Viața este despre alegeri

Cu toții avem dreptul de a face alegeri în viață. Teoretic o știm cu toții și nu este nimic nou aici. Practic, de foarte multe ori facem alegeri care nu sunt pentru noi cu ade­vărat sau nu facem nicio alegere, ceea ce de fapt e tot o alegere.

Fiecare decizie, pas, alegere ne duce mai aproape de obiectivul sau de visul nostru, de ceea ce ne dorim. Așa că, modul în care arată viața noastră este un cumul de alegeri pe care le-am făcut și le facem în fiecare moment. Da, viața noastră este așa cum noi alegem să fie, conști­enți sau nu.

Când ceva nu merge așa cum ne dorim, tindem să dăm vina pe destin, pe ghinion sau pe zodii. Uneori pe cei din jur, pe parteneri, pe copii, pe șefi, clienți, colegi sau angajați. Ba chiar și pe sistem, pe criză, pe trafic și, de ce nu, pe vreme. Cu siguranță, mai putem enumera mulți “vinovați” de ceea ce nu merge cum ne dorim. Putem da vina pe orice și oricine, și facem acest lucru doar pentru că așa am fost învățați, pentru că trăim într-o societate în care se caută vinovați, și nu soluții sau pentru că-i mai simplu așa decât să ne asumăm responsabilitatea alege­rilor pe care le facem…sau nu.

Dacă vrem să avem cu adevărat o viață împlinită, cred că primul pas este să știm încotro ne îndreptăm. Să știm care e “stația” următoare și să alegem în fiecare zi să ur­căm în trenurile care ajung în acea stație. Dacă nu știm unde vrem să ajungem, cum am putea ajunge acolo? Sau cum ne-am putea da seama că nu suntem deja…acolo?

Viața noastră e o creație proprie, noi suntem creatorii, iar când nu doar înțelegem teoretic acest lucru, ci și ac­ționăm în consecință, atunci totul devine simplu. Când știm că acel pas ne poate duce mai aproape de ceea ce ne dorim, atunci vom alege să-l facem, indiferent că acel pas înseamnă un mesaj cuiva, o îmbrățisare, un “iartă-mă” sau un “te iubesc”, că înseamnă un curs, o călătorie, o demisie sau o despărțire. Când conștientizăm că viața este doar despre alegeri…atunci începem să alegem cu adevărat ceea ce ne dorim.

Vă doresc să faceți… acea alegere 🙂

Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram