Drumul cunoscut sau o cale proprie?

In orice domeniu se potriveste sa punem aceasta intre­bare, dar parca in niciunul nu se potriveste mai bine ca in domeniul frumusetii, mai ales dupa dezvoltarea de care a avut parte in ultimii 10 ani.

Ca specialist in acest domeniu, cu siguranta ai parcurs un drum pana unde esti azi. Un drum mai lung sau mai scurt. Un drum ce se masoara in ore de experienta, cursuri ab­solvite, tehnici invatate. Un drum cunoscut deja, parcurs de altii inaintea ta, sau un drum mai putin cunoscut… pro­priu.

Oare cum e mai potrivit, atunci cand stim ce ne dorim – Sa urmam cararile cunoscute, batatorite de altii inaintea noastra? Sau sa ne croim propria carare?

Cu siguranta fiecare dintre variante are si avantaje, si dezavantaje.

Atunci cand urmezi drumul cunoscut, traseul parcurs de altii, stii deja ce ai de facut. Ai de urmat un plan, faci niste pasi in aceeasi ordine in care au facut-o si altii inainte ta. Stii ce sa pregatesti, ce provocari te asteapta, sansele sa dai gres sunt mici.

Este o varianta foarte avantajoasa si sigura in atingerea obiectivului. Insa are si un posibil risc – faptul ca poti ajun­ge unul dintre multii specialisti, care sa aiba clientii sai, insa sa nu iasa in evidenta cu nimic special.

Si nu-i nimic rau in asta… doar asa stau lucrurile.

Cealalta varianta e atunci cand preferi sa mergi pe dru­muri necunoscute, carari nebatatorite de altii, trasee neexplorate inca… aceasta varianta e, in primul rand, mult mai grea.

Aici este vorba de mai multa munca, efort sustinut, sunt mult mai multe esecuri si provocari, si e nevoie de mai multa perseverenta. Acestea le-am putea trece usor la dezavantaje, insa inclina balanta in sens pozitiv atunci cand te gandesti la implinire, la reusita, la succes si, mai ales, la a te evidentia din multime.

Niciuna dintre variante nu e mai buna ca alta. Depinde ce-ti doresti si, foarte important, depinde ce ti se potriveste.

Asadar, tu ce alegi, drumul cunoscut sau o cale proprie?

 

 

Stefania Ardelean


Follow Us On Instagram