Machiajul este o artă extrem de complexă care se bazează foarte mult pe coloristică. Ne plac atât de multe culori, însă nu toate sunt pentru noi, nu toate ni se potrivesc pe deplin. Culoarea ochilor influențează enorm alegerea culorilor machiajului.

Voi, specialiștii în domeniul machiajului, trebuie să țineți cont de acest lucru la fiecare clientă în parte. Dacă nu respectați culorile, rezultatul va fi frumos, însă „ceva” nu va fi în regulă. Clienta va vedea că machiajul este corect, că forma o avantajează, că produsele sunt calitative și se așază frumos pe pleoape, însă nu va fi în totalitate mulțumită, va simți că machiajul nu i se potrivește – motivul este nerespectarea coloristicii. Unele cliente își vor da seama – altele nu.

Mai există și posibilitatea ca persoana din fața voastră să ceară o culoare nepotrivită ochilor ei. Ce facem în această situație? Ei bine, este important să îi explicați clientei care sunt culorile care îi avantajează ochii. De cele mai multe ori, aceasta vă va asculta sfatul și va opta pentru o culoare mai potrivită. Totuși, dacă își dorește în continuare să fie machiată cu o culoare mai puțin potrivită, încercați să folosiți o cantitate mică din culoarea respectivă. Rezultatul va fi, după cum am spus, frumos în continuare, însă ochii clientei nu vor fi complet puși în valoare.

Acest articol va fi împărțit în patru secțiuni. Fiecare dintre acestea se va axa pe culorile principale ale ochilor: căprui, albaștri, verzi și hazel. Vom enumera cele mai potrivite nuanțe de farduri pentru fiecare culoare de ochi și vom discuta pe scurt modul în care aceste nuanțe vor contribui la punerea în valoare a acestora.

Farduri pentru ochii căprui 

Ochii căprui sunt singura culoare care nu este limitată de nuanțele complementare de pe cercul cromatic. Acest lucru se datorează faptului că maroul este o nuanță neutră (nu aparține nici familiei de culori calde, nici celei reci). Cu toate acestea, există recomandări și pentru ochii căprui, mai exact – culori care îi evidențiază. Este vorba despre:

Verde și albastru (sidefate) – folosiți nuanțe strălucitoare pentru a oferi clientei o explozie de culoare și pentru a accentua căpruiul ochilor. În plus, aceste farduri luminoase arată foarte bine pe toate tonurile de piele. Albastrul și verdele accentuează foarte mult ochii căprui.

 

Mov închis – nuanțele precum pruna putredă adaugă un pic de dramatism ochilor căprui. Pentru clientele cu tonuri calde de mahon sau cu pete aurii, violetul reușește să accentueze căldura acestora.

Maro – fardurile de ochi maronii vor accentua în mod natural căpruiul din ochii clientelor. Marourile mai deschise, reci, pot fi folosite ca un iluminator, în timp ce marourile medii și închise vor sublinia mai multă profunzime.

Portocaliu cupru – se potrivește de minune cu ochii căprui. Căldura sa bogată scoate cu adevărat în evidență focul și pasiunea ochilor căprui.

 

Fard pentru ochii albaștri 

Vă amintiți ora de desen din școala primară când am învățat despre culorile primare, secundare și terțiare? Toate aceste culori se reunesc pentru a crea o roată a culorilor, o diagramă care organizează culorile în funcție de nuanțele calde și reci. Motivul pentru care aducem în discuție acest lucru este că atunci când analizăm cu atenție care sunt fardurile potrivite pentru ochii albaștri (precum și pentru ochii verzi și hazel) trebuie să revenim la roata culorilor.

Pe roata culorilor, fiecare nuanță are o culoare complementară, care se află pe partea opusă a roții. Aceste opuse, atunci când sunt împerecheate, se accentuează reciproc. Albastrul și portocaliul se completează reciproc pe roata culorilor. Așadar, iată ce culori poartă ochii albaștri:

Piersicuță – atunci când se folosesc tonuri de portocaliu, se adăugă un impuls de energie, oferind astfel clientei cu ochi albaștri un aspect energic și tineresc. O nuanță metalizată caldă va face ca ochii albaștri să iasă în evidență. Pentru ochii albaștri mai verzui, puteți folosi un auriu antic.

Șampanie – o nuanță ușoară, radiantă, care funcționează bine ca iluminator, am crede că a fost făcută special pentru ochii albaștri. Această culoare este potrivită pentru orice ocazie.

Baby Pink & Lavender – un roz sau un violet deschis, dulce, cald, este în măsură să evidențieze enorm ochii albaștri.

Albastru – toate nuanțele de albastru vor accentua albastrul din ochii clientei. Adorăm puterea unui albastru marin, deoarece îl puteți aplica ușor ca o nuanță all over, îl puteți folosi pentru o linie de tuș îndrăzneață sau ca accent.

Fard pentru ochii verzi

Acum că știm cum să folosim roata culorilor pentru a determina ce nuanțe se potrivesc cel mai bine cu culoarea ochilor clientei, este ușor să o facem din nou pentru a ne da seama ce nuanțe se potrivesc cel mai bine cu ochii verzi. Pe roata culorilor, verdele și roșul sunt parteneri complementari unul altuia. Prin urmare, fardurile de pleoape cu tonuri de roșu, roz, mov și piersică se vor potrivi bine cu ochii verzi. Cu toate acestea, nuanțele de verde vor pune, de asemenea, în valoare ochii verzi.

Violet intens sau prună – nuanțele precum violet și prună vor adăuga puțin dramatism ochilor verzi sau căprui. Aceste nuanțe vor da ochilor o strălucire frumoasă și caldă și vă vor face ochii să iasă în evidență.

Gri – aceasta este alternativa perfectă la negru. Este o opțiune sigură pentru a fi purtată în timpul zilei, însă arată foarte bine și pentru evenimentele de seară. Tonurile reci și argintii funcționează bine cu verdele.

Cool Brown & Mauves – aceste nuanțe scot în evidență tonurile pământii din ochii verzi. Ele oferă o profunzime și un ton complementar pentru machiajele de zi cu zi.

Verde – nuanțele de verde vor accentua culoarea din ochii clientei și este valabil pentru orice nuanță. Se recomandă nuanțele care se potrivesc cel mai mult cu nuanța ochilor clientei pentru un rezultat surprinzător.

Farduri pentru ochii hazel 

Ochii hazel sunt de obicei cunoscuți ca fiind o combinație dintre verde și maro, și deseori schimbă culorile în funcție de lumină. Cu toate acestea, ei par adesea să aibă uneori nuanțe aurii sau galbene. Din acest motiv, rozurile închise și fuchsia tind să scoată în evidență ce este mai bun din ochii hazel, deși auriu, maroniu și alte tonuri pământii funcționează la fel de bine pentru ochii hazel. Mai jos este o listă cu unele dintre cele mai bune combinații de culori pentru ochii hazel.

Maro și auriu – pentru a avea cel mai mare impact, folosiți o nuanță auriu-verzui pentru a accentua ochii hazel. Această nuanță va scoate în evidență atât tonurile verzi, cât și pe cele maro.

Roz – o varietate mare de rozuri funcționează bine cu ochii hazel. De la roz deschis la roz închis și oricare nuanță dintre ele. Se pot folosi chiar și rozuri calde și reci. Cele mai bune nuanțe de roz vor include auriu pentru a accentua culoarea maro din ochii clientei.

Burgundy – roșul pământiu va scoate în evidență tonul verde din ochii hazel și va complimenta tonurile de maro. Este una dintre acele nuanțe clasice care arată grozav pe aproape toată lumea.

Navy – nuanțele de albastru închis funcționează perfect pentru a defini ochii hazel.

Așadar, acum puteți realiza machiaje potrivite culorii ochilor clientei voastre, obținând un aspect armonios, nu doar corect al machiajului realizat.


Follow Us On Instagram