„Aceasta este dorința noastră, să oferim o experiență frumoasă, o călătorie imaginară în Italia!” – Andreea & Chef Andrea Di Russo, fondatori Cannoleria

Cum v-ați întâlnit și când ați decis să creați împreună Cannoleria?

Ne-am cunoscut în Italia, în anul 2009. A fost interesant faptul că după 50 de zile am decis să ne căsătorim și, deși au trecut aproape 14 ani de atunci, nu am regretat niciodată decizia luată. Eu nu eram pregătită să mă mut în altă țară atunci, însă am avut norocul ca Andrea să se îndrăgostească de România din prima clipă. Așa că ne-am mutat împreună în România. Cu câteva luni înainte de pandemie am  decis să creăm Cannoleria, un loc care nouă ne lipsea în România – Italia aceea simplă și autentică pe care nu reușeam să o găsim aici. Așa a început totul – de la o idee în timp ce discutam acasă, pe balcon.

Care a fost cel mai dificil moment prin care ați trecut în construirea și gestionarea afacerii și cum ați reușit să depășiți acea perioadă?

Cred că cel mai dificil moment a fost începutul pandemiei. Pentru că noi de abia deschiserăm, nu aveam niciun back-up, niciun buget, nicio soluție în caz de eșec. Ne-au ajutat perseverența și dorința de a fi mereu diferiți. Am identificat două produse care, din punctul nostru de vedere, lipseau de pe piață: pinsa romana și cannoli sicilieni autentici. Am crezut în aceste două produse mai mult decât în orice altceva. Cred că de aici curajul, de aici inconștiența, de aici determinarea.

Care este cel mai mare succes al afacerii până în acest moment?

Francizarea și faptul că am împărtășit altor familii cunoștințele noastre și am reușit împreună să creăm comunități de iubitori de cultură culinară italiană. Suntem mândri să spunem că francizații noștri au reușit să reproducă același vibe, același concept, aceleași rețete și că ne identificăm ca un tot unitar. Dacă mănânci pinsa romana sau cannoli în Floreasca, Decebal, Nordului, la Charles de Gaulle, Titulescu, Constanța sau în Craiova au același gust.

Cum reușiți să găsiți un echilibru între viața personală și cea profesională având în vedere că lucrați împreună într-un mediu atât de intens?

Încă avem foarte multe responsabilități și delegăm foarte puțin, ceea ce ne face să fim momentan foarte mult ancorați în viața profesională și focusați pe dezvoltarea brandului și a rețelei de franciză. Lucrăm la crearea unor sisteme care să funcționeze foarte bine și fără noi, ca apoi să începem să găsim un echilibru între viața personală și viața profesională. Momentan doar dacă plecăm în vacanță câteva zile reușim să ne deconectăm. În restul timpului suntem și discutăm doar despre Cannoleria.

Care este rolul fiecăruia dintre voi în afacere și cum v-ați împărțit sarcinile și responsabilitățile?

Fiecare a ales domeniul pe care îl știe cel mai  bine și unde excelează de fapt. Chef Andrea este creatorul rețetelor și tehnicul din spatele francizelor, el crează toate sistemele din bucătărie. Eu, în schimb, mă ocup de promovare, PR, dezvoltarea rețelei de franciză, partea financiară și design. De asemenea, ne consultăm continuu și deciziile importante le luăm împreună.

Care sunt lucrurile care vă inspiră și vă motivează să continuați și să dezvoltați afacerea?

Clienții, francizații, angajații! Clienții pentru că apreciază dedicarea și implicarea noastră, francizații pentru că reușesc să reproducă același concept în Cannoleria lor, angajații pentru că iubesc Cannoleria și tot ce trăim împreună aici.

Cum vă mențineți entuziasmul și pasiunea pentru ceea ce faceți într-un domeniu care poate deveni monoton?

Eu o spun foarte des că secretul fericirii eterne este simplu – află ce îți place cu adevărat să faci și apoi direcționează-ți întreaga energie pentru a-l face! Și asta facem noi. Totul vine natural, din suflet! O energie care nu se termină și nu se stinge niciodată.

Cum vă asigurați că oferiți o experiență unică clienților voștri și cum vă diferențiați de alte afaceri de profil?

Când ai o viziune a unui brand, nu te mai inspiri de la cei din jur. Pentru că nici nu ai timp să mergi și să vezi ce fac ceilalți. Pare greu de crezut, dar asta se întâmplă. Tu ești în lumea ta, cu clienții tăi, cu produsele tale, cu ideea ta și totul crește acolo, în cercul tău. Făcând și fiind implicat total, îți vin alte și alte idei. De la clienți, de la francizații care îți dau feedback-uri de la clienții lor sau din vacanțele în  Italia, când ne plimbăm pe străduțe și mâncăm autentic.

Cum ați reușit să creați o cultură de afaceri puternică și angajați loiali?

Suntem ca o mare familie. Cannoleria nu este doar un loc de muncă, este un loc unde ne întâlnim și ne bucurăm unii de alții și de tot ce facem împreună. Punem suflet în ceea ce facem și acest aspect îl specificăm la interviul de angajare. Suntem mândri să spunem că avem în jurul nostru o echipă de calitate, pentru că singuri nu am putea face nimic din ce facem astăzi, ci doar cu sprijinul oamenilor care ne înconjoară.

Care este rolul comunității locale în succesul afacerii voastre și cum vă implicați în comunitate?

Cei care ne vizitează ne dau energie să vrem mereu să facem totul mai bine și mai frumos! De asemenea, am convingerea că fiecare dintre noi prin acțiunile pe care le face zilnic poate să facă  orașul în care locuim mai frumos. Aceasta este dorința noastră, să oferim o experiență frumoasă, o călătorie imaginară în Italia! O vacanța fără să părăsim orașul în care locuim.

Cum vedeți viitorul industriei alimentare și cum credeți că va evolua aceasta în următorii ani?

Mai sănătos, mai simplu, mai de calitate. Meniuri compactate și specifice.

Cum vă gestionați riscurile și cum luați decizii majore pentru afacere?

Încă acționăm foarte mult spontan și din suflet!

Care este cel mai important sfat pe care l-ați primit și l-ați transmis altor antreprenori?

Pas cu pas se face totul. Și cu perseverență.

Care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ați primit pentru afacerea voastră și cum v-a influențat acest lucru?

„Ne simțim la voi ca și cum am luat avionul și am aterizat în Italia!”. Ne bucură enorm pentru că, de fapt, aceasta a fost și dorința noastră – să aducem Italia simplă și autentică aici în România.

Care este visul vostru pentru viitorul Cannoleria și cum vedeți extinderea și dezvoltarea acestuia în următorii ani?

Sperăm într-o Cannolerie europeană. Avem încredere în conceptul nostru, fiind o afacere de familie, un concept ușor de implementat  și ne dorim să dezvoltăm Cannoleria și în Europa!

 

 


Follow Us On Instagram