Trenduri de makeup în 2024

Pentru că fiecare an aduce cu sine trenduri specifice, în fiecare domeniu, machiajul nu putea face excepție. Fie că este vorba despre un suflu nou și neașteptat sau o prelungire a ceea ce se purta anul trecut, este important ca fiecare makeup artist să știe care sunt preferințele anului 2024 în materie de machiaj.

O tendință notabilă este accentul pus pe individualitate și pe exprimarea de sine. Spre deosebire de anii anteriori, în 2024 se observă o celebrare a diversității în materie de frumusețe. Suntem încurajați să îmbrățișăm trăsăturile unice ale fiecărei cliente, experimentând culori, texturi și tehnici pentru a le evidenția personalitatea și frumusețea autentică. Această tendință încurajează o cultură a frumuseții mai incluzivă și mai emancipatoare, în care toată lumea să se simtă bine în pielea sa.

Încă din 2023 s-a observat înclinația pentru naturalețe, pentru produsele cu o textură lejeră, care uniformizează aspectul pielii, dar care nu o încarcă. În aceeași notă naturală continuăm și anul acesta: vorbim despre multe produse cremoase, accentul pus pe ten, pe sănătatea și frumusețea acestuia.

Focus pe ten – După cum spuneam, tenul joacă un rol important în machiajele anului 2024. Produsele au scopul de a îmbunătăți aspectul pielii, a de o face să arate sănătoasă, luminoasă și plină de viață. Pudra va acoperi zonele imperios necesare, nu întregul ten, din dorința de a păstra strălucirea.

 

 

 

Buze blurate – Dacă până acum vă străduiați să realizați un contur perfect al buzelor, anul acesta nu mai este necesar, cel puțin conform trendului. Buzele cu aspect blurat vor fi preferate în detrimentul celor definite, deoarece se dorește obținerea unui aspect natural și voluminos.

 

 

Mult blush –  Blush-ul este un produs indispensabil în acest an. Vorbim despre orice fel de nuanță, iar cantitatea va fi mai mare decât cea cu care ne-am obișnuit. Machiajele simple sunt ideale pentru accentuarea pomeților și nasului cu nuanțe vibrante de blush.

 

 

Sprâncene naturale – Deja suntem obișnuiți cu aspectul natural al sprâncenelor, chiar și în machiajele de tip full glam. Se pare că această tendință persistă și în 2024. Cu siguranță nu vom renunța de gelul sau ceara de sprâncene așa că… este momentul să vă refaceți stocurile!

 

 

Machiaj monocromatic – Nici aici nu suntem surprinși, machiajele monocromatice au fost mereu la modă, însă motivul principal pentru care ele pătrund și în acest an este, evident, naturalețea lor. Se dorește obținerea unui look cât mai uniform și mai armonios, iar culorile din aceeași gamă sunt ideale pentru acest lucru.


Follow Us On Instagram