Tehnician sau trainer

Bianca Stincescu, trainer Nolia Academy – Botoșani

Consider că indiferent dacă ești tehncian sau trai­ner ai nevoie de o bază teoretică complexă, iar un singur curs nu poate asigura această bază. Pri­mul curs este pentru inițierea în această meserie, pentru dobândirea cunoștințelor, însă nu se pot asimila mai mult de 80% din informații. Informa­țiile se actualizează mereu, apar update-uri, iar fiecare are obligația morală față de el însuși de a fi la curent cu toate aceste actualizări.

Un tehnician de succes are nevoie să participe la cur­suri de tehnică măcar o dată la câteva luni. Se pot ale­ge între cursurile de perfecționare pe o anumită teh­nică, forme de salon, forme extreme, dry manicure etc. Dacă vorbim de design, aici lucrurile stau diferit din punctul meu de vedere. Se poate alege o tehnică anume (one stoke, aquarelle, acryl 3D etc) și, în funcție de afinitatea către una sau mai multe dintre acestea, se pot parcurge mai multe nivele pentru perfecționare. Este în regulă ca unele tehnici să nu vă placă. Fiecare tehnician trebuie să se descopere, iar acest lucru nu se poate afla decât prin participarea la cursuri cu pensula în mână.

Ați descoperit că vă place această meserie și vă doriți mai mult? Nu vă opriți. Cursurile și practica ajută pen­tru a ajunge la un alt nivel, pentru a căpăta experiență. În acest fel clientele vor fi în număr din ce în ce mai mare, iar beneficiile materiale vor crește. Dragi tehni­cieni, prețuiți-vă la adevărata valoare, oferind calitate prin tehnici corect aplicate și produse profesionale care să vă ajute în munca de salon.

Dacă vă regăsiți în paragrafele de mai sus înseamnă că vă doriți să deveniți un tehnician de succes și nu pot decât să mă bucur. Însă nu totul se rezumă la teh­nici de lucru. La cursuri, pe lângă informația tehnică dobândită, veți realiza anumite conexiuni, veți învăța trucuri, strategii de marketing, tehnici de consiliere a clienților pe termen lung, fidelizarea acestora, cum să vă realizați un portofoliu cu lucrări care să vă reprezin­te și cum să vă creați o imagine. Și DA, aceste lucruri se învață la cursuri, pentru că nu este suficient să știți să lucrați corect.

Pentru a fi un tehncian de succes este nevoie de încre­dere în sine, dar mai ales în trainer. De ce? Trainerul nu este un simplu formator care vă va oferi informații pe care să le aplicați conform protocolului. Înainte de toate trainerul a pornit și el ca tehnician, cu pași mici, dar siguri. Trainerul va ști mereu câtă înformație să vă ofere la un curs pentru a putea asimila și pune în practică, vă va consilia ori de câte ori veți avea nevo­ie și, vă poate fi un bun psiholog. Ați citit bine, dragi tehnicieni, un bun psiholog. Vor fi momente în care încrederea în sine va fi scăzută, iar un trainer va ști când este acel moment, dar și metoda prin care să vă ajute să vă autodepășiți. Activitatea unui trainer nu se încheie odată cu finalizarea cursului. Acesta va fi mereu pilonul de susținere din umbră și vă va verifica și consilia mereu.

Dacă doriți să deveniți traineri, veți avea nevoie de pregătire la standarde înalte, cu traineri de renume sau școli recunoscute internațional. Informațiile pe care le dețineți le veți împărtăși cursanților pe care îi veți avea, de aceea va trebui să fiți un bun didact, veți avea nevo­ie de abilități de comunicare și organizare, va fi nevoie să fiți echilibrat și, cel mai important, să aveți pasiune pentru frumos. Îmbinarea noțiunilor teoretice, abilități­lor și pasiunii pentru această ramură a frumuseții vor contura portretul unui trainer apreciat.

Această meserie nu este una ușoară sau aplicabilă tutu­ror persoanelor. Este o meserie în care arta frumosului vă este pilon, unde perfecționarea continuă vă va adu­ce reușite, unde trebuie să existe o legătură constantă și continuă între trainer și cursant, și o relație care are la bază disciplina și depășirea limitelor. Mentorul pe care îl veți avea va fi mândru de fiecare reușită, vă va oferi susținere și îndrumare în fiecare etapă a carierei.

Și în această artă a frumosului se poate ajunge pe cele mai înalte culmi, la performanță. Când aducem în dis­cuție performanța ne referim la concursuri și campio­nate naționale și internaționale, unde pe lângă un loc pe podium, veți câștiga experiență și veți deveni mai disciplinat, mai strict din punct de vedere profesional. Un concurs va scoate la suprafață atât părțile bune și punctele forte, cât și celelalte părți ascunse, cum vă puteți concentra și lucra în condiții de stres și contra cronometru, având în vedere că într-o competiție fie­care secundă contează.

Această ramură relativ nouă în România este în plină dezvoltare și ascensiune, de aceea vă invit să cunoaș­teți cât mai îndeaproape lumea nail tehnicienilor, să faceți parte din această comunitate unde nu contează vârsta sau statutul social.

Nolia Academy este comunitatea unde trainerii au o viziune pozitivă, unde informațiile sunt actualizate prin participarea la cursuri și seminarii, iar legătura cur­sant-trainer este diferită. Noi vă suntem prieteni, cama­razi, dar și mentori. Vă așteptăm în comunitatea Nolia Academy să facem performanță.


Follow Us On Instagram