hârtie. După două zile, a apărut primul articol. Și apoi, încă 29 de ani.

În afară de televiziune, ce alte pasiuni mai ai?

Principala mea pasiune este să am grijă de Tudor, băiatul nostru, să fac ce e bine pentru viitorul lui. Și asta e foarte palpitant! Am fost pasionat de filme și de muzică, am o cultu­ră în această zonă. Pasiunea mea dintâi rămâne scrisul și ea revine ciclic. Am cinci cărți publicate și urmează a șasea: o carte despre cum să construiești un moment memorabil în profesie și viață. Cu o metodă proprie și verificată de lucru.

Remarcăm cu toții că ai slăbit si ești într-o mare formă! Sport, dietă, produse miraculoase…Cum ai reușit?

Într-o bună zi, am hotărât cu toții să mâncam mai cu grijă. Nu dietă, ci mai cu grijă. Am întrebat-o pe Lygia Alexan­drescu ce e rău și ce e bine. Trei mese regulate, cu înlo­cuitor de sare și fără dulciuri. Și apoi lucrurile au mers în paralel. Seara, masaj pe locurile problematice cu cremă extraforte termo de la Ardes și grijă la mâncare. Minus 15 kg.

Știm cu toții că și domnii ajung uneori în cabinetele chi­rurgilor esteticieni. Ești adeptul intervențiilor estetice sau ești de principiul că este bine să lași natura să își ur­meze cursul firesc?

Nu sunt adeptul intervențiilor estetice la bărbați. Înțeleg doar implantul de păr pentru cei care aveau un complex în legătură cu acest lucru. În rest, mă amuză tare să văd bărbați cu pielea trasă pe la ochi, de zici că râd sau se miră întruna. De când e un rid un semn de slăbiciune? Când îi vezi cu obrajii umflați, abia îi recunoști… Înțeleg perfect cochetăria feminină, dar la bărbați mi se pare că păcălesc timpul și limita către grotesc e aproape. Mi-a zis cineva că am o cută pe frunte și nu ar strica o injecție. L-am trimis la plimbare.

Ce produse cosmetice folosești ca bărbat?

Am un șampon foarte bun, care m-a scăpat de pro­bleme. Îl cheamă Șampon pentru Păr Gras cu Mă­treață, pe care îl combin cu un Șampon pentru Păr Gras, de la Ardes, de unde am și un Gel Duș Fructe Orientale Bio cu Ovăz și Pansea, perfect pentru duș. Când mă mai prinde și am timp, Oana mă dă pe față cu Ser Anti Age Lu­minozitate Intensă. Să fiu fresh & young!

Consideri că femeile din România exagerează cu privire la intervențiile estetice?

Există o graniță foarte fină între ajustările estetice, atente, ce vin la o anumită vârstă, pe care le pot înțelege, și această cohorta de fete care arată toate la fel – o fi un singur doctor în București? – cu buze imense, obraji supradimensionați, și pe care nu le-ar recunoaște Sfântul Petru dacă le vine rândul să ajungă în Rai. E o generație de mutante flămânde care rup(eau) cluburile și vlăguiau cu tupeu portofelele și alte părți ale cheltuitorilor. Al­tfel, instagramiste influncere și aspiraționale.

Cred în naturalețe. Cred în metode non-invazive de a fi mai frumoase. Se poate. Văd multe femei care au ajuns la Oana mea și știu ca se poate. Cum spunea doamna Stela Popescu: “măsură, domnule Brancu, măsură”.

Care sunt atributele feminității din punctul tău de vedere?

Șarm. Mister. Inteligență. Gen ludic specific genului feminin. Da, și frumusețe, dar știu femei spectaculoase care nu pot fi încadrate la frumoase. Deci, spirit în primul rând și curățenie sufletească.

Cum simți că s-a schimbat viața ta de când ai devenit tată?

Oana mi-a schimbat viața de mai multe ori. Tudor este cel mai frumos cadou pe care mi-l putea face: să am un băiat așa de grozav. Am trăit cu prea mare pasiune momente pro­fesionale, au fost satisfacții foarte multe, dar absolut nimic nu se compară cu o bucurie pe care mi-o aduce el. Fac tot ce pot pentru ca el să fie prioritar și zic că reușesc. Muncesc cu plăcere și dedicare, dar totul se raportează la Oana și Tudor. Și așa vine fericirea.

 

INTERVIU CU TUDOR

Tudor, ce activități îți face plăcere să faci împreună cu tatăl tău?

Multe lucruri! De exemplu, să ne jucăm împreună și să mă ajute să fac filme pe YouTube. Am un canal, pe nume Tudor Brancu Turcu. Vă rog să vă abonați. Când putem, ne ducem în excursii, desenăm și facem teme. El e ajutorul meu. Și e “Funny”.

Recent, ai acordat primul tău interviu în limba engleză. Cum ai învățat la doar 8 ani să vorbești atât de bine o limbă străină? Care a fost secretul?

Păi, secretul e că am vorbit engleza cu familia foarte des și m-am uitat la filme în engleză pe YouTube. Profesorii zic că am talent la engleză. Adevărul e că engleza e pa­siunea mea. Mami a crezut că o sa fiu emoționat la in­terviu, dar a fost foarte fericită când a văzut cum m-am descurcat.

Care sunt pasiunile tale? Cum îți petreci timpul liber?

În timpul liber mă joc cu jucăriile mele preferate – persona­jele principale din filmele mele sunt Paw Patrol – și gătesc des. Am făcut prăjituri, pască, cozonac, salate, pizza, smoo­thie. Mă joc zilnic cu familia și postez filme pe canalele de YouTube al lui tati, al lui mami și al meu.

Ce admiri cel mai mult la mama ta?

Eu admir totul la mama mea! E cea mai bună mamă din toa­tă lumea! Are grijă de mine oricând. Dansăm, facem sport împreună, ne jucăm.

Care au fost primele sfaturi sau reguli legate de îngrijirea personală primite de la mama ta?

Sa mă spăl pe dinți după fiecare masă! Pentru că în iarnă am avut o iritație pe mâini de la frig, mami m-a vindecat și mă spăl cu Gel curățare calmant pentru piele sensibila PRUD-OFF.

Ce produse de îngrijire pentru copii folosești?

Mami m-a învățat să fac baie, de când mă știu, cu un Gel Duș și Șampon Bogat Baby. Foarte bun pentru pielea mea.

Știm că ai deja și un canal de YouTube. Ce vor găsi acolo ceilalți copii în postările tale și de ce ar trebui să te urmă­rească?

Eu am inventat un serial de aventuri despre personajele mele preferate, Paw Patrol. Sunt povești originale în care ei se luptă cu roboți și cu alți eroi negativi. Și scriu o car­te, plus că am terminat sce­nariul pentru un nou serial. Sunt și filmări cu invențiile mele delicioase în bucătărie. Am 213 abonați și vreau să fac 100,000,000 de abonați. Abonează-te și tu, și copiii tăi!


Follow Us On Instagram