Sfaturi pentru realizarea unui machiaj rezistent

În sfârșit a venit căldura, iar odată cu aceasta se des­chide și sezonul evenimentelor. Cu siguranță agendele dumneavoastră, makeup artiștilor, sunt pline de progra­mări. Și, știm cu toții, acolo unde e căldură, dans și multă lume apare, în mod firesc, și transpirația. Există puține lucruri mai rele decât să petreceți câteva ore aplicând un machiaj extraordinar, iar apoi acesta să fie distrus de transpirație. Deși nu putem controla vremea, există o mulțime de modalități prin care puteți preveni ca machi­ajul clientelor să capete un aspect neplăcut sau chiar să se șteargă de pe față, chiar și în cele mai dificile condiții.

De la pregătirea corectă a pielii clientei, la îngrijire adecvată a tenului și până la utilizarea unor produse care ajută la păstrarea intactă a tuturor elementelor care alcătuiesc makeupul, de la fondul de ten până la rimel, există mai multe modalități de a aborda pro­blema transpirației în timp ce purtăm machiaj, care sunt incredibil de utile și necesare pentru lunile cal­de.

Pregătirea pielii

În primul rând, atunci când aplicați produsele pentru îngrijirea tenului, săriți peste orice pas inutil sau peste produsele care ar putea să încarce inutil pielea. Evitați cremele hidratante bogate și grase, dar optați pentru o formulă mai ușoară și eficientă, pentru că trenul trebuie să fie bine hidratat. Cu cât folosiți mai puține produse, cu atât machiajul va rezista pentru mai mult timp și va avea un aspect fresh. O rutină excelentă și simplă de îngrijire a pielii înainte de machiaj este să curățați tenul, să aplicați serul cu vitamina C și să continuați cu o cremă hidratantă și un SPF cu nivelul de protecție de cel puțin 30. După ce ați aplicat produsele pentru îngrijirea pielii și SPF-ul, lăsați-le să acționeze câteva minute înainte de a trece la machiaj.

Nu uitați de primer. Aplicarea unui primer pentru față îna­inte de fond de ten este esențială atunci când vreți ca ma­chiajul să reziste și să nu se șteargă odată cu transpirația. Deoarece există mai multe tipuri diferite de primer, asigu­rați-vă că în trusa dumneavoastră există și formule rezis­tente la apă.

Folosiți eyeliner și rimel rezistente la apă

Înlocuirea produselor clasice cu formule rezistente la apă este o modalitate ușoară de a aborda problema transpirației și a machiajului, în special a rimelului, despre care știm cu toții că poate curge din când în când. Este destul de ușor să găsiți formule de rimel rezistente la apă, iar acest lucru va face diferența în ceea ce privește rezistența machiajului ochilor clientei, mai ales atunci când aceasta se află în aer liber sau la piscină – pentru că, știm cu toții deja cât de mult iubesc clientele aniversările la piscină sau, de ce nu, chiar și nunțile în acest cadru. Revenind la rimel, cele mai multe dintre tipurile dumneavoastră preferate de mascara au și o formulă waterproof – alegeți-o pe aceea.

Cât despre eyeliner, problema este și mai mare decât în ca­zul rimelului. În cazul în care rimelul curge, clienta se poa­te șterge cu grijă, iar genele e vor avea același aspect. În schimb, dacă eyelinerul curge, nu doar că vor exista pete inestetice, ci forma codiței va fi ruinată. Așadar, investiți într-un eyeliner de bună calitate, waterproof, care să nu se șteargă cu ușurință, să nu se strângă sau fărâmițeze.

Fond de ten, corector și pudră

Dacă vi se pare că machiajul se topește și este deteriorat de transpirație, înseamnă că fondul de ten nu este potrivit. Există o gamă atât de largă de produse de fond de ten și de corec­tor, iar anumite formule sunt mai potrivite pentru a le folosi în timpul lunilor de vară. Acestea vor reuși să mențină pielea clientei uscată și cu aspect proaspăt pe tot parcursul zilei.

Fixarea machiajului cu pudră este esențială pentru ca aces­ta să reziste, dar folosirea unor pudre potrivite, rezistente la transpirație, este cea mai bună soluție atunci când doriți ca totul să rămână la locul lui. În loc să aplicați o pudră compac­tă pe toată fața, încercați o pudră liberă care este fin măcina­tă și aplicați-o ușor pe zonele feței care ar transpira în mod excesiv, cum ar fi fruntea, în jurul nasului și în zona bărbiei. La final, nu uitați să aplicați un spray de fixare.

Pregătiți-vă de sezonul cald luând în considerare faptul că machiajul trebuie să reziste toată ziua (și noaptea). Clientele nu vor aprecia doar transformarea incredibilă și frumusețea machiajului, ci și rezistența acestuia.


Follow Us On Instagram