Tratamentul PRP, cunoscut în întreaga lume și ca terapia vampir

 

 

TRICKS & TRENDS
BY RALUCA ZDROBIȘ
Beauty & LifeStyle Redactor

Nu am mai scris de mult vreme despre acest tratament la care, ani la rând, am apelat pentru îngrijirea tenului meu. Beneficiile tratamentului sunt multiple, iar efectele pe termen lung – extraordinare. Tenul este mai luminos, își recapătă elasticitatea și fermitatea, ridurile fine dispar complet, iar cele mai profunde sunt vizibil ameliorate. Pentru că efectele sale se mențin pe termen lung și nu îți injectezi în piele decât propria plasmă, este și motivul pentru care vedete din întreaga lume apelează la acest tratament, iar și iar, și sunt, de fiecare dată, mulțumite de rezultate.

Tratamentul cu plasmă îmbogățită cu trombocite (Platelet Rich Plasma) este mai bine cunoscut în industria cosmetică sub denumirea de PRP sau Terapia Vampir și este cel mai modern tratament de regenerare a pielii care nu necesită substanțe artificial create. Plasma îmbogățită cu trombocite sau Tratamentul PRP folosește practic sângele propriu al fiecărui pacient, dar cu o concentrație mai mare de plachete (trombocite). Trombocitele au capacitatea miraculoasă de a regenera și vindeca locul în care sunt injectate, astfel ajutând tenul să se rejuveneze.

Tratamentul presupune recoltarea sângelui propriu și separarea plasmei pentru concentrarea factorilor de creștere și regenerare. Apoi, plasma rezultată se procesează și reinjectează în țesut, acolo unde este nevoie, indiferent că vorbim despre ten, mâini scalp sau alte zone care necesită regenerare. Astfel sunt stimulate procesele de reparare celulară și de producere de colagen nou pe termen lung.

Tratamentul PRP sau Terapia Vampir a fost folosit inițial în ortopedie pentru refacerea tendoanelor și oaselor după fracturi, apoi în stomatologie pentru regenerarea gingivală. Acum, tratamentul cu sânge propriu este tot mai mult folosit în întreaga lume pentru reîntinerirea pielii feței, a gâtului, a decolteului, a mâinilor și are rezultate extraordinare pentru pacienții care apelează la acest tratament.

Persoanele care vor să își folosească propriile resurse de regenerare, fără risc de alergie sau de a face infecții, pentru obținerea unor rezultate cât mai naturale și cu menținerea proprietăților de elasticitate, fermitate și strălucire a pielii pe termen lung, pot apela la PRP sau Terapia Vampir.

PRP stimulează producția de colagen și elastină, netezind ridurile și liniile fine. Deoarece stimulează colagenul este, de asemenea, un tratament excelent pentru îmbunătățirea texturii și tonusului general al pielii. În plus, contribuie la redarea fermității și îmbunătățirea aspectului gâtului, decolteului și mâinilor, tratarea cicatricilor post acneice, a cicatricilor chirurgicale post intervenții și a vergeturilor post traumatice.

De asemenea, poate ajuta la stimularea creșterii părului. Tratamentul PRP sau Terapia Vampir este folosit în mod special când căderea părului este rezultatul alopeciei, afecțiune care determină foliculii de păr să se micșoreze, ceea ce rezultă căderea părului în anumite zone ale scalpului. Efectele acestei terapii în cazul alopeciei sunt extraordinare și tot mai mulți medici apelează la PRP pentru a o trata cu succes.

Ce presupune procedura?

Tratamentul PRP sau Terapia Vampir este un proces simplu, care nu necesită spitalizare și nici perioadă de recuperare post tratament și presupune trei pași simpli.

Pasul 1: Se colectează sângele pacientului

Medicul recoltează de la pacient o cantitate de aproximativ 8 ml (până la 20 de ml) de sânge, într-o eprubetă sterilă, pentru a fi procesat.

Pasul 2: Sângele recoltat este centrifugat

Eprubeta se introduce într-un dispozitiv medical numit centrifugă, care va separa sângele în straturi: globule roșii (eritrocite), globule albe (leucocite), trombocite și plasmă.

Pasul 3: Plasma procesată este injectată

Medicul extrage plasma din eprubetă, care conține o concentrație ridicată de trombocite, și o va reintroduce pacientului în derm cu ajutorul unui ac foarte fin.

Etapele de recoltare și preparare se efectuează în fața pacientului pentru ca acesta să aibă siguranța administrării propriului sânge și pentru acuratețea procedurii.

Tratamentul PRP este recomandat persoanelor care au nevoie de revitalizarea pielii, este recomandat atunci când tenul este lipsit de tonus și elasticitate, deshidratat, când prezintă

semne ale îmbătrânirii, riduri fine sau profunde, șanțuri, pete pigmentare sau pori dilatați. Tratamentul PRP este recomandat și în accelerarea procesului de refacere a pielii după un peeling laser sau chimic sau pentru tratarea cicatricilor post acneice.

Beneficiile tratamentului PRP sunt multiple, elimină liniile si ridurile fine, redă strălucirea naturală a pielii, diminuează defectele de pigmentare, rejuvenează pielea uscată și matură, atenuează ridurile de expresie din jurul ochilor, gurii și nasului, reface fermitatea ovalului feței, îmbunătățește calitatea pielii, actionează asupra cicatricilor post acnee, ameliorează vergeturile, grăbește vindecarea plăgilor, tratează căderea părului.

În plus, nu provoacă niciun fel de reacție alergică, funcționează minunat chiar și în cazul pacienților cu hipersensibilitate. Deoarece tratamentul PRP folosește sângele pacientului, nu există riscul transmiterii de boli, reacții alergice, toxicitate sau de respingere a tratamentului.


Follow Us On Instagram