Interviu cu Alina Tanasă, Digital Creator

„Sunt multe energii care circulă, multă lume te invidiază, neștiind ce e în spatele muncii tale“

 

Alina Tanasă este o influență majoră în industria modei. Este recunoscută ca Digital Creator, Stilist și Personal Shopper. Alături de Diana Enciu este prezentă la show-uri de modă din întreaga lume, apare pe copertele revistelor glossy sau în show-uri TV. Alina a acceptat să ne împărtășească despre cum a luat naștere blogul Fabulous Muses, despre avantajele și dezavantajele pe care le are o persoană care lucrează pe cont propriu în această industrie, a frumuseții, dar și despre experiența ei, ca mamă. Vă invităm la povești cu… Alina Tanasă.

 

La ce vârstă ai simțit atracția către modă?
Nu mai știu.. dar când eram mică mă îmbrăca mama. În clasa a 5-a am cerut să-mi cumpăr primele haine și după am început cu obsesiile și cu revistele. Strângeam bani și îmi plăcea să visez la tot ce e în reviste. Îmi cumpăram două trei piese wow și le țineam pentru… zilele bune.

Cum a luat naștere blogul Fabulous Muses?
Împreună cu Diana organizam târgul Absolutely Fabulous. Târgul a devenit popular și ușor, ușor am lansat un blog în ideea de a promova târgul inițial. După a ajuns la Paris Fashion Week și, după acea experiență, totul a luat proporții.

Care este povestea numelui? De ce Fabulous Muses?
Url-ul nostru inițial era ab-fabmagazine, pentru că aveam și o revistă online, primul e-zine din România. Când am schimbat url-ul, Absolutely Fabulous nu era clar disponibil și atunci a trebuit să căutam un alt nume. Fabulous nu plăcea prea tare și Muses ne-a venit pur și simplu :). Parcă el ne-a ales pe noi. Noi am fost muză mereu, una pentru cealaltă.

Ce are nevoie un blogger pentru a reuși pe piața din România? Dar pe cea internațională, așa cum ați reușit voi?
În prezent nu prea mai există bloggeri de fashion. Platforma numita blog nu mai e utilizată, pentru că acum cam toate mesajele se transmit pe Instagram si YouTube. Nu mai are nimeni timp și răbdare pentru bloguri. Și mai nou, bloggerii se numesc influenceri. Cam aici am ajuns în 10 ani. Traficul bloggerilor a scăzut și atunci activitatea a rămas pe Social Media, în special Instagram. Legat de reușită, e clar mai greu acum decât era acum 10 ani… Acum toată lumea visează să fie influencer. Cred că, dacă vrei să reușești, ori trebuie să vii cu ceva mega cool, nou, ceva care să te diferențieze sau efectiv să ai mega carismă, priză la public. Dar, din păcate, nu ai de unde știi dacă ai carismă sau nu. Sunt oameni în online de zeci de ani, care nu au super performat, și oameni care au apărut acum un an și au milioane de urmăritori. E o mare loterie, părerea mea.

Ce avantaje și dezavantaje sunt în a fi freelancer în această industrie, a frumuseții?
Avantajele unui freelancer. Lucrezi de unde vrei, când vrei. E un job care îți solicita mult creativitatea, imaginația. Primești cadouri, invitații la evenimente. După cum ziceam, pare „the dream job”. Dezavantajele, ca la orice job de free lance, este că nu ai un venit constant. Degeaba primești cadouri, dacă rămâi fără bani :)). E un job solicitant, frustrant. Competiția este vizibilă și e greu să nu te compari cu ceilalți. În plus, sunt multe energii care circulă pentru că multă lume te invidiază, neștiind ce e în spatele muncii tale. Totul pare fairytale.

În cât timp și cum ai reușit să ajungi la peste 161.000 de urmăritori pe Instagram?
Am Instagram de dinainte să apară în România. Aș putea spune că trebuia să am milioane de urmăritori, dar sunt mândră de cei 161 de mii. Muncesc mult pentru contentul meu și țin la el foarte tare. De când cu Leon e puțin mai greu să fiu super creativă și să mă desfășor, dar am făcut tot ce a ținut de mine să nu dezamăgesc.

Care a fost cel mai emoționant moment din viața profesională de până acum?
Au fost multe. Când am fost nominalizate la diverse premii, când am luat premii, când am fost oprite la Fashion Week-uri pentru poze (doamne, ce momente intense au fost acelea). Când am fost recunoscute pe stradă în Paris. Când am fost invitate la diverse evenimente internaționale. Și vorbesc la plural, pentru că toată existența mea în lumea online-ului are legătura cu Diana și e strâns legată de ea. Fără Diana nu cred că aș fi ajuns în punctul acesta și poate nici măcar n-aș fi ajuns să fac ceea ce fac azi.

Ce te inspiră în activitatea ta?
Mă inspir foarte mult de pe Pinterest. A devenit universul meu de căutare. Nu-mi place să copiez, urăsc copiatul, dar îmi place să mă inspir și să recreez de la o idee, o altă idee. Mă inspiră și Leon, care este minunea mea.

Povestește-ne despre experiența ta de mamă. Cum s-a schimbat viața ta profesională după nașterea lui Leon?
Așa cum am spus și în timpul sarcinii, am luat lucrurile cum au venit. Nu mi-am făcut planuri, nu mi-am imaginat cum o să fie. Și am făcut cum am simțit si încă fac asta. L-am integrat pe Leon în viața mea online, pentru că el este parte din viața mea și eu asta le arăt oamenilor pe lângă ținute… lifestyle. Și el e parte din tot. Legat de schimbări, n-am mai avut plecări din țară, dar nu din cauza lui, ci din cauza pandemiei. Dacă situația n-ar fi fost cum e, cred că l-aș fi luat cu mine și în deplasări. Ce cool ar fi fost!

Ce faci pentru dezvoltarea ta personală și profesională?
Citesc, ascult și mă analizez. Informația e vitală în tot ceea ce întreprindem și avem nevoie de foarte multă informație pentru a evolua ca oameni. Iar informația e de multe feluri. Eu încerc sa fiu un burete.

 Instagram: @fabmusealina


Follow Us On Instagram