Afinele – beneficii pentru piele

Afinele sunt mici, dulci și foarte hrănitoare. Aflate în fruntea listei ca fiind un superaliment natural, afinele sunt cunoscute pentru proprietățile lor de combatere a bolilor. Mai mult, sunt accesibile pe tot parcursul anului, ceea ce le face un plus excelent pentru dieta clientelor, dar și a voastră, specialiștilor în cosmetică.

Având în vedere că se acordă mai multă atenție procedurilor cosmetice, suplimentelor alimentare, soarelui în ceea ce privește sănătatea pielii, ne-am putea întreba cum pot ajuta afinele, niște fructe atât de mici în comparație cu elementele menționate anterior, să ajute pielea. Ei bine, acestea sunt beneficiile afinelor asupra pielii:

Combat îmbătrânirea prematură

Afinele sunt bogate în antioxidanți, compuși naturali ce ajută la combaterea radicalilor liberi care dăunează celulelor. În plus, sunt bogate în compuși vegetali cunoscuți sub numele de antociani, care au proprietăți antioxidante puternice și care dau afinelor nuanța lor naturală de albastru-violet.

Pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea organismului nostru de a lupta împotriva radicalilor liberi scade. Acest lucru duce la niveluri mai ridicate de radicali liberi, care pot face ravagii cu celulele noastre, în special cu cele ale pielii.

Expunerea la lumina ultravioletă (UV) de la soare sau de la solar, fumul de țigară, poluarea și o dietă săracă pot crește producția de radicali liberi în piele. Atunci când există mai mulți radicali liberi decât antioxidanți, celulele pielii încep să slăbească și să prezinte semne de îmbătrânire.

Colagenul și elastina sunt, după cum bine știți, două proteine care oferă structură pielii. Obiceiurile nesănătoase de viață pot accelera deteriorarea acestor proteine, ceea ce duce la lăsarea pielii și la o accentuare a liniilor fine și a ridurilor profunde.

O dietă bogată în antioxidanți, cum sunt cei care se găsesc în afine, este asociată cu mai puține semne de îmbătrânire și cu o calitate mai bună a pielii, datorită capacității lor de a elimina radicalii liberi din piele și de a promova vindecarea. Împreună cu alte fructe și legume bogate în antioxidanți, consumul de afine poate crește aportul total de antioxidanți pentru a ajuta la reducerea îmbătrânirii premature.

Îmbunătățesc circulația sângelui

O dietă bogată în afine este asociată cu o mai bună sănătate a inimii și cu o circulație mai bună, ceea ce este important pentru sănătatea pielii. Inima pompează sângele în tot corpul pentru a furniza oxigen și nutrienți celulelor, precum și pentru a elimina deșeurile din acestea.

Pielea este expusă la mediul extern, care implică raze UV, poluare, tăieturi și vânătăi, și are nevoie de nutrienți și oxigen pentru a se vindeca și a se repara.

Consumul a o cană (148 de grame) de afine pe zi poate ajuta la îmbunătățirea capacității organismului de a trimite nutrienți și oxigen către piele și alte celule, permițând o reînnoire mai rapidă și mai eficientă a celulelor și, în cele din urmă, ducând la o piele mai sănătoasă.

Stimulează în mod natural colagenul

Afinele sunt bogate în antocianină, substanță care poate susține sinteza colagenului. În câteva studii pe probe de piele, aplicarea antocianinei din fructe de pădure pe piele a redus degradarea colagenului și a crescut producția globală de colagen.

Mai mult, o cană de afine asigură 16% și 19% din necesarul zilnic de vitamina C pentru bărbați și, respectiv, femei. Vitamina C joacă un rol vital în producția de colagen, ceea ce este important pentru o piele puternică și sănătoasă. De asemenea, acționează ca un antioxidant natural pentru a proteja colagenul din piele împotriva deteriorării.

Deși alte fructe sunt mai bogate în vitamina C, afinele sunt foarte versatile și pot fi adăugate în multe feluri de mâncare.

Alte beneficii ale afinelor în contextul sănătății pielii sunt doar potențiale. Este vorba despre: reducerea inflamației cauzate de acnee, ajută la ameliorarea psoriazisului și a eczemelor.

Așadar, nu vă sfiiți din a le recomanda clienților să consume afine. Prezentați-le beneficiile acestora pentru piele și sugerați-le acest fruct ca pe un snack sănătos pe care îl pot savura la film sau, de ce nu, incorporat în mesele principale ale zilei. De asemenea, studiile arată o potențială legătură între aplicarea topică a afinelor și sănătatea pielii, deci produsele cu extract de afine își pot face loc și în saloanele voastre.

 


Follow Us On Instagram