Interviu cu Alina Delcaru | Stilist Micropigmentare & Trainer

SINGURA MEA STRATEGIE CONȘTIENTĂ DE FIDELIZARE ESTE CALITATEA SERVICIILOR

 

 

A fost de când se știe foarte artistică, interesată de frumos și atrasă de artele vizuale. La vârsta de 23 de ani a dat curs pasiunii și viselor orientate către domeniul înfrumusețării și le-a materializat în primul salon specializat exclusiv pe estetică și designul ochilor. A învățat aplicatul extensiilor de gene de la sora ei, Cristina Delcaru, apoi s-au specializat împreună pe micropigmentare. Mama le-a fost mereu alături cu aportul ei în partea administrativă, fiind un bun exemplu de istețime și determinare. Tot mama este cea care o influențează mult către performanță. “Succesul aceste afaceri frumoase ne aparține tuturor”, declară Alina Delcaru.

 

Cum a fost drumul tău profesional, de la începuturi până în prezent?
Parcursul meu profesional a fost unul organic și constant. Nu m-am folosit de strategii prea elaborate, ci am fost me­reu concentrată pe muncă, lăsându-mă condusă în punc­tul în care mă aflu de propria intuiție și de pasiunea care m-a mânat mereu spre a revoluționa domeniul meu de activitate. Nu am găsit niciodată dificil acest drum, poate și pentru că am fost înzestrată cu un talent nativ în această direcție și nu am simțit că fac un efort, deși muncesc foar­te mult, astfel încât familia mea se teme pentru sănătatea mea, câteodată.

Care este filozofia ta de stilist de micropigmentare?
Cred foarte mult în autenticitate, iar acest principiu s-a manifestat foarte mult în cariera mea. Am reușit să creez niște trenduri și să impun un stil foarte ușor de recunoscut. Asta m-a făcut un trainer de interes atât în România, cât și în piața internațională, întrucât am atras adepți ai acestei tehnici care își doresc să își însușească secretele ei. Am un respect deosebit pentru creațiile naturii, așadar prin­cipala mea sursa de inspirație este armonia naturală. În­cerc să fac alegeri sincere pentru clientele mele, într-atât încât, dacă este cazul, chiar ajung să consiliez clienta să renunțe la procedură dacă eu consider că nu i se potri­vește și că sprânceana naturală arată foarte frumos și fără micropigmentare. Cred că sinceritatea devine o strategie extraordinară de business atunci când serviciul tău este de foarte bună calitate.

Care este tehnica ta preferată de stilizare a sprâncene­lor și de ce?
Categoric, este tehnica Powder din multe motive și foar­te justificate. Este o tehnică foarte adaptabilă, potrivită pentru multe tipuri de ten și nu intră în conflict cu me­canismele pielii. Pielea are tendința de a blura pigmentul în procesul de vindecare. Câtă vreme efectul procedurii este unul difuz, acest blur este chiar binevenit, în raport cu orice altă procedură care are ca elemente stilistice li­nii drepte, care în final se vor blura și se depărtează de efectul promis.

Am observat că desenezi sprâncenele fără ajutorul instrumentelor, direct cu mâna. De ce procedezi așa?
Foarte bună observație. Este prima oară când sunt întrebată asta în cadrul unui in­terviu. Desenez fără instrumente, deoarece nu există instrumente de măsură perfor­mante pe un relief variabil. Studiind mor­fologia chipului uman, am tras concluzia că arcadele nu sunt niciodată simetrice, iar in­strumentele de măsură nu sunt foarte utile, nu fac altceva decât sa distragă atenția de la actul artistic. Scopul final este să creez o simetrie relativă, să găsesc modalități artis­tice de a corecta vizual asimetriile naturale.

Cum alegi tehnica și nuanța pigmentu­lui pentru fiecare clientă?
În ceea ce privește tehnica este simplu, pentru că am ales să mă specializez și să realizez doar tehnica Powder, deși cunosc toate tehnicile și le-am realizat în trecut. Am luat această decizie pe baza experi­enței cu toate tehnicile. Adaptând aceas­tă tehnică foarte versatilă, pot mulțumi o gamă foarte largă de cliente. În ceea ce privește nuanțele de pigment, mă rapor­tez la toate elementele coloristice ale chi­pului. Elementul definitoriu este, desigur, nuanța părului din sprâncene, însă armoni­zez culoarea și la restul reperelor, cum ar fi părul de pe cap, nuanța pielii, a ochilor. Prefer să mă mențin într-o zonă sigură, op­tând frecvent pentru nuanțe neutre, stinse, fără vibrații de gri sau roșu.

Cum atragi și cum îți fidelizezi cliente­la? Ce fel de relație ai cu clientele tale?
Singura mea strategie conștientă de fi­delizare este calitatea serviciilor, care le face dependente pe cliente. Faptul ca am o personalitate foarte maleabilă și ajung sa găsesc o cale de comunicare cu fieca­re om este un plus, însă este ceva natural, nu fac un efort conștient pentru asta.

Cum alegi produsele cu care lucrezi?
Sunt foarte atentă pe plan internațional la tot ce apare. Am avantajul de a fi prezentă la congrese internaționale ca invitat, iar atunci când sunt solicitată să expun prezentări despre tehnica mea sau să predau, profit de timpul petrecut acolo ca să cercetez ino­vațiile în domeniu. Mereu am venit cu ulti­mele inovații. Chiar acum mă aflu în cola­borare cu cea mai mare fabrică din Europa pentru o gamă de produse excepționale.

Care sunt planurile tale de viitor? Ce urmează?
Planurile mele de viitor sunt extrem de frumoase și mă entuziasmează foarte tare. Voi fi prezentă la nenumărate congrese internaționale în cadrul cărora sunt invita­tă ca specialist pentru a prezenta tehnica Powder. Voi ajunge în São Paulo, Insulele Canare, Napoli, Milano, Madrid, Barcelo­na și alte orașe unde se susțin cele mai mari evenimente de profil din lume. În iunie am fost implicată în lansarea unei game complete de produse profesionale pentru micropigmentare, produse de cea mai mare fabrică din Europa. Sunt extrem de onorată de propunerea lor de a fi am­basador internațional al celei mai inova­toare game de produse de pe piață. Sunt foarte multe lucruri în plan, însă unele sunt deocamdată confidențiale, până mă apropii de momentul realizării lor.

Tu ai sprincenele tatuate? Dacă da, cine ți le-a tatuat și cu ce tehnică?
În mod paradoxal, eu nu am sprâncene­le tatuate. Propriile sprâncene au fost cel mai bun antrenor în meseria mea. De mică am tot testat pensatul pe ele și m-au ajutat sa înțeleg absolut totul despre acest domeniu, fiind extrem de greu de întreți­nut, foarte dense și groase. Totodată, sunt norocoasă pentru că au crescut mereu la loc, în pofida testelor mele. Tot faptul că sunt atât de dese este și motivul pentru care nu am optat pentru niciodată pentru micropigmentare.

Cum îți păstrezi echilibrul interior?
Asta este cel mai greu lucru de obținut și de păstrat, în meseria mea. Lucrez cu oameni și sunt un om deschis, care oferă foarte multă energie din rezerva proprie, iar uneori simt că îmi scade vitalitatea. Am un partener de viață care investește în mine foarte multă iubire și asta mă re­pune mereu în forțe, și am pasiuni care mă încarcă. Iubesc dansul și de fiecare dată când merg la dans îmi reîncarc ba­teriile. Este arma mea secretă.

Ce ai făcut pe plan profesional în toată perioada în care saloanele de înfrumu­sețare au fost închise?
În această perioadă am ales să mă de­părtez în întregime de latura profesională și sa mă dedic în întregime mie însămi și familiei. Mi-am decorat apartamentul, am văzut foarte multe filme și seriale, am dormit la prânz și nu m-am gândit deloc la lucru, în încercarea de a nu-mi hrăni frustrările cauzate de restricții. Pe plan profesional m-am ocupat doar de colabo­rarea cu această fabrică de produse, pe care o voi reprezenta în calitate de Artist Ambasador.


Follow Us On Instagram