Siren eyes makeup

Ce este machiajul „ochi de sirenă”? Ei bine, este mai mult un „vibe” decât un concept real: machiajul de sirenă este, de fapt, un look axat pe colțurile extrene ale ochilor, pe alungirea acestora cu ajutorul fardului de pleoape. De altfel, un machiaj pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții. Totuși, de unde vine denumirea asociată acestui machiaj pe care îl vedem pe toate rețelele de socializare? Ideea de „sirenă” face aluzie la energia feminină și senzuală a acestui machiaj – este misterios și captivant atât pentru purtătoare, cât și pentru privitori.

În timp ce numele ar putea fi nou, celebritățile internaționale poartă acest look de ani de zile. Ce face ca ochii de sirenă să fie diferiți față de machiajul clasic smokey eyes, care se axează tot pe fardul extrem de bine estompat? Ei bine, acesta din urmă dorește, exact așa cum dezvăluie și denumirea, crearea unui ochi fumuriu, cu aspect plutitor, ce intensifică forma naturală a ochilor, dar și culoarea acestora.

În schimb, ochii de sirenă sunt puțin mai dramatici, mai conturați în extremitățile ochilor, iar întregul machiaj are o direcție ascensională, de lifting. Pe lângă fard, putem folosi și eyelinerul, cel puțin pentru a crea acea mică linie din colțul intern al ochiului, care ajută extrem de mult la crearea direcției ochiului sirenă. Clientele cu ochii migdalați au un avantaj atunci când vine vorba despre recrearea lookului de sirenă, deoarece această formă este schița ideală a machiajului – ochi ridicați în colțul extren și coborâți în cel intern, asemănători cu ochii de vulpe.

Secretul de bază al acestui machiaj constă în amestecarea fardului maro de ochi cu eyelinerul, sau cu fardul negru, și folosirea acestei combinații pentru a crea un smokey cateye.

Cu alte cuvinte, linia de tuș nu va fi grafică, cu margini precise, așa cum o știm, ci va avea margini estompate cu ajutorul fardurilor negre și maro. Iată care sunt pașii:

1. Întreg machiajul va începe cu zona ochilor, deoarece această tehnică poate păta machiajul feței. După ce pregătiți pleoapele cu primer sau fond de ten/concealer, asigurațivă că fixați zona cu pudră. Acest lucru va ajuta ca umbrele să se estompeze mai ușor – acest machiaj implică mult blending. Apoi, aplicați o bucată mică de bandă adezivă urmând linia genelor inferioare.

2. Folosind o pensulă precisă și fermă, luați fardul de ochi de culoare închisă și trasați o linie dreaptă de-a lungul benzii. Acest pas poate fi realizat și cu eyeliner.

3. Folosind același fard de pleoape, trasați linia de contur de-a lungul liniei genelor superioare.

4. Folosind mișcări înainte și înapoi, estompați cu grijă această linie până când fardul de ochi se estompează armonios. Asigurați-vă că nu trageți culoarea până în pliul ochiului, deoarece acest lucru va transforma machiajul într-un smokey eyes.

5. Acum repetați pașii 2, 3 și 4, dar folosind o nuanță mai deschisă – de exemplu, maro. Astfel, veți estompa și mai mult fardul negru sau eyelinerul.

După ce ați obținut un aspect bine estompat, trasați linia de tuș din colțul intern al ochiului – opțional. Aceasta trebuie să fie cu vârful orientat în jos, pentru ca întreg machiajul ochiului să aibă, de la interior spre exterior, un aspect ascendent.

Așadar, urmând câțiva pași simpli, puteți crea un look feminin, senzual și modern pentru clientele voastre!


Follow Us On Instagram