Pensule obligatorii în trusa unui make-up artist

Rezultatele make-up artiștilor sunt impresionante, însă puține persoane văd cu adevărat munca din spatele produsului finit. Pe lângă absolvirea numeroaselor cursuri, acumularea experienței prin practică, dar și investirea în produse cosmetice de înaltă calitate, make-up artiștii trebuie să acorde o deosebită atenție și ustensilelor pe care le folosesc în procesul de înfrumusețare pe care îl săvârșesc. Bineînțeles, în acest context vorbim despre pensulele utilizate pentru aplicarea machiajului.

Renumitele pensule pe care le folosesc femeile zilnic pentru realizarea machiajului, dar și specialiștii în domeniu, joacă un rol foarte important în realizarea unui aspect plăcut, dar și corect al feței. Ca atare, vom face o trecere în revistă a celor mai importante pensule care se găsesc, cu siguranță, în trusele dumneavoastră.

Începând prezentarea cu pensulele destinate machiajului feței, putem spune că pensula pentru aplicarea fondului de ten este esențială, având în vedere mai multe aspecte. În primul rând, această pensulă facilitează atât aplicarea produsului, cât și dozarea optimă a acestuia. Pensula pentru fondul de ten are baza metalică îngustată orizontal pentru oferirea unui aspect plat. Acest tip de pensulă poate fi folosit pentru aplicarea și uniformizarea fondului de ten sau doar pentru aplicarea acestuia, urmând ca produsul să fie blenduit cu ajutorul unui burete special. Ustensila ideală trebuie să aibă un mâner relativ lung pentru a putea fi controlată cu ușurință, să fie moale, de preferat din păr natural și deasă. De asemenea, aceasta poate fi utilizată și pentru aplicarea altor produse lichide precum bazele de machiaj.

Tot pentru aplicarea produselor faciale este și pensula kabuki, aceasta având mai multe întrebuințări precum aplicarea fondului de ten, a pudrei, a bronzerului sau a iluminatorului. Aspectul ei este caracterizat de perii lungi și deși care formează o suprafață dreaptă sau conică la vârful acesteia. Totuși, pentru aplicarea produselor enumerate anterior există alte pensule speciale. Pensula kabuki este cunoscută și sub numele de pensulă multifuncțională, aceasta fiind utilizată de cele mai multe ori în absența unei pensule specifice pentru aplicarea produselor faciale.

Pensula pentru blush are o formă unghiulară, fapt ce permite urmărirea conturului facial și accentuarea acestuia cu ajutorul unei pudre speciale. Aceasta trebuie să fie cu două nuanțe mai închisă față de tonul pielii. Pensula pentru contur acumulează o cantitate mai mare de produs datorită formei unghiulare. Pe aceeași linie de conturare a feței se află și pensula pentru aplicarea iluminatorului. Aceasta are forma unui evantai și facilitează considerabil aplicarea acestui produs sub formă de pudră.

Pentru machiajul ochilor există numeroase tipuri de pensule, însă cele mai importante sunt cele pentru aplicarea fardului de pleoape și pentru  blenduirea acestuia. Pensula pentru aplicare este reprezentată de o textură moale cu peri scurți, formă compactă și vârful ușor rotunjit. Aceasta este concepută pentru a colecta o cantitate optimă de produs și a-l fixa pe pleoapă. Cât despre pensula de blending, putem spune că joacă cel mai important rol în machiajul ochilor. Aceasta este o pensulă rotundă în ceea ce privește baza metalică și ovală ca formă. Perii sunt lungi și flexibili pentru a permite amestecarea culorilor.

Pensula pentru ruj este evident indispensabilă pentru realizarea unui contur corect al buzelor. Aceasta are, în general, formă rotunjită și face parte din categoria pensulelor plate. Această pensulă poate fi utilizată și pentru aplicarea corectorului datorită faptului că pensula destinată aplicării acestuia se aseamănă foarte mult cu cea pentru ruj.

Cu siguranță există mult mai multe tipuri de pensule pe care, probabil, le dețineți deja, însă acestea sunt esențiale realizării unui machiaj. Este recomandat ca pensulele folosite să fie de o calitate foarte înaltă pentru a obține rezultatul dorit și, de asemenea, să fie confecționate din păr natural.


Follow Us On Instagram