Procedurile cosmetice în timpul sarcinii

Pentru femeile care apelează în mod obișnuit la tratamente estetice non-chirurgicale, poate fi greu să întrerupă acest obicei în timpul sarcinii și alăptării. Pentru a înțelege mai bine implicațiile privind siguranța acestora, am pregătit câ­teva informații utile cu privire la acest subiect. Dumneavoas­tră, specialiștii în domeniul cosmeticii, trebuie să știți care sunt procedurile corespunzătoare pentru cliente, dar și cele pe care trebuie să le evitați atunci când clienta este însărci­nată sau alăptează.

Unele femei se bucură de o piele mai strălucitoare decât oricând în timp ce așteaptă un copil, dar pentru multe alte­le, acea „strălucire de sarcină” pur și simplu nu se întâmplă niciodată. Din cauza hormonilor, acneea, melasma și alte probleme ale pielii se manifestă adesea, chiar și la femeile care nu au avut niciodată astfel de probleme.

Într-adevăr, există multe soluții, cum ar fi rejuvenarea cu la­ser și tratamentele topice pentru acnee. Totuși, multe dintre acestea nu sunt recomandate în timpul sarcinii, fie pentru că afectează pielea, crescând riscul de infecție, fie pentru că încălzesc țesuturile la niveluri ridicate sau implică medi­camente care nu s-au dovedit 100% sigure pentru femeile gravide sau fetuși. Evident, sănătatea bebelușului clientei, dar și a acesteia sunt pe primul loc, iar cei mai mulți dintre cosmeticieni nu vor efectua un tratament care nu s-a dovedit în mod explicit a fi sigur pentru femeile însărcinate, dintr-o precauție sporită.

Vestea bună este că afecțiunile pielii legate de sarcină se rezolvă de obicei în câteva luni după naștere. Vestea și mai bună este că există tratamente sigure care ajută la menține­rea petelor sub control, la echilibrarea tenului și la intensifi­carea strălucirii în timpul sarcinii.

Tratamentele faciale

Din categoria veștilor bune fac parte și tratamentele faciale. Acestea sunt, în general, considerate sigure în timpul sarcinii – în special cele care folosesc produse naturale. Hormonii de sarcină pot face ravagii cu pielea clientelor, iar o curăța­re facială profundă, care implică de obicei exfoliere și des­fundarea porilor, poate ajuta la reducerea apariției petelor. Tratamentele faciale cu oxigen pot crește circulația, promo­vează reînnoirea celulară și pot elimina liniile fine și ridurile. Și tratamentele faciale hidratante includ tehnici benefice și produse bogate în umiditate pentru a hidrata pielea.

Peelinguri

Există o mulțime de păreri contradictorii când vine vorba de exfolierea pielii în timpul sarcinii. Peelingurile chimice superficiale care folosesc acid lactic sunt acceptate ca fiind sigure, însă peelingurile care folosesc alte substanțe chimi­ce trebuie evitate. De asemenea, este de remarcat faptul că pielea clientei va fi într-un proces de schimbare continuă din cauza modificărilor hormonale în acest timp și, prin urmare, peelingul nu va oferi neapărat strălucirea pe care o aceasta o caută. Deci, deocamdată, poate fi cel mai bine să păstrați acest tratament pentru perioada post-sarcină.

Îndepărtarea părului cu laser

Nu există studii care sa evalueze siguranța electrolizei – sau epilării cu laser – în timpul sarcinii și din această cauză nu este recomandată în această perioada. Potrivit cercetărilor, există două tipuri de curenți electrici utilizați în electroliză – termoliza și electroliza galvanică.

Electroliza galvanică trimite un curent electric prin corpul clientei, ceea ce nu este recomandat în cazul în care aceasta este însărcinată, deoarece bebelușul este înconjurat de li­chid amniotic. În această situație, lichidul amniotic acționea­ză ca un conductor de electricitate, motiv pentru care acest tratament trebuie evitat în totalitate.

Termoliza poate fi denumită și diatermie, undă radio, undă scurtă sau frecvență înaltă. Acest curent nu trece prin corp și nu s-a dovedit a fi dăunător femeilor însărcinate sau bebelu­șului. Cu toate acestea, recomandarea este să evitați aplica­rea acestei proceduri pe femeile însărcinate.

Așadar, este esențial să luați măsuri de siguranță pentru a nu pune în pericol sănătatea clientei dumneavoastră sau a be­belușului ei. Creați o relație deschisă cu persoanele care vă trec pragul și explicați-le că este important să știți dacă sunt sau nu însărcinate – în unele cazuri nu vă veți putea da seama.

 


Follow Us On Instagram