PRP-TERAPIA DE REGENERARE A PIELII CU PLASMĂ PROPRIE (TERAPIA VAMPIRILOR)

PRP-TERAPIA DE REGENERARE A PIELII CU PLASMĂ PROPRIE  (TERAPIA VAMPIRILOR)

Tratamentul cu plasmă autologă îmbogăţită cu trombocite (Platelet Rich Plasma), cunoscut sub denumirea de “Terapia vampirilor” este cel mai modern tratament în domeniul regenerării pielii prin forţe proprii. Acesta presupune recoltarea şi concentrarea factorilor de creştere din propriul sânge şi reinjectarea, după procesare, în ţesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulară şi de sinteză de neocolagen pe termen lung.

Folosit iniţial în ortopedie în refacerea tendoanelor şi oaselor după fracturi, apoi în stomatologie (în regenerarea gingivală), în chirurgie plastică (în cicatrizare), tratamentul cu sânge propriu este tot mai mult folosit în întreaga lume pentru reîntinerirea pielii feţei, a gâtului, a decolteului şi a mâinilor.

Persoanele care vor să-şi folosească propriile resurse de regenerare, fără risc de alergie sau de a face infecţii, pentru obţinerea unor rezultate cât mai naturale şi cu menţinerea proprietăţilor de elasticitate, fermitate şi strălucire a pielii pe termen lung, pot beneficia de o astfel de terapie.

Cum se efectueaza procedura?

Se recoltează o cantitate mică de sânge într-o eprubetă sterilă, se procesează rapid pentru a selecta plasma cu trombocite (celule ce conţin factorii de creştere şi reparare), apoi se injectează în pielea donorului. Toate aceste etape de recoltare şi preparare se efectuează rapid, în faţa pacientului pentru ca acesta să aibă siguranţa administrării propriului sânge şi a acurateţei procedurii.

Care sunt beneficiile acestui tratament şi când se observă rezultatele?

Terapia este indicată acelor persoane care au nevoie de revitalizarea pielii când aceasta este lipsită de tonus şi elasticitate, deshidratată, când prezintă semne ale îmbătrânirii de tipul ridurilor fine sau profunde, şanţuri, pete pigmentare, pori dilataţi. Terapia este utilă şi la persoane cu cicatrici post acnee, în combinaţie cu alte tratamente împotriva căderii difuze a părului, în accelerarea procesului de refacere a pielii după un peeling laser sau chimic, în cicatrizarea ulcerelor de gambă. În funcţie de modul în care este preparată şi adâncimea la care este injectată  în piele, plasma cu factori de creştere poate avea efect fie de regenerare şi revitalizare, fie de filler natural dând volum (de ex. cu scopul de a umple şanţurile nasolabiale) şi stimulând fibroblastul să creeze colagen.

La ce interval se efectuează şi când se observă rezultatele?

Pentru textura pielii, riduri sau cicatrici, sunt necesare minim 3 şedinţe la distanţă de 1 lună. Pentru alopecie planul se stabileşte în funcţie de particularităţile cazului. Rezultatele încep să se observe după prima lună de tratament.

Există contraindicaţii, riscuri?

Riscul de fenomene imunologice este complet absent, produsul propriu organismului fiind perfect biocompatibil.

Există riscul de a face mici hematoame (vânătăi) la locul de injectare care însă dispar în câteva zile, iar după injectare poate să apară un uşor proces inflamator local. Persoana trebuie să aibă o stare de sănătate bună, să nu fie în episod febril, să nu aibă tulburari de coagulare, afecţiuni de colagen, sunt valabile aceleaşi contraindicaţii ca pentru orice altă intervenţie estetică minim invazivă.

 

Procedura se efectuează la Clinica Academica din Bucureşti. Pentru informaţii:  www.academica-medical.ro


Follow Us On Instagram