Tranziția către o nouă epoca în Feng Shui: Epoca de Foc 9

În ediția lunii septembrie a revistei Jurnalul de Estetică vom explora fascinanta tranziție către Epoca de Foc 9 în Feng Shui, un subiect care atrage tot mai multă atenție în rândul celor interesați de astrologia chineză și feng shui.

Așadar, ce ne așteaptă în următorii 20 de ani și cum ne pregătim pentru această nouă epocă?

Pentru a înțelege mai bine acest proces, este important să cunoaștem ciclul celor nouă epoci, fiecare cu o durată de 20 de ani. Ciclul este împărțit în trei perioade: superioară, de mijloc și inferioară. Aceste trei perioade au o durată totală de 180 de ani, și se împart astfel:

Perioada superioară:

 • epoca 1 (1864- 1883)
 • epoca 2 (1884- 1903)
 • epoca 3 (1904- 1923)

Perioada de mijloc:

 • epoca 4 (1924- 1943)
 • epoca 5 (1944- 1963)
 • epoca 6 (1964-1983)

Perioada inferioară:

 • epoca 7 (1984- 2003)
 • epoca 8 (2004-2023)
 • epoca 9 (2024- 2043)

Ne aflăm acum în ultimele șase luni ale epocii 8, o perioadă dominată de energia pământului sau a muntelui, caracterizată de împământare, acumulare, și nevoia de stabilitate. Ultimii 20 de ani au adus o atenție deosebită asupra imobiliarelor, proprietăților, Internetului, asigurărilor, farmaciilor, și multor altor domenii ce au legătură cu elementul pământului (siguranță, stabilitate, creștere). Însă, odată cu nevoia de stabilitate, au apărut și provocările, stresul, munca în exces. Creșterea alarmantă a bolilor legate de stomac, pancreas, intestin gros și celule a dus către diabet, obezitate, cancere, boli autoimune.

Acum, haideți să privim în viitor, către Epoca de Foc 9, care va începe în 2024 și se va întinde până în 2043. Trigrama acestei epoci, numită LI, indică o instabilitate în sfera emoțională și personală, dar și o oportunitate de regăsire a sinelui și de conectare la energiile superioare. Chinezii plasează omul precum conceptul dintre cer (tatăl, yang) și pământ (mama, yin). Acesta este așezat în mijlocul trigramei.

Este important de menționat că în această epocă, linia superioară și cea inferioară a trigramei LI sunt stabile și neîntrerupte, sugerând o aparentă stabilitate. Cu toate acestea, instabilitatea apare în interiorul acestei trigrame, deoarece linia centrală este întreruptă. Această ne indică faptul că instabilitatea emoțională va cere atât împământare, cât și conectarea la sinele superior. În epoca 9, vom asista la schimbări radicale și profunde, precum un foc ce se aprinde rapid și arde totul în calea sa.

Aspecte Cheie ale Epocii de Foc 9

 • Dezvoltarea inteligenței artificiale

O schimbare semnificativă pe care Epoca de Foc 9 o aduce cu ea este dezvoltarea inteligenței artificiale. Această tehnologie va schimba fundamental modul în care funcționează societatea și economia. Cu toate că această dezvoltare va aduce o serie de beneficii, precum eficientizarea proceselor și îmbunătățirea calității vieții, va avea și consecințe majore asupra pieței muncii. Mulți oameni își vor pierde locurile de muncă, pe măsură ce automatizarea va prelua multe din rolurile lor. Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere că fiecare schimbare aduce cu ea atât aspecte pozitive, cât și negative, pentru că întotdeauna yin și yang coexistă. Unele meserii vor dispărea, dar altele noi și neașteptate vor apărea, oferind oportunități pentru cei care sunt dispuși să se adapteze și să învețe.

 • Epoca femeii de vârstă mijlocie

În Epoca de Foc 9, femeile de vârstă mijlocie, cuprinse între 35 și 55 de ani, vor juca un rol central. Energia feminină va domina în această perioadă, pentru că 9 este energia femeii în feng shui. Vedem deja o creștere semnificativă a femeilor de succes în poziții de putere. Această influență a femeilor se va resimți nu doar în lumea afacerilor și a politicii, ci și în toate aspectele societății. Persoanele care nu se încadrează în această categorie de vârstă sunt sfătuite să lucreze sau să aibă în preajma lor femei de vârstă mijlocie pentru a beneficia de energia epocii. Energia feminină va îmbrățișa lumea întreagă, aducând cu ea schimbări semnificative în modul în care vedem și gestionăm relațiile și autoritatea.

 • Nevoia de atenție și recunoaștere

Epoca de Foc 9 aduce și o nevoie crescută de atenție și recunoaștere. Acest aspect se reflectă deja în mass-media și în comportamentul oamenilor din jurul nostru. Cu toții simțim presiunea de a ieși din mulțime, de a ne face remarcați într-un fel sau altul. Această nevoie de atenție este strâns legată de dorința de a ne valida existența și de a ne simți valorizați pentru ceea ce suntem și ceea ce facem. Este important să fim conștienți de această nevoie și să o gestionăm în mod sănătos, fără a deveni narcisiști sau obsedați de recunoaștere prin orice mijloace.

 • Autenticitate și sinceritate

Întrucât Epoca de Foc 9 va aduce instabilitate emoțională, sinceritatea și autenticitatea vor fi din ce în ce mai importante. În această epocă imprevizibilă și plină de schimbări, adevărul va ieși la suprafață rapid. Secretele, minciuna sau înșelăciunea vor fi descoperite și pedepsite. Pentru a naviga cu succes prin această epoca, va trebui să fim sinceri cu noi înșine și cu ceilalți și să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre. Alegerea de a fi autentici și sinceri ne va ajuta să construim relații solide și să ne adaptăm la schimbările din jurul nostru.

 • Impactul asupra domeniilor industriale

În ceea ce privește domeniile industriale, Epoca de Foc 9 va aduce schimbări semnificative în mai multe sectoare. Domeniile legate de elementul foc, precum inteligența artificială, ingineria, electronica, divertismentul, industria aviatică, bursa, Internetul și televiziunea se vor extinde și se vor dezvolta rapid. Aceste domenii vor cunoaște o creștere semnificativă, iar inovațiile tehnologice vor schimba modul în care funcționează. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că această creștere va veni cu provocări și responsabilități noi. Este esențial să fim pregătiți să gestionăm aceste schimbări și să le folosim în avantajul nostru.

 • Sănătatea în Epoca de Foc 9

În privința sănătății, Epoca de Foc 9 va pune accentul pe grijă pentru corpul nostru. Va trebui să acordăm o atenție sporită inimii, circulației sângelui, sistemului nervos și intestinului subțire, deoarece acestea vor fi mai expuse în această epoca. Emoțiile intense și schimbările bruște pot provoca probleme precum hipertensiune arterială, atacuri de cord și inflamații în organism. Astfel, este crucial să ne concentrăm pe îngrijirea corpului și pe gestionarea stresului pentru a ne menține sănătoși și echilibrați.

Putem afirma cu convingere că, în Epoca de Foc 9 în Feng Shui, evoluția spirituală devine o necesitate vitală pentru a putea gestiona cu succes instabilitatea emoțională. Această epoca ne aduce provocări unice, dar și oportunități de creștere și transformare personală. Prin dezvoltarea unei conexiuni profunde cu sinele nostru superior, putem găsi echilibrul în mijlocul tumultului emoțional și putem naviga cu înțelepciune prin schimbările rapide și neașteptate pe care le vom experimenta. În această lume în continuă schimbare, evoluția noastră spirituală ne oferă ancorarea de care avem nevoie și lumina pentru a ne ghida drumul.

 


Follow Us On Instagram