Tot ce trebuie să știi despre volumizarea buzelor cu acid hialuronic și despre tehnica Russian Lips

În fiecare epocă, frumusețea a fost definită de diferite trăsături și tendințe. Însă, buzelor, mai mult decât oricărei alte trăsături faciale, le-a fost întotdeauna atribuit un rol central în definirea frumuseții. Acestea completează proporțiile feței și pot intensifica expresiile. Oricine poate observa că buzele pline și bine conturate pot conferi un farmec și o încredere aparte. Dar cum putem obține această senzație de buze senzuale, fără a cădea pradă tendințelor trecătoare și procedurilor nesigure?

Procedurile de chirurgie plastică și estetică au evoluat considerabil în ultimii ani, trecând de la a fi atribuite vedetelor și persoanelor publice la fiind la îndemâna oricui. Astăzi, femeile și bărbații de toate vârstele aleg să recurgă la tratamentele estetice pentru a corecta defecte, a îmbunătăți aspectul și, implicit, a crește bunăstarea lor emoțională. Una dintre cele mai populare proceduri estetice este volumizarea buzelor cu acid hialuronic.

Acidul hialuronic este o substanță naturală care se găsește în mod normal în organism, în special în țesuturile pielii. Acesta are capacitatea de a reține apa, oferind astfel hidratare și volum pielii. Produs în mod sintetic și utilizat în scopuri medicale și cosmetice, acidul hialuronic devine un adevărat miracol pentru păstrarea frumuseții. Rolul său este esențial în menținerea nivelului optim de hidratare și elasticitate a pielii. Pe lângă acest lucru, el este utilizat cu succes în procedurile de augmentare a buzelor, deoarece poate conferi volum și contur acestora, obținându-se astfel un aspect natural și senzual.

Un aspect deosebit de important în utilizarea acidului hialuronic este siguranța acestui tratament. Moleculele de acid hialuronic nu sunt recunoscute de organism ca fiind corp străin, deoarece acidul hialuronic este prezent în mod natural în țesuturile noastre. În plus, fillerele cu acid hialuronic sunt metabolizate de organism în mod natural, ceea ce face ca efectul să fie temporar, de obicei pentru câteva luni.

Motivațiile care stau la baza alegerii unui tratament estetic variază de la dorința de a atenua semnele îmbătrânirii, până la corectarea defectelor fizice cauzate de traumatisme sau afecțiuni medicale, și până la scopuri pur estetice. Marirea buzelor cu acid hialuronic este una dintre cele mai căutate proceduri estetice. Prin injectarea de acid hialuronic, se poate îmbunătăți aspectul buzelor în ceea ce privește forma, structura și volumul. Cu toate că este o opțiune la îndemâna oricui, este crucial ca aceste proceduri să fie efectuate de un medic specialist cu experiență. Acest lucru reduce semnificativ riscul apariției complicațiilor.

Pacienții care aleg să facă aceste proceduri estetice la persoane neavizate sau în locuri neautorizate se expun riscurilor precum utilizarea fillerelor neomologate, rezultate nedorite, cum ar fi asimetria buzelor, precum și posibilitatea de a dezvolta noduli, hematoame sau ocluzie vasculară.

Procedura de augmentare a buzelor cu acid hialuronic începe cu o consultație la un cabinet medical specializat. În timpul acestei consultații, medicul dermatolog face o evaluare a buzelor și oferă sfaturi pentru ca rezultatul final să fie cel vizat. Înainte de procedură, medicul trebuie să informeze pacientul despre materialele utilizate, cantitatea injectată și să discute avantajele și dezavantajele procedurii. Aceasta este o etapă esențială pentru a gestiona așteptările pacientului și pentru a se asigura că rezultatele dorite sunt realiste.

Procedura în sine este destul de rapidă, durând aproximativ câteva minute, astfel că medicul poate injecta fillerul în mod simetric înainte ca edemul să apară. Acest lucru este important pentru a evita eventualele diferențe în volumul buzelor. După injectarea acidului hialuronic, buzele pot să pară puțin neregulate din cauza edemelor imediate și a posibilelor hematoame. Aceste efecte sunt temporare și se pot manifesta în primele 7-10 zile. Pacienții trebuie să țină cont de acest aspect pentru a gestiona așteptările post-tratament.

Avantajul major al acestei metode este acela că se poate obține un control precis asupra volumului și formei buzelor, astfel încât să se obțină un rezultat natural și frumos. Comparativ cu alte metode de augmentare a buzelor, utilizarea acidului hialuronic este mai puțin invazivă, iar recuperarea este rapidă. Mai mult, în cazul în care pacienta nu este mulțumită de rezultat sau se răzgândește ulterior, acidul hialuronic injectat poate fi dizolvat cu ușurință.

După procedura de augmentare a buzelor cu acid hialuronic, este important să se acorde o atenție deosebită îngrijirii post-tratament. Este de evitat atingerea buzelor și aplicarea de presiune pe ele în primele zile. Pot apărea umflături ușoare și roșeață, dar aceste simptome se estompează în mod obișnuit în câteva zile.

Russian Lips

Un termen care a câștigat popularitate în lumea augmentării buzelor este „Russian Lips”. Această tehnică se caracterizează prin obținerea unor buze naturale, dar extrem de senzuale, cu accent pe simetrie și definire. Originea acestei tehnici este încă disputată, însă numele sugerează o influență rusească.

Ce diferențiază Russian Lips de alte metode de augmentare a buzelor este atenția deosebită acordată simetriei și proporțiilor. Această tehnică presupune obținerea unor buze voluminoase, foarte bine conturate dar, în același timp, mult mai plate decât buzele augmentate în mod normal cu acid hialuronic.

Russian Lips au devenit foarte solicitate de către femei, datorită formei deosebite pe care acestea o au, însă nu toți medicii care injectează acid hialuronic pot oferi pacientelor acest tip de buze. Și asta pentru că este necesară o tehnică specială care permite injectarea acidului hialuronic astfel încât să păstreze aspectul plat dar și să mărească considerabil dimensiunea buzelor.

De aceea, este foarte important ca pacientele să se informeze înainte de programare dacă medicul la care doresc să meargă poate face Russian Lips. Un alt aspect de care trebuie ținut cont, în ceea ce privește Russian Lips, este costul crescut al acestui tip de injectare. Deoarece este o tehnică specială și pentru că se folosește un anume tip de acid hialuronic, mai scump, și prețul final este mai ridicat decât cel solicitat pentru volumizarea buzelor în mod normal.

În prezent, tendințele în industria măririi buzelor sunt orientate către obținerea unui aspect natural. Mai puțin înseamnă mai mult, iar procedurile se concentrează pe sublinierea frumuseții naturale a fiecărei persoane. Injectarea buzelor cu acid hialuronic oferă posibilitatea oricui de a obține buze senzuale, naturale și bine conturate, fără a recurge la intervenții chirurgicale costisitoare.

 

 

 


Follow Us On Instagram