„Cel mai greu și benefic lucru pe care îl putem face pentru noi este să evoluăm” – Denisa Filcea

Cu toții știm, sau cel puțin ar trebui, faptul că cele mai valoroase investiții sunt în noi înșine – în sufletul nostru, în bunăstare, sănătate, dezvoltare personală. Urmând această cale, vom ajunge acolo unde ne-am propus și vom atinge toate acele obiective idilice ale vieții.

Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este Denisa Filcea. Ea inspiră zilnic sute de femei în mediul online, oferă sfaturi cu privire la bunele maniere, este consilier în dezvoltare personală, psiho-pedagog licențiat, mamă, soție și femeie de succes.

Denisa ne povestește despre jurnalul pe care l-a scris, „Secretul fericirii mele”, dar și multe alte lucruri interesante. Află totul chiar de la ea!

Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Familistă convinsă, mamă și soție dedicată, femeie împlinită și fericită. Principalele mele caracteristici sunt: integritate, perseverentă, onestitate, optimism.

Știm că ești licențiată în științe exacte, mai precis în matematică – cum ai ajuns pe drumul dezvoltării personale?

Științele exacte mi-au răspuns la foarte multe întrebări și m-au ajutat să îmi dezvolt logica și abilitățile neuronale, însă eu mereu mi-am dorit să fiu fericită, nu doar deșteaptă. Dacă vrem să fim fericite și să ne îmbunătățim calitatea vieții din toate punctele de vedere, răspunsul este mereu evoluția și dezvoltarea personală.

Cum arată parcursul tău în mediul online și cum menții relația cu cei care te urmăresc și te apreciază?

Parcursul meu a fost, în faza incipientă, destul de previzibil: aveam cam 30-40 de  mii de urmăritori când am oficializat relația cu Flick, moment în care lumea a început să fie interesată și curioasă să afle „cine e iubita lui Flick”, ceea ce a avut ca urmare o creștere masivă a urmăritorilor mei.

Nu știam pe atunci ce înseamnă o comunitate în online și am făcut mari greșeli și destul de penibile, inspirându-mă de la „marii” influenceri ai României. Credeam că așa se face… Deși am auzit de foarte multe ori ca românul e interesat de controverse și drame, nu m-am regăsit în acel tipar, așadar am hotărât să fiu eu, exact așa cum sunt (poate prea nișată sau plictisitoare pentru unii, dar reală) și am început să aduc în fața oamenilor viața noastră așa cum este ea (pentru mulți ireală) și să împărtășesc cu oamenii perspectiva  mea și lucrurile care pe mine m-au ajutat să îmi schimb radical viața.

Am devenit, încet-încet, exact genul de persoană pe care eu aș adora să o urmăresc în mediul online. În momentul de față, comunitatea mea în mediul online este formată preponderent din femei cu aceleași principii de viață ca mine. Ceea ce pentru mine este un succes.

Cum a luat naștere „Secretul fericirii mele”? Ce anume te-a inspirat?

Când am început să le spun fetelor că viața a fost făcută să fie fericită, am observat că multe dintre ele negau acest lucru, deoarece nu înțelegeau exact cum ar putea sa ajungă la împlinirea sufletească.

Am scris această carte pentru a transmite mai departe exerciții și obiceiuri care pe mine m-au ajutat să devin o femeie împlinită, cu o carieră de succes și o familie frumoasă. M-au ajutat să mă cunosc mai bine, să îmi descopăr noi calități și să trăiesc viața pe care mi-o doresc.

„Secretul fericirii mele” este un jurnal care te încurajează să îți definești obiectivele din mai multe domenii (relație cu tine, relație cu ceilalți, dar și carieră), astfel că te va ajuta să te dezvolți pe toate planurile pentru a putea fi cu adevărat împlinită. Dar, cel mai important, jurnalul te ajută să îți formezi un obicei foarte important pe termen lung: acela de a sta de vorbă cu tine însăți, de a-ți stabili obiective în acord cu valorile și cu visurile tale, fără a te lăsa influențată de așteptările societății

Cui îi este dedicat jurnalul?

Este dedicat femeilor și fetelor de orice vârstă, care își doresc să își  gestioneze  mai bine emoțiile și să își  găsească echilibrul. Să se cunoască  mai bine și să se privească cu blândețe și înțelegere. Totodată, jurnalul le ajută să aibă  o viziune mai clară asupra relației cu ceilalți și să își recapete încrederea în sine  și puterea de a-și  îndeplini cele mai ambițioase planuri.

Ești inițiatoarea primului brunch motivațional din România – în ce a constat acesta?

Brunchul motivațional propune petrecerea unui timp de calitate într-o energie feminină inspirațională a unui grup restrâns de fete. Au participat femei de toate vârstele, din toate colțurile țării, lucru care m-a flatat de-a dreptul.

În timp ce fetele au servit preparatele pe care le-am ales cu mare atenție, ținând cont de preferințele și dieta fiecăreia, eu am susținut o prezentare în care am sintetizat șapte pași spre fericire. Tema abordată la webinar a fost: „Cum ne construim o viață fericită în fiecare zi”.

La finalul prezentării, a avut loc o discuție foarte interesantă de grup, unde fiecare dintre noi a primit răspuns la întrebări și a avut ocazia să își exprime părerea vizavi de diferite situații ale vieții. Cel mai greu și benefic lucru pe care îl putem face pentru noi este să evoluăm. Am apreciat foarte mult inițiativa fetelor de a-și îmbunătăți viața și de a face pași spre cea mai bună versiune a lor, așadar le-am pregătit cu drag și atenție câteva cadouri de la brandurile mele preferate.

Cum arată, în viziunea ta, o femeie manierată?

Cred că o femeie manierată este o femeie împlinită, al cărei focus este strict pe propria persoană și familie și care nu judecă deciziile și stilul de viață al celor din jur. Am ajuns la concluzia că e cam primitiv să integrăm o  persoană în anumite tipare. Fiecare dintre noi are propria dreptate și propriul adevăr și propria viziune. Motiv  pentru care, dacă dai un search pe Google despre cum se mănâncă în mod corect pastele îți apar cinci moduri diferite. Cum e corect? Eu cred că e corect să faci lucrurile exact așa cum te simți tu bine, fără a crea vreun disconfort celor din jur, bineînțeles.

Ce s-a schimbat în viața ta atunci când ai devenit mamă?

Totul, în cel mai minunat și divin mod posibil.

Ce sfat ai pentru tinerii care se simt pierduți, care nu știu ce cale să urmeze?

Fără  presiune și fără a urma tiparele sociale, să se gândească și să scrie pe hârtie cum arată viața ideală în imaginația lor, ce anume ar schimba din ceea ce văd în jur? În ce din ceea ce oamenii trăiesc nu se regăsesc? Există șanse foarte mari ca tot ceea ce vor scrie să le ofere „scopul vieții lor”. Răspunsul e mereu la noi! E important să ne inspirăm STRICT de la persoanele care au ceea ce noi ne dorim să avem sau sunt unde noi ne dorim să ajungem, însă răspunsurile la întrebările noastre sunt mereu la noi.

Care este mottoul tău în viață?

Vrei să ai dreptate sau vrei să fii fericit? Viața e frumoasă dacă îi dai voie să fie.

Denisa, „visele devin realitate”?

Toate! Ai grijă ce îți dorești pentru că se va întâmpla.


Follow Us On Instagram