Coafura perfectă pentru orice mireasă

Din momentul în care a spus, „Da!”, orice mireasă a început deja să viseze cu ochii deschiși la ziua cea mare. În general, după ce s-a asigurat că și-a găsit rochia visată, dar și cele mai frumoase accesorii, mireasa începe să se gândească la look, la machiaj și, mai ales, la coafură. Nu sunt prea multe ocazii pentru a purta accesorii de păr prețioase, așa că aspectul părului este extrem de important pentru a transforma orice mireasă într-o adevărată prințesă. Și cine se poate lăuda cu o asemenea realizare, dacă nu un super hairstylist? Profităm de sfaturile experților în domeniu pentru a vă arăta tot ce trebuie să știți, să faceți și la ce ar trebui să vă așteptați în timp ce coafați o mireasă.

Pregătirea
Când vine vorba de nunți, este important să fii pre­gătit. Aceasta înseamnă viitoarea mireasă ar trebui încurajată să acorde un plus de îngrijire părului, cu câteva luni înainte de nuntă. Încurajați-vă clienta să-și tundă vârfurile părului în mod regulat, pentru ca firele de păr să fie netede și strălucitoare, perfecte pentru orice coafură. De asemenea, luați în consi­derare adăugarea unor accente în culori deschise, pentru a oferi dimensiune părului și pentru un look șic în fotografii.

Evitarea schimbărilor drastice
Ar putea fi tentant pentru mireasă, dar și pentru hairstylistul ei să testeze un nou look chiar înainte de nuntă, dar nu este o idee bună. Experții susțin că ar trebui să spui nu schimbărilor drastice ale culorilor și tunsorilor. Amintirile din ziua nunții sunt amintiri care durează o viață. Ar trebui să explicați clientei dum­neavoastră că tunsoarea și culoarea trebuie să reflec­te o persoană – pe ea însăși, nu o tendință. Deci, chiar dacă jocurile de culoare de tip unicorn sau sirenă ar putea arăta bine pe Instagram, ar trebui să-i sugerați clientei să păstreze ideile extravagante pentru… luna de miere.

Așteptări pe măsură
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care mi­resele le adresează hairstylistilor este cât timp se va menține coafura perfectă. Desigur, toate mire­sele își doresc ca acea coafură să reziste cât mai mult cu putință, dar trebuie să îi explicați clientei la ce ar trebui să se aștepte. Părul va pierde în mod natural volum și forma pe parcursul zilei și este mai bine ca viitoare mireasă să înțeleagă acest lucru din timp. Pentru a evita, totuși, stricarea coafurii, trebuie să-i sugerați clientei dumneavoastră coa­furi potrivite pentru tipul ei de păr, dar și pentru vremea de afară.

Care sunt, însă, coafurile potrivite?
2018 este considerat a fi un an inspirat de romantism, libertate și eleganță naturală. Coafura perfectă pen­tru orice mireasă rămâne cea potrivită în primul rând stilului personal, acelor lucruri care o fac specială. Totuși, pentru romanticii moderni, 2018 este anul po­trivit: împletiturile revin în trend, iar buclele romantice sunt în top. Perfect imperfect, părul dezordonat, dar elegant reprezintă modalitatea perfectă de a pune în valoare tehnici ca balayage și ombre.

Panglici!
O panglică de satin subțire sau catifea este o moda­litate perfectă de pune în valoare o coafură aparent neglijentă, dar elegantă. Aspectul creat de marii de­signeri începe prin ondularea ușoară a părului fiecă­rui model, apoi legarea acestuia într-o coadă joasă, cu panglica înfășurată de două ori și apoi făcută fun­dă – pentru un plus de efect.

Cocuri joase, naturale
Cocurile mici, joase, dezordonate, cu câteva fire lăsa­te în afară pentru a încadra fața, domină podiumurile marilor designeri în 2018. Acest look este destul de relaxat pentru o nuntă pe plajă, dar poate fi perfect și pentru o tematică cu flori.

Half-Up
Acest stil presupune ca jumătate din păr să fie ridicat, în timp ce jumătatea din spate a părului să fie coafa­tă lejer, liber, pe spate. A devenit popular în 2018 la lansările de rochii de mireasă și este un preferat al mireselor de toate vârstele. Deoarece coafurile de tip half-up pot fi accesorizate sau nu, ele oferă o mare versatilitate. Majoritatea preferă variantele simple, care păstrează textura naturală a părului.

Half-Up și împletitură
Așa cum am arătat mai sus, împletiturile au revenit în top. Ele ajută la crearea de noi stiluri originale de tip half-up pe podiumurile de modă din toată lumea. Împletiturile adaugă un plus de eleganță unui look boho și oferă o modalitate creativă de a păstra părul departe de fața miresei, dar și de machiaj.

Bucle naturale
Dacă clienta dumneavoastră este o mireasă moder­nă, care nu-și dorește o coafură elaborată, plină de agrafe, anul 2018 este anul care o va face fericită. Bu­clele și onduleurile lejere, naturale, perfect imperfec­te au invadat podiumurile și au revenit în trend. Acest tip de coafură se poate purta cu un voal subțire, fin, sau doar cu o panglică albă.

Old Hollywood
Vă amintiți de femeile fatale din vechile filme mute, care au creat conceptul de divă la Hollywood? Acest stil plin de farmec nu se va demoda niciodată și re­prezintă o opțiune perfectă pentru miresele sofistica­te. Buclele mari, sculpturale, a la Marilyn Monroe sunt la modă și în 2018.

Împletituri laterale
Naturalețea este cuvântul cheie în 2018, iar rochii­le lungi, de o eleganță dezordonată se află în top. O împletitură laterală definitivează perfect acest look eteric de zână, mai ales dacă utilizați flori delicate în cascadă, ca accesorii.


Follow Us On Instagram