Toskovat’ – extrait de memoire

Pe piata din tara noastra parfumeria “de nisa” deja nu mai este un concept nou. De la boutique-uri de specialitate din ce in ce mai multe, la brand-uri cat mai exclusiviste suntem in top-urile Europei ata la oferta, cat si la consum.

De curand a aparut si una dintre primele case de creatie axate pe partea artistica a parfumeriei, cu totul facut handmade in Romania. Toskovat’ a fost lansat de un tanar de 24 de ani si incearca sa propuna o abordare sinestezica asupra parfumului, tactilitatii, auzului, si in primul rand memoriei.

Astfel a aparut conceptul de extrait de memoire, parfumuri fine, din ingrediente scumpe si rare, dozate ultra-concentrat care sunt ajutate de pagini de jurnal (ce iau locul piramidelor olfactive) pentru a inlesni purtatorul sa calatoreasca inapoi in timp la aminitiri universale- prima dragoste, prima calatorie, un spital, un deces, o fantana in care un copil arunca o moneda-dorinta.

Toate aceste subiecte, si multe altele, sunt abordate. Astfel se naste un parfum care poate fi atat purtabil cat si introspectiv.

“Age of Innocence” de exemplu este construit non-linear si evolueaza pe piele de la un opening dulce, infantil cu note de vata de zahar si guma de mestecat, la o nota metalica dupa cateva momente – pe care creatorul o intituleaza “frana brusca a tineretii” si sfarseste prin note de baza intense si mature, de piele, fum, cauciuc incins si benzina.

Fiecare parfum are si povestea sa vizuala in trei etape, realizata de un artist specializat pe desen black & white cat si un playlist musical accesibil printr-un QR code amplasat inauntrul cutiei parfumului

Pentru fani ai brand-urilor Xerjoff, Nishane sau Zoologist, adevarate hit-uri in Romania, Toskovat’ este de neratat. Ingredientele si uleiurile esentiale sunt alese cu grija din aceeasi fabrica ca la firmele mentionate, in Spania, iar parfumurile sunt facute de unul dintre putiniele “nasuri” de la noi, sub analiza atenta a lui Christian Carbonnel.

Toskovat’, dupa doar 6 luni de la lansare se bucura deja de success in tari precum Italia, Olanda, Polonia, Australia & Kuwait. Parfumurile sunt acum dispoinible si in Bucuresti in cadrul centrului ce sustine creatori & artizani romani, UrbanHub, din Piata Romana.

Toskovat’ spune atat povestea unei vieti, cat si povestea tuturor vietilor umane. Este un proiect ambitios si ne ajuta sa ne punem pe harta parfumeriei, nu doar sa fim importatori de lux.


Follow Us On Instagram