MĂ INSPIRĂ IUBIREA PENTRU MACHIAJ!

În această ediție v-o prezentăm pe Koko “sau Maria, în funcție de persoana cu care vorbesc”, după cum scrie chiar ea pe blogul său. Inspiră oamenii de aproape 10 ani. Spunem aproape, pentru că mai e puțin până în august când blogul ei aniversează 10 ani. Crede că Social Media nu ar trebui ignorată pentru că poate avea o putere extraordinară asupra afacerilor, însă ne oprim aici cu dezvăluirile și vă invităm să aflați mai multe despre Koko din interviul următor.

Povestește-ne cum ai ajuns de la Psihologie la Beauty Blogger. Când ai simțit atracția către industria beauty?
După atâția ani, mi-am dat seama că trecerea nu e atât de drastică pe cât ar părea. O bună parte din meseria noastră are și o componentă psihică și cred că înclinația mea spre a asculta și a ajuta oamenii m-a influențat ca blogger și ca make- up artist. Atracție nu știu dacă am simțit față de industrie, mi-a plăcut machiajul și am făcut tot posibilul să mă ocup cât mai des de asta în detrimentul altor activități. După câțiva ani, am fost suficient de norocoasă încât să se transforme în jobul meu.

Când și cum a luat naștere blogul tau? Cum ai avut această idee?
În 2009 am scris primul articol pe blog, iar în August 2019 împlinește 10 ani. Încă mi-e greu să cred că a trecut atât de mult timp, cert e că a devenit o parte foarte importantă din viața mea. Totul a început cu descoperirea unor forumuri și bloguri de machiaj din Statele Unite și UK. Eram fascinată de ce vedeam, le percepeam ca niște picturi pe pleoape. Mi-au plăcut atât de mult încât am început să mă joc și eu, amestecând culorile, și apoi să postez rezultatele pe Hi5, rețeaua de socializare populară pe “vremea mea” J. Fetele care mă urmăreau m-au încurajat să pornesc un blog și să le învăț și pe ele. De acolo a început totul și n-am regretat decizia niciun moment.

Spune-ne cum a fost drumul tău până astăzi. De unde ai început și ce provocări ai avut?
Am început de la o cameră mirrorless Sony la a avea 2 camere DSLR, obiective, cameră de vlogging, soft box-uri, ring light, lămpi. De la a edita în Microsoft Movie Maker la a învăța programe complexe de editare video. De la câteva fete care mă urmăreau la mii. Dar cel mai important, de la o elevă pasionată de machiaj la make-up artist. Provocările au fost multe. Atât de ordin tehnic pentru că a trebuit să învăț tot ce ținea de editare foto – video, de SEO, hosting, teme & co, dar și legislative și financiare. Evident, au fost și multe provocări emoționale. Am învățat despre mine și m-am maturizat. Am crescut odată cu blogul și cititoarele odată cu mine. Mi se pare minunat ca multe dintre fetele care mă urmăreau pe atunci sunt și acum
alături de mine. Pe multe le-am inspirat să se apuce de machiaj și să devină MUA, fie bloggeri/vloggeri. Satisfacția e enormă și pune totul într-o perspectivă frumoasă. Pot să spun cu mână pe inimă că a fost o călătorie incredibilă, presărată cu mult mai multe momente frumoase decât rele, o călătorie pentru care sunt extrem de recunoscătoare.

Care au fost persoanele care ți-au servit drept modele în viață, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional?
Există mulți make-up artiști pe care-i admir și pe care îi respect, atât din România, cât și pe plan internațional. De la câțiva chiar am avut norocul și onoarea să învăț multe trucuri și secrete. Modele, însă, nu țin minte să fi avut, mi-am dorit mereu să fiu my own person, independentă, dar recunosc că pe măsură ce mă apropii de 30 de ani, am început să preiau mai mult din sfaturile părinților mei.

Ce te inspiră în ceea ce faci?
Iubirea pentru machiaj! De când am început aventura aceasta, scopul principal a fost să “convertesc” cât mai multe persoane, să împărtășesc pasiunea mea cu cât mai multe fete și să le demonstrez femeilor că nu trebuie să se teamă sau să fugă de machiaj. Cred că suntem pe drumul cel bun, dar mai avem mult până la final.

Care este „secretul succesului” unui Beauty Blogger?
În primul rând, să aibă curajul să încerce – foarte mulți lasă lucrurile la stadiul de dorință și eșuează din start. Apoi, să fie constanți, să-și găsească vocea și acel CEVA care-i diferențiază de restul oamenilor. Să se promoveze în social media, să ceară feedback, să fie deschiși. Secretul, însă, cred că include și puțin noroc. Foarte important, ca în oricare alt domeniu, e să continui să înveți, să încerci mereu să te depășești și să fii actual. Lumea se schimbă repede de la an la an și trebuie să fii pregătit să te adaptezi dacă vrei să ai succes în online.

Există o tendință și o dorință foarte mare în rândul tinerelor de a deveni beauty bloggeri. Ce părere ai despre acest lucru?
Mă bucură! Înseamnă că am reușit să transmit mai departe iubirea pentru machiaj și blogging/vlogging. Cred ca împreună avem mai multă forță să spargem tiparele și să aducem o schimbare în bine. Au apărut foarte multe fete talentate și creative și e o plăcere să le descopăr. Pe mine m-a responsabilizat și m-a ajutat mult blogul, așa că nu văd ce ar avea de pierdut.

Ce faci pentru a-ți menține echilibrul interior?
Mă joc cu cățeii mei, citesc, ascult muzică, mă uit pe Netflix. Mă relaxează mult și să mă machiez și să încerc lucruri noi, a rămas unul din hobby-urile mele preferate. Dar, cel mai important, iau o pauză atunci când am nevoie de ea. Când ești propriul angajator, uiți să mai “iei vacanta”. Cred ca e esențial să te deconectezi și să iei o pauză ocazional pentru a rămâne creativ și pasionat.

Transmite-le, te rog, câteva cuvinte cititorilor Jurnalului de Estetică.
Dacă ar fi să le dau un sfat cititorilor ar fi să nu ignore social media și puterea pe care aceasta o poate avea asupra afacerii lor. Cum spuneam mai sus, trebuie să fim pregătiți să ne adaptăm la provocările curente dacă vrem să avem succes și cred că o prezență activă pe conturile de socializare poate oferi un plus de popularitate și oportunitatea de a fi mai conectat la cerințele clientelor.

Special Koko
Beauty Blogger


Follow Us On Instagram