Ultraformer III – cel mai nou tratament disponibil la Illuma Clinique Alexandra Crâșmaru, owner Illuma Clinique

Alexandra Crâșmaru, Owner Illuma Clinique

Credit foto – Alexandra Crâșmaru, Owner Illuma Clinique

Ultraformer III este un dispozitiv pe bază de ultrasunete focalizate de înaltă intensitate (HIFU), care efectuează proceduri de întinerire a pielii, oferind rezultate similare cu cele obținute prin liftingul chirurgical. Tratamentul este non-invaziv, nu implică bisturiu și nici durere, nu necesită timp de recuperare și nu lasă semne sau cicatrici.

În funcție de zona tratată, energia HIFU produce mii de puncte de coagulare, la diferite adâncimi în piele, care stimulează producția de fibre noi de elastină și colagen (neocolageneză), având ca scop reducerea laxității cutanate, estomparea ridurilor, ridicarea și reconturarea ovalului facial, redefinirea liniei maxilarului.

Ultrasunetele, atât în forma lor micro, cât și macro-focalizată, produc un efect natural de întinerire, oferind rezultate vizibile imediat, dar care se consolidează în timp. Rezultatele tratamentului includ netezirea ridurilor de pe frunte, obraji, din zona ochilor și gurii, îmbunătățirea fermității pielii, eliminarea pliurilor inestetice, ajută la ridicarea ușoară a sprâncenelor, reface conturul feței și contribuie la rejuvenarea pielii din zona gâtului și la reducerea aspectului de bărbie dublă.

Tratamentul Ultraformer III nu este un tratament de slăbire în kilograme sau centimetri, este un tratament de fermitate și conturare a formelor corpului.

Traductoarele cu ultrasunete focalizate de înaltă intensitate (HIFU) generează pulsuri precise pentru remodelarea colagenului, netezirea ridurilor și tonifierea pielii. Acestea redefinesc conturul facial, oferind un aspect proaspăt și tânăr. În tratamentul corporal, elimină grăsimea și conturează corpul.

Cum acționează Ultraformer III?

Ultraformer III realizează un tratament inovator, non-invaziv de strângere și lifting al pielii, folosind tehnologia cu ultrasunete macro și micro-focalizate. Cu o precizie absolută, vizează straturile specifice ale pielii, fără a afecta țesutul din apropiere. Rezultatele se îmbunătățesc treptat în lunile post-tratament.

Prin transmiterea de ultrasunete sub formă de căldură, Ultraformer III creează puncte de retracție în piele, stimulând producția de colagen nou și elastină. Această regenerare întărește pielea și îmbunătățește textura, reducând ridurile și laxitatea pielii.

Pielea este compusă din mai multe straturi distincte, fiecare jucând un rol vital în fermitatea și tinerețea acesteia. Ultraformer III tratează toate aceste straturi, pentru rejuvenarea pielii și reducerea laxității acesteia.

În tratamentul facial, Ultraformer III livrează ultrasunete la o adâncime de 4.5 mm sub piele, declanșând neocolageneza și stimulând producția naturală de colagen. În tratamentul corporal, acesta elimină celulele adipoase excesive, redând pielii elasticitatea.

Procedura se desfășoară în trei faze: prima pentru hemostază, a doua pentru reproducere celulară și sinteza de colagen, iar a treia pentru remodelarea pielii. Aceste faze contribuie la fermitatea pielii.

Ultraformer III oferă cele mai bune rezultate pacienților, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 55 ani, cu probleme de elasticitate ale pielii, bărbie dublă, piele a obrajilor ușor lăsată, cu riduri în jurul ochilor, pe frunte sau nazolabiale în stare incipientă.

Care sunt rezultatele?

Rezultatele obținute în urma tratamentului cu Ultraformer III se instalează în două etape distincte. În prima etapă se observă o îmbunătățire a fermității pielii în zona tratată, generată de căldura produsă de energia ultrasunetelor HIFU, care determină contractarea rețelei de fibre de colagen din piele. Astfel, se obține un efect natural de „strângere” a pielii, care devine evident imediat după încheierea tratamentului.

În a doua fază, rezultatele profunde și de durată încep să devină vizibile treptat. Ultraformer III stimulează producția de colagen nou, cu o structură mai „tânără” și mai puternică, prin procesul de neocolageneză. Această regenerare a colagenului consolidează pielea și îmbunătățește sistemul său intern de susținere, ducând astfel la inversarea efectelor îmbătrânirii asupra acesteia.

Ultraformer III utilizează energie ultrasonică sub formă de căldură, creând puncte de retracție în piele. Într-o singură ședință de tratament, sunt create mii de puncte de coagulare la diferite adâncimi, stimulând producția de colagen nou și fibre de elastină. Acestea întăresc țesuturile laxe, oferind pielii un efect de strângere din straturile cele mai adânci. Tehnologia MF2 asigură că energia se concentrează în profunzime, fără a se dispersa în țesuturile înconjurătoare, evitând astfel disconfort suplimentar.

Cum se desfășoară procedura?

La începutul tratamentului, terapeutul va curăța zona ce urmează a fi tratată. Apoi, poate fi aplicată cremă anestezică pentru un plus de confort în timpul tratamentului. Următorul pas este desenarea zonelor peste care nu se va trece cu dispozitivul, pentru siguranță. După definirea setărilor, se aplică pe suprafața pielii gel ecografic și se începe tratamentul. La final, se aplică cremă hidratantă și, dacă este nevoie, fotoprotecție.

După tratament, este posibil să se resimtă o senzație asemănătoare cu cea a unei arsuri solare. Zona tratată poate deveni ușor roșie, iar timp de câteva ore după ședința de tratament, s-ar putea simți o ușoară senzație de căldură. Deoarece tehnologia HIFU este non-invazivă, aceste simptome de sensibilitate subcutanată se estompează, de regulă, în câteva zile.

În funcție de caracteristicile individuale, în cazuri rare, s-ar putea să resimțiți și o ușoară amorțeală sau furnicături timp de câteva săptămâni după tratament. Acest lucru se întâmplă deoarece pielea trece printr-un proces intens de regenerare, după un tratament cu HIFU, pentru a-și reface și îmbunătăți structura.

În timpul tratamentului, dispozitivul Ultraformer III emite impulsuri calde de energie cu ultrasunete, complet inofensive. Pacienții le descriu ca pe niște pulsuri electrice care abia se simt sau ca pe niște mici înțepături ușoare. Deoarece, pentru obținerea rezultatelor optime, este necesară atingerea unui anumit grad de căldură în timpul tratamentului, aceasta poate crea un mic disconfort ce este contracarat prin anestezia locală aplicată înainte de începerea tratamentului.

Pentru a permite efectul de lipoliză, transducerele macrofocusate folosite la topirea grăsimii din zona bărbiei duble ating un volum de opt ori mai mare decât cele microfocusate. Dar, prin comparație cu alte dispozitive HIFU, pacienții spun că Ultraformer III conferă mai degrabă un ușor disconfort și nu durere.

Tratamentul Ultraformer III complet al feței este rapid, durează 30-45 de minute, și este ușor de realizat, fiind ușor de integrat în timpul zilei, chiar și în timpul pauzei de masă, deoarece nu necesită timp de recuperare și nu lasă semne sau cicatrici.

După efectuarea tratamentului Ultraformer III, se recomandă consum ridicat de apă și lichide și o rutină de îngrijire a pielii adecvată, care să includă creme și serumuri potrivite tipului de ten. De asemenea, este necesar un regim alimentar sănătos, slab în grăsimi și plimbări în ritm alert de minim 20 de minte pentru stimularea metabolismului.

Cu ce frecvență se realizează această procedură?

Protocolul de tratament Ultraformer III prevede trei-patru ședințe la distanță de două luni, în funcție de starea pielii pacientului și de recomandarea medicului. Persoanele cu îmbătrânire cutanată cauzată de expunerea la razele ultraviolete sau cu bărbie dublă cu un grad ridicat de grăsime, pot avea nevoie de șase-opt ședințe, spațiate în timp.

Rezultatele pe care Ultraformer III le produce în epidermă, și producerea colagenului dermic, sunt progresive și de durată, iar procentul pacienților satisfăcuți de rezultate este de peste 96%.

Primele efecte apar imediat după tratament, dar efectele maxime, pe termen lung, apar la două-trei luni post-tratament. Procedura se poate realiza în orice perioadă a anului.

 


Follow Us On Instagram