Rezultatul unei profesii facute cu pasiune – Giacomo Poderi

Rezultatul unei profesii facute cu pasiune – Giacomo Poderi

Povestea Poderi  a inceput in a doua jumatate a anilor `60, odata cu infiintarea primului centru de medicina estetica din Italia, la Ancona: TWIG. Fondatorii acestuia au fost Giacomo Poderi si Dr. Corrado Sciarretta, medic primar al departamentului de fizioterapie al spitalului regional din Ancona. Curiozitatea a fost cea care l-a impins pe Giacomo Poderi sa inteleaga felul in care operau cele cateva centre estetice din orasele italiene. Nu mica i-a fost surpriza cand a descoperit ca nu exista o adevarata fundatie profesionala.

In 1977 Giacomo Poderi a proiectat prima presoterapie sectoriala si, in acelasi an, a obtinut brevetul pentru vehicularea substantelor farmaceutice si cosmetice prin tehnica micro-ionizare, cu un mare succes in campul dermatologiei, vehicularea antibioticului Rifocin pentru tratarea acneei. In 1980 Giacomo Poderi a devenit administrator asociat al Rimini Clinic, o clinica medicala de fizioterapie unde lucrau specialisti din multiple ramuri ale medicinei. In acesti ani s-a investit mult timp si foarte multa munca pentru a primi confirmari asupra metodologiilor si aparaturilor care puteau da rezultate serioase si sigure in combaterea oricarei probleme estetice cu care se confrunta echipa. In 1981 Giacomo Poderi si Roberto Bonori pun bazele Bonori Cosmetici, una dintre primele firme italiene de cercetare si aplicare a unor standarde de calitate ridicate din sectorul cosmeticii profesionale. In 1989 a avut loc deschiderea Centrului Estetic “Exclusive”, cu rol in formare, experimentarea tratamentelor si cazistica.

In 1990 Giacomo Poderi a realizat o adevarata revolutie in zona presoterapiei. Multumita progresului electronicii, acesta a proiectat PERFECTA, cu ajutorul colaborarii stiintifice a Dr. Rocco Maggiore, specialist in flebologie si un foarte bun prieten. Astfel a obtinut brevetul de inventie la scara industriala a gambalului pentru presoterapie. Cu ajutorul centrului “Exclusive” a fost proiectata o tehnica de slabire si remodelare rezervată centrelor estetice, denumita numit OXIFAT, in 1996. La sfarsitul anilor 2000 a luat nastere Body Ice, Ionoforeza la rece, pentru vehicularea de principii active, produse cosmetice si farmaceutice, cu ajutorul unui sistem tehnic special, unic in felul sau. In 2004 a avut loc proiectarea IPL, Epilone si obtinerea brevetului manipolului anti-ardere. In 2007 au fost pusele bazele Seventy, un mix de tehnologii care dau rezultate neatinse pana atunci in remodelarea corpului si reintinerirea cutanata.

In 2011 a inceput proiectarea LASER cu Diode 808 nm, pentru epilarea progresiv definitiva care a dus la realizarea LaserOne: primul, si pana astazi, printre putinele Laser cu Diode pentru sectorul estetic.

Pentru viitor, Poderi Estetica pregateste o noua oportunitate pentru centrele estetice, Vivalight, minunea prezentului proiectata pentru viitor!


Follow Us On Instagram