Despre micropigmentare

În calitate de intervievator și reprezentant al companiei germane de pro­duse de micropigmentare Goldeneye Permanent System în România și Moldova, este posibil ca întrebările să nu pară obiective pentru cititori, dar garantăm calitatea și eficacitatea serviciilor oferite prin organizarea perma­nentă a modulelor de pregătire tip WORKSHOP! Din 2005 în România, și primul curs organizat în 2006 cu participare internațională, cu un istoric fără compromisuri, mereu cu atenția directă către clientul final, suntem aici îm­preună cu toată echipa să păstrăm naturalul și siguranța sănătății pielii în tratamentele de micropigmentare.

Simona Ghiurțu,
Dermopigmentist

Cine este Ileana Oțelea Popescu?

Ileana Oțelea este un cumul de entități definite foarte clar într-un corp de fe­meie îngrijită, naturală, suplă, energică și pasională.

Activitatea mea profesională de bază este cea de jurist, dar mi-am dat seama foarte repede că nu este locul din care aș vrea să ies la pensie. Experiența mea în domeniul înfrumusețării a început în 2001 cu procedurile de makeup și am avut foarte multe satisfacții încă de la în­ceput. Acumulând foarte multă experi­ență în machiaj și stăpânind foarte bine această îndeletnicire, am hotărât să mă dezvolt și mai mult profesional și, în fe­bruarie 2007, am participat la cursurile organizate de compania de micropig­mentare Goldeneye Permanent System Permanent Makeup.

A fost dragoste la prima vedere, iar această dragoste s-a transformat în pasiune odată cu trecerea timpului. Participarea la cursuri de aprofunda­re naționale și internaționale, practica aproape zilnică și, nu în ultimul rând, instruirea altor persoane dornice să în­vețe și să aplice tainele acestei meserii deosebite, îmi dau satisfacție maximă în fiecare zi pe care o trăiesc.

De curând ești mamă încă o dată. Ce a adus nou acest eveniment pentru tine? Cum ai reușit să împarți dorința de a nu pune pauză pentru clientele tale și prospețimea unui bebeluș în casă?

Prima oară am devenit mamă la o vâr­stă fragedă, poate chiar cu inconștiență, dar am fost încă de atunci binecuvân­tată cu un băiat deștept care îmi oferă foarte multe satisfacții. Când am fost binecuvântată a doua oară cu statu­tul de mamă eram deja la o maturita­te personală și profesională completă. Este foarte important ca într-o familie să existe înțelegere, susținere, dragoste și respect. Acestea sunt pietrele de teme­lie pe care le-am pus împreună cu soțul meu și îmbinăm preocuparea pentru activitățile noastre profesionale cu grija și atenția sporită în educația și creșterea copiilor spre o dezvoltare exemplară.

Care este cel mai frumos mesaj pe care l-ai primit referitor la munca depusă?

Multe mesaje frumoase am primit, dar vreau să amintesc aici unul care m-a făcut să râd și să mă bucur din tot su­fletul – „Ileanaaaaaaa, am intrat în apă cu sprâncene și am ieșit tot cu sprân­cene!!! Ești cea mai tare!!! Îți mulțu­mesc din tot sufletul!”

Cum vede Ileana Oțelea frumusețea, candoarea, naturalețea atunci când vine vorba despre tratamentele de micropigmentare?

Aș putea spune că frumusețea unei femei când vine vorba de tratamente, este o artă. Creativitatea, bunul gust, experiența și dorința de inovare sunt caracteristici pe care un artist ar trebui să le aibă. Chipul unei femei va fi pânza așezată pe șevalet pe care artistul își va crea o capodoperă, o lucrare de duzină sau un eșec. De aceea, mai întâi trebu­ie să observi, să creionezi, să vizionezi imaginea finală și apoi să creezi!

Cum sau unde te vezi în viitor? Ce planuri și ce dorințe apropiate ai și vrei să le îndeplinești cât mai curând?

Confucius a spus „Fă ceea ce îți place și nu va trebui să muncești o zi în viața ta!”. Consider că este afirmația care mi se potrivește foarte bine din punct de ve­dere profesional! Cu siguranță voi con­tinua să aplic aceeași pasiune și plăcere în a crea reale capodopere pe chipurile doamnelor și domnișoarelor care ape­lează la serviciile mele. De asemenea, îmi doresc să duplic acest har cu care am fost înzestrată instruind și alte per­soane cu abilitatea de a micropigmenta și, în felul acesta, elevii vor fi din ce în ce mai încrezători în propriile forțe!.

Cum reușim să saturăm culorile pe buze?

Cea mai bună abordare este tehnica aquarelle, dar cel mai scurt drum făcut în siguranță este împletirea, ordinea și exe­cuția tehnicilor de bază din micropigmentare. Aici intervine talentul sau harul unui profesor de a reuși să transmită mai departe elevilor o procedură sau un tratament, este dispo­nibilitatea lui de a nu avea secrete și de a dori efectiv ca munca lui să conteze în viitorul elevilor, făcându-i să obser­ve, să aleagă să fie relaxați în execuția unui tratament de mi­cropigmentare.

Pentru că ne-am propus să vorbim despre procedurile de micropigmentare a buzelor, cum se privesc și cum se rezolvă asimetriile naturale sau cele dobândite?

În primul rând, trebuie întrebată clienta ce așteptări are de la această intervenție. Odată lămurit acest aspect, tehnicianul trebuie să facă o simulare pentru a satisface nevoile și nece­sitățile acesteia. Mimica facială, corecțiile estetice medicale sau anumite ticuri trebuie observate și luate în calcul. Cum depășim linia de contur, dacă o depășim sau când o depă­șim… este un alt aspect destul de important.

Dar vreau să menționez că nu întotdeauna asimetriile trebu­ie corectate, este un aspect pe care îl discut și îl exemplific în detaliu în cursul de pregătire.

Mimica și anatomia facială – cât de mult contează, cum observăm toate detaliile, iar apoi cum le integrăm în con­turarea buzelor?

Cum spuneam mai devreme, asimetriile, de cele mai multe ori, nu sunt vizibile într-o poziție culcată a clientei sau într-o acțiune statică. De aceea, mimica facială observată de cele mai multe ori în picioare, în fața oglinzii, va scoate în eviden­ță ceea ce dorim să aflăm. Un adevărat artist întotdeauna va pune în valoare trăsăturile clientei. În fond și la urma ur­mei, acesta este rolul nostru, să aducem bucurie pe chipul doamnelor care calcă pragul cabinetului nostru. De aceea, observarea atentă a trăsăturilor face ca un rezultat să fie na­tural sau prea evidențiat.

Arcul lui Cupidon – cât de sexy este accentuarea, crearea sau doar evidențierea lui? Ce tehnici abordăm? Perfect Blend, Lip Blush, Aqua Lips – sunt tot felul de tehnici sau doar denumiri noi pentru același tip de tratament? Care este calea cea mai sigură și care sunt tehnicile pentru a nu da greș la saturarea optimă a mucoaselor?

Arcul lui Cupidon este important în dermopigmentarea bu­zelor și nu trebuie uitat să ținem cont de forma cu care ne-a înzestrat natura. În ceea ce privește denumirea tehnicilor de lucru, de cele mai multe ori acestea reprezintă o alegere a tehnicianului, cu foarte mici excepții.

Pentru a avea un rezultat vindecat mai mult decât perfect trebuie să ținem cont de următoarele aspecte: dacă deținem un aparat performant, dacă folosim acele potrivite, dacă vi­teza aparatului este cea corespunzătoare, înclinația corectă a dermografului, alegerea pigmenților care saturează prin concentrația proprie de culori incluse, șamd. Aici aș adău­ga calitatea acelor traumatice care se comportă ca o canulă utilizată în procedurii estetice medicale – densitate de pig­ment maxim transportată cu o traumă minimă.

Cum sunt pigmenții COLORESSENSE pentru munca ta?

Din punctul meu de vedere, un pigment de calitate este acela care îmi ușurează munca și pot spune că gama COLORESSENSE întrunește această condiție, deoarece sunt foarte rare momentele când clientele mele au nevoie de retuș – o procedură care are loc la 30 de zile de la intervenție.

Concentrația dublă de culori incluse, tehnologia nano de centrifugare a moleculelor de pigment, calitatea ingredi­entelor achiziționate din Europa mă fac nu numai să am o muncă mai ușoară, dar îmi dau certitudinea siguranței tra­tamentului nu numai imediată, ci și în timp. Neavând meta­le, un examen RMN este în afara oricărui pericol, egalitatea particulelor și dimensiunile micro ale particulelor fac ca procesul de metabolizare să fie uniform și sigur.

Nu rămân reziduuri de culori care să schimbe culoarea ini­țial implantată. Culorile sunt metabolizate și ne dorim acest lucru. Le explic mereu clientelor mele atât pentru trata­mentele faciale dar și pentru cele corporale (pigmentarea areolei mamare), căun tratament care dureazăcât mai mult la intensitate maximăeste unul nu tocmai sănătos.

Niciun produs permanent de estetică nu este sănătos pentru piele! Acesta este un fapt bine cunoscut!

 


Follow Us On Instagram