Machiajul de zi versus machiajul de seară

 În lumea captivantă a machiajului, înțelegerea diferenței dintre machiajul de zi și cel de seară este esențială pentru a crea look-uri uimitoare care să accentueze și să completeze trăsăturile clientelor, dar și să se potrivească cu diferite ținute, coafuri și ocazii. În timp ce ambele forme de machiaj implică aplicarea cu îndemânare a produselor cosmetice, fiecare necesită o abordare și o estetică unică. În acest articol, vom aprofunda subtilitățile machiajului de zi și de seară, explorând caracteristicile lor definitorii, tehnicile cheie și considerațiile esențiale.

Machiajul de zi                                                                                                                

Acesta este caracterizat de un aspect natural și subtil, care pune în valoare trăsăturile purtătoarei fără a le supraîncărca. Scopul este de a obține un aspect proaspăt și radiant, potrivit pentru activitățile din timpul zilei, cum ar fi ieșirile ocazionale sau evenimentele formale desfășurate în medii luminate natural. Acesta este aspectul chei de care trebuie să țineți cont atunci când vorbim despre machiajul de zi – să se vadă bine în lumina naturală a soarelui și niciun element de pe chipul clientei să nu aibă aspect artificial. Pașii cheie pentru machiajul de zi includ:

  • Pregătirea tenului

O piele impecabilă este baza oricărui machiaj reușit – și aici nu ne referim la acel ten ideal, lipsit de imperfecțiuni, ci la un ten pregătit corect. După cum bine știți, pielea trebuie întotdeauna curățată, tonifiată și bine hidratată pentru a reuși să aplicăm cu brio produsele ulterioare. Primerul joacă un rol esențial în acest proces. El trebuie ales întotdeauna în funcție de particularitățile fiecărui ten.

  • Protecție solară

Un pas aparte al pregătirii tenului, extrem de important în machiajul de zi, este protecția solară. Aceasta este necesară pentru a proteja pielea de razele UV, despre care știm cu toții cât sunt de dăunătoare. Optați pentru utilizarea produselor cu SPF încorporat sau pentru aplicarea unei creme de protecție solară  înainte de realizarea machiajului.

  • Fond de ten și corector care nu încarcă

Optați pentru fonduri de ten ușoare, cu acoperire mică sau medie, care uniformizează tonul pielii, permițând în același timp ca textura sa naturală să strălucească. Corectoarele trebuie folosite cu moderație pentru a retușa orice imperfecțiune, menținând în același timp un finish natural.

  • Accentuarea subtilă a ochilor

Pentru aspectul de zi, concentrați-vă pe punerea în valoare a ochilor în mod subtil. Folosiți farduri de ochi neutre, eyeliner fin, mascara și smocuri de gene pentru a defini și ridica ochii, fără a-i încărca. Puteți aplica sclipici sau sidef pentru a accentua pleoapa mobilă și pentru a oferi machiajului un aspect superb în lumina soarelui.

  • Obraji și buze ușor conturate

Alegeți nuanțe de fard de obraz și de buze care imită culoarea naturală a buzelor purtătoarei. Rozurile delicate, piersicuțele sau diferitele nuanțe de nude funcționează de minune pentru a adăuga un plus de culoare, căldură și tinerețe.

  • Sprâncene naturale

Trendul actual promovează sprâncenele naturale, pline și nu foarte intense. Prin urmare, puteți crea acest efect de laminare fără nicio problemă, atât ziua, cât și seara – cu siguranță nu veți da greș. Pentru conturare suplimentară, avem numeroase opțiuni – pomadă, creion, marker pentru trasarea firelor, fard. Trebuie doar să țineți cont de nuanța părului și de tonul general al machiajului.

  • Iluminator cremos

La fel ca în cazul tuturor produselor din machiajul de zi, este de preferat să utilizați texturi cremoase, naturale, în detrimentul celor mate și prăfoase. Machiajul de zi poate fi completat cu puțin highlighter pentru a adăuga o strălucire sănătoasă pielii. Concentrați-vă pe zone precum punctele înalte ale pomeților, arcadele, nasul și arcul lui Cupidon.

  • Setarea cu pudră

Dat fiind faptul că este un machiaj profesional, este obligatoriu ca acesta să reziste pe parcursul întregii zile. Prin urmare, chiar dacă optăm pentru produse cremoase, naturale, este nevoie de o ușoară setare cu pudră. Atenție, nu baking, deoarece machiajul va căpăta un aspect încărcat, mult mai potrivit pentru cel de seară.

Machiajul de seară

Machiajul de seară permite o mai mare creativitate și dramatism, deoarece urmărește să aibă un impact de durată în condiții de lumină slabă sau în iluminatul artificial. Este o oportunitate de a experimenta culori mai îndrăznețe, contururi intense și de a crea trăsături expresive. Considerațiile cheie pentru acest tip de machiaj includ:

  • Crearea unei baze rezistente

Începeți cu aceeași rutină de îngrijire a tenului ca la machiajul de zi (puteți sări peste SPF, deoarece nu este necesar pe timp de noapte și va încărca tenul fără rost), asigurând o bază bine pregătită și hidratată. Luați în considerare utilizarea unui fond de ten rezistent, cu acoperire medie spre mare, însă încercați să nu suprapuneți straturile – machiajul de noapte oricum include mai multe produse, precum anticearcăn, corector, pudră liberă.

  • Ochi intensificați

Elevați machiajul ochilor cu nuanțe mai profunde, efecte fumurii și un eyeliner mai îndrăzneț. Aplicați nuanțe metalice, sclipitoare pentru că acestea se văd superb în pozele cu blitz și în lumina difuză. Genele false sau rimelurile volumizatoare pot amplifica și mai mult dramatismul.

  • Sculptarea feței

Atunci când vorbim despre un machiaj de seară, ne referim, implicit, la un chip mai bine definit și sculptat. Folosiți tehnici de conturare pentru a pune în valoare pomeții, linia maxilarului și structura nasului, creând profunzime și dimensiune. Cu toate acestea, este esențial să estompați cu îndemânare pentru a menține un aspect natural.

  • Buze accentuate

Noaptea permite buze conturate și îndrăznețe. Folosind nuanțe vibrante de roșu, clienta voastră va atrage toate privirile. Subliniem aici importanța aplicării precise și a formulelor de lungă durată pentru un rezultat impecabil.

  • Culori îndrăznețe

Lumina difuză sau artificială valorifică intensitatea culorilor mult mai mult decât soarele. În lumină naturală puternică, nuanțele se vor vedea mai estompate. În schimb, seara le putem vedea mai intense, iar acesta este motivul pentru care puteți pune în valoare ochii clientei cu ajutorul unor culori puternice.

  • Eyeliner dramatic

Chiar dacă nimeni nu spune că nu putem purta o linie de tuș intensă și lungă pe timpul zilei, aceasta este mai potrivită machiajului de seară. Ba chiar mai mult, puteți trece la următorul nivel, realizând un eyeliner grafic, accesorizat cu elemente sclipitoare precum cristalele.

Lucruri esențiale atât în machiajul de zi, cât și în cel de seară

Estomparea – indiferent de momentul zilei, este esențial să estompați toate produsele extrem de bine. Indiferent de lumina despre care vorbim, fie ea slabă, naturală sau artificială, machiajul cu pete poate fi observat cu ușurință.

Iluminarea – luați în considerare condițiile de iluminare în care va fi purtat machiajul. Lumina naturală a zilei și lumina artificială de seară pot modifica drastic aspectul machiajului. Încercați să vă adaptați tehnicile în consecință.

Evenimentul – este esențial să țineți cont de evenimentul la care participă clienta, fie el de zi sau de seară. Machiajul trebuie să fie întotdeauna potrivit contextului pentru ca prezența totală a clientei să fie una armonioasă.

Linia dintre machiajul de zi și cel de noapte nu este întotdeauna clară. Ocaziile speciale și diversele contexte pot necesita look-uri hibride sau interpretări unice. Trebuie să fiți deschiși, adaptându-vă stilul pentru a satisface nevoile și preferințele fiecărei cliente. Totuși, înțelegerea distincțiilor dintre aceste două stiluri vă permite să creați look-uri care se potrivesc cu momentul zilei, ocazia și condițiile de iluminare. Urmând tehnicile cheie prezentate în acest articol, puteți crea cu încredere look-uri uimitoare care să lase o impresie plăcută, indiferent de situație.


Follow Us On Instagram