“ALĂTURI DE MINE CRED CĂ ÎN PRIMUL RÂND MI-AM FOST EU”

Cu o experiență profesională impresionantă care se învârte în jurul aceluiași concept – frumusețe – Roxana Neștian s-a orientat acum trei ani către blogging și Online Influencer, și astfel a luat naștere blogul www.roxanalifestyle.com. De atunci așa și este cunoscută, ca Roxana Lifestyle. Crede că succesul unui Influencer este pasiunea în tot ceea ce face, autenticitatea și perseverența, combinate cu seriozitatea și punctualitatea în proiectele pe care le desfășoară. Roxana ne-a mărturisit că uneori ziua ei începe la 6 dimineața și se termină la 1 noaptea, iar pentru noi aceasta este dovada clară că munca unui Influencer nu este așa ușoară cum poate părea la prima vedere.

 

 

ROXANA NEȘTIAN (ROXANA LIFESTYLE)
Online Influencer
Manager Agenție Modeling
și Fashion / Beauty / Lifestyle
Blogger @ www.roxanalifestyle.com

 

 

Când și cum ți-ai început cariera în Industria Beauty / Fashion?
Cariera în Industria de Beauty / Fashion cred că mi-am început-o în momentul în care ai mei m-au dus să urmez cursurile de modeling ale unei Agenții din Iași (aveam 14 ani), unde instructor mi-a fost chiar Monica Bârlădeanu. Practic, acela a fost momentul în care am luat contact cu Industria de Fashion & Beauty.

Cum a fost drumul tău profesional până acum? Cine ți-a fost alături pe acest drum?
Uitându-mă în urmă, cred că a fost în primul rând unul frumos, însă și greu. Cu multe realizari, dar și cu momente în care a trebuit să o iau efectiv de la 0 și să mă reinventez. Mă bucur că am avut această capacitate și putere… Am trecut prin multe etape: model, instructor, apoi mi-am deschis propria agenție de modele, organizator de evenimente și Festivaluri de Modă, Concursuri de Miss Internaționale, Organizator Târguri de Nunți, prezentator TV etc. De aproximativ trei ani m-am orientat către Blogging și Online Influencer (cred că m-a ajutat experiența anterioară). Alături cred că în primul rând mi-am fost eu, pentru că în mine a trebuit să găsesc resursele de fiecare dată, apoi familia și prietenii. Acum îmi sunt și urmăritorii de pe canalele de Social Media. Ei sunt atât susținători, cât și critici atunci când este nevoie.

Povestește-ne care a fost cel mai emoționant moment din viața profesională? Dar cel mai provocator?
Cel mai emoționant moment din viața profesională, referindu-mă strict la cea de Blogger și Online Influencer, cred că a fost în luna mai anul acesta, când prietena mea m-a anunțat telefonic că am fost nominalizată la Digital Divas Awards la categoria Best Fashion & Beauty Instagram Account, o mare realizare să fiu nominalizată la o categorie cu “greutate”, printre primele 15 conturi de Instagram din țară, alături de alți Influenceri pe care îi admir și îi urmăresc: Alina Ceușan, Sânziana Negru, Alexia Eram etc. Cred că provocarea în ceea ce fac eu vine zilnic, este un domeniu care te ține în priză. Mereu trebuie să fii la curent cu ceea ce este nou în materie de fashion și beauty, trebuie să livrezi conținut de calitate, să fii cât mai conectat cu comunitatea ta. Dar este atât de frumoasă această provocare…O adevărată provocare cred că a fost și apariția în două campanii ale unei companii de Beauty internaționale, devenind astfel și Brand Ambasador a gamei lor de produse Luxury. Așa am călătorit împreună cu ei și am susținut seminarii despre produsele lor.

Care este povestea Blogului Roxanalifestyle.com?
Cred că Blogul a început chiar cu o provocare pe care mi‑am propus-o eu…Tot la o ediție anterioară a Digital Divas Awards, spunându-mi că vreau ca anul ce urma să fiu și eu printre nominalizați…Mă gândeam că am ingredientele și experiența necesară pentru a începe: îmi plăcea să scriu, eram pasionată de fashion, beauty și lifestyle, și îmi doream să reușesc să inspir în mod pozitiv lumea din jurul meu. Nu știți cât de mult mă încarcă cu energie mesajele de la cititoarele sau urmăritoarele mele care îmi spun că își găsesc inspirație și motivație în ceea ce scriu și postez. Ca și o paranteză, la un an de Blog am fost nominalizată la categoria “Young Diva In Fashion Blogging”.

Care este canalul tău preferat de comunicare cu cei care te urmăresc? Blogul? Instagram? Facebook? De ce?
Canalul meu preferat de comunicare în acest moment este Instagram-ul pentru că mă ține cât mai conectată și apropiată față de urmăritorii mei. Acolo fac postări zilnice, Insta Story cu momente din viața mea, încerc să le răspund în timp real la comentarii, intrebări etc. Puteți să îmi dați Follow pe pagina mea de Instagram @Roxanamaya!
Instagram din lipsă de TIMP, pentru că, atât pentru urmăritori e mai ușor să se uite repede peste un story sau o postare, decât să citească un articol, cât și pentru mine pentru că pot să îi țin conectați în mod direct. Desigur că sunt activă și pe pagina de Facebook pentru că sunt acum niște setări pe Instagram care îți permit ca postarea ta de acolo să apară și pe contul de Facebook. Însă cred că ușor, ușor Facebook-ul va dispărea. Și, continui să scriu în mod constant și pe Blog.

Care crezi că este cheia succesului în acest domeniu?
Cred că “cheia succesului” este pasiunea în tot ceea ce faci, autenticitatea și perseverența. Este practic un “job full time” ( sunt zile care încep chiar la 6 dimineața și se termină undeva la 1 noaptea), dar sunt foarte norocoasă că fac ceva ce îmi place enorm și asta îmi dă energie. Un alt element important este seriozitatea și punctualitatea în proiectele pe care le desfășori.

Se poate câștiga din ceea ce faci?
Desigur că se poate câștiga. S-a dezoltat o întreagă Industrie în acest domeniu și a luat o foarte mare amploare. Mai toate
brand-urile atât internaționale, cât și naționale și-au dat seama că prin colaborările cu Influencerii se pot dezolta, își pot crește imaginea, dar și vânzările. Este important să perecepi asta ca pe un job full time, să îți creezi propria nișă și să fii sincer cu urmăritorii tăi. Să promovezi numai produse și servicii pe care le-ai testat și de care cu adevărat ai fost mulțumită… se întâmplă adesea să refuz produse sau servicii cu care nu mă identific. Trebuie să fii sincer cu urmăritorii tăi, pentru că ei imediat simt dacă nu ești. De asemenea, din ceea ce fac se pot dezolta și alte ramuri de business…mi-ar plăcea ceva pe partea de PR.

Care este produsul tău de Beauty nelipsit din trusa ta de înfrumusețare? De ce?
Sper că pot face un Top 3 dacă îmi permiteți. Având o zi foarte lungă practic… uneori se întâmplă să am în mașina un adevărat dressing, să fiu pregătită pentru 3-4 evenimente. Din trusa mea de înfrumusețare nu lipsesc: anticearcănul, pudra, ruj/creion contur nude.

Care sunt acele ritualuri, obiceiuri zilnice peste care nu treci indiferent de situație?
Sunt o persoană ordonată și m-am autoeducat mult. Pot spune că am mereu o agendă în care îmi țin programul pentru ziua /
zilele ce urmează. Ziua mi-o încep mai mereu cu o cafea tare, îmi place ca minimum 30 de minute să fie doar ale mele, să încep cu energie pozitivă, citesc câte o învățătura zilnică, îmi fac o listă de 10 lucruri pentru care sunt recunoscatoare și îmi place să citesc măcar câteva pagini dintr-o carte. Urmează postările, mail-urile, întâlnirile, evenimentele, ședințele foto etc. Lucrurile pe care încerc să le fac zilnic sau cât mai des posibil sunt demachierea dimineața/seara, sport (sunt pasionată) și nu uit niciodată să îmi sun mama.

Ce faci pentru evoluția ta personală și cea profesională?
Îmi place să cred că sunt într-o continuă evoluție și dezvoltare. Citesc cărți de dezvoltare personală din care extrag esențialul și bineînteles că mă mențin ancorată în realitate. Îmi place mult să călătoresc și să iau contact cu alte popoare, să îmi fac prieteni noi. În momentul de față urmez cursurile de PR cu Ines Turturică (fostul PR de la PRO TV) la Atelierele Ilbah. Însă de-a lungul timpului am făcut tot felul de cursuri de televiziune, makeup etc. Particip în mod constant la workshop-uri și conferințe legate de Social Media, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Ce faci pentru a-ți păstra echilibrul interior?
Cred că mă ajută mult faptul că primesc iubire și ofer iubire prin tot ceea ce fac. Lucrurile pe care le fac îmi hrănesc sufletul, nu uit de mine și am momentele mele de răsfăț. Îmi place să cred despre mine că sunt un om bun și cred clar că asta te ajută în păstrarea echilibrului interior.

Te provocăm să povestești ceva ce nu ai mai facut public, ceva ce știu poate doar cei apropiați.
Poate faptul că nu știu să merg pe bicicletă și nici să înot (asta chiar doare pentru că m-a impiedicat să devin stewardesă). Bineînțeles că la un moment dat voi şti, niciodată nu e prea târziu să le învăț.


Follow Us On Instagram