Alopecia sau căderea părului: cauze, tratamente

Alopecia sau căderea părului, este o afecțiune dermatolo­gică a foliculilor piloși. Este întâlnită atât la femei, cât și la bărbați și poate fi asociată cu existența anumitor factori ere­ditari, cu modificările hormonale specifice vârstei sau altor condiții fiziologice (de exemplu, sarcina) sau medicale, cu prezența unor boli sau cu unele tratamente.

Deși nu este vindecabilă, alopecia este tratabilă și nu este o afecțiune care pune viața în pericol. Din fericire, exista mai multe tratamente posibile, minim invazive. La clinica Illuma poți trata alopecia cu ajutorul următoarelor tratamente: Me­zoterapie injectabilă, PRP – Terapia vampir sau Micronee­deling.

Cu toate că există mai multe opțiuni de tratament pentru ame­liorarea efectelor alopeciei, este foarte important ca înainte de a decide care este tratamentul potrivit să efectuăm un test genetic pentru analiza alopeciei denumit Tricho Test.

Cum funcționează un test Tricho?

  1. Mergeți la clinica Illuma pentru a efectua Tricho Test.
  2. Mediul specialist va colecta o mostră de ADN cu ajutorul tamponului oral – această procedură durează un minut.
  3. Completați chestionarul pe care vi-l furnizează medicul.
  4. În 4-5 săptămâni rezultatele sunt gata.
  5. Urmați protocolul personalizat care poate fi compus din produse pentru îngrijirea scalpului acasă, tratamente orale și tratamente efectuate în clinică.

TrichoTest este cel mai complet test genetic pentru analiza alopeciei, analizând atât factorii genetici, cât și alte caracte­ristici relevante ale pacientului.

TrichoTest™ este indicat pentru:

  • Oricine dorește să înțeleagă cum genetica îi influențează tratamentul alopeciei.
  • Pacienții cu istoric de alopecie în familie.
  • Bărbații și femeile care au încercat tratamente diferite cu succes limitat sau fără succes.

ALOPECIE – CAUZE DE APARIȚIE

Ereditatea

Cea mai frecventă cauză a căderii părului este cea a eredi­tății, care se întâmplă odată cu îmbătrânirea. Această afecțiu­ne se numește alopecie androgenă. De obicei, apare treptat și în modele previzibile – pete de chelie la bărbați și păr subțire de-a lungul coroanei scalpului la femei.

Modificări hormonale și afecțiuni medicale

O varietate de afecțiuni pot provoca căderea permanentă sau temporară a părului, inclusiv modificări hormonale da­torate sarcinii, nașterii, menopauzei sau problemelor tiroi­diene.

Medicamente și suplimente

Căderea părului poate reprezenta, de asemenea, un efect secundar al anumitor medicamente, cum ar fi cele utilizate pentru cancer, artrită, depresie, probleme cardiace, gută și hipertensiune arterială.

Un eveniment foarte stresant

Majoritatea oamenilor experimentează o subțiere genera­lă a părului la câteva luni după un șoc fizic sau emoțional. Acest tip de cădere a părului este de natură temporară.

TRATAMENTE

Terapia Vampir la Illuma Clinique

PRP (Plathelet Rich Plasma) este cunoscută sub denumirea de Terapia Vampir. Plasma bogată în trombocite (PRP) este un tratament pe care medicii îl folosesc pentru a accelera vindecarea în diferite zone ale corpului. Poate ajuta la resta­bilirea creșterii părului.

Medicii folosesc de obicei acest tratament atunci când că­derea părului rezultă din alopecia androgenetică. PRP este o abordare relativ nouă, însă există unele dovezi științifice care sugerează că poate promova creșterea părului.

Pentru a produce PRP, va fi prelevată o probă de sânge într-o eprubetă ce conține factori de creștere. Aceasta va fi inserată în centrifugă, care va separa componentele sân­gelui. Medicul va extrage apoi gelul bogat în trombocitele pentru injectare.

Mezoterapia Injectabilă

În cadrul clinicii utilizăm tratamentul RRS XL HAIR, un tra­tament pentru stimularea regenerării părului. Acesta con­ține acid hialuronic nestabilizat 0,005/5ml (0,001 mg/ml) şi substanţe active biorevitalizante speciale pentru stimularea regenerării capilare (vitaminele grupului B, Biovita-H, Dexe­nol, Panthenol, Ginkgo Biloba, polypeptide, extract de frunze de Gingko Biloba, lecitină, ulei de glicină, arginină, alanină, acid sorbic, acid hydrochloric, extract de soia, saccharomy­ces copper ferment etc.).

Alopecia este o afecțiune care afectează o mulțime de per­soane. Creează disconfort și poate determina oamenii care suferă de alopecie să se simtă stânjeniți în viața de zi cu zi. Însă, deși poate cauza complexe legate de aspectul fizic, alopecia poate fi tratată cu efecte vizibile rapide.


Follow Us On Instagram