Îngrijirea părului blond

În basmele populare, personajul feminin, reprezentat de cele mai multe ori de o prințesă, are o înfățișare clasică: părul bălai, iar ochii albaștri. Încă din copilărie, fiecare fetiță își dorește să arate ca acest personaj. Părul blond a devenit cu ușurință un ideal care, odată cu trecerea timpului s-a putut materializa. Nuanța perfectă de blond reprezintă o noțiune extrem de abstractă la care, totuși, aspiră multe doamne și domnișoare. Probabil ați observat deja cu câtă ușurință vă spun clientele că își doresc părul blond, arătându-vă o simplă imagine de pe Internet.

Părul colorat în nuanțe deschise implică multe riscuri pe care, unii dintre hairstyliști, dar și cliente deopotrivă, nu și le pot asuma. De multe ori vedem celebrități care trec extrem de rapid de la brunet la blond sau șaten și ne întrebăm „cât poate fi de greu?”. Ei bine, este extrem de dificil, iar dumneavoastră știți deja acest lucru.

Textura părului este foarte importantă atunci când vine vorba despre aplicarea unei nuanțe deschise precum blondul. Dacă părul clientei dumneavoastră este fragil, alcătuit din fire subțiri și uscate, dar mai ales dacă a suferit tratări chimice precum îndreptarea permanentă, atunci trebuie să îi explicați că decolorarea este imposibil de realizat. Pe de altă parte, dacă aveți de-a face cu un păr sănătos, hidratat și rezistent, atunci puteți lucra fără a pune în pericol părul clientei.

Trebuie să acordați atenție la felul în care decolorați părul pentru că acesta este momentul în care va fi afectat. Decolorarea se poate realiza într-o singură ședință, ceea ce este ideal, deoarece amestecul de peroxizi nu va atinge aceeași șuviță de păr de două ori. Totuși, dacă părul pe care urmează să îl vopsiți are subtonuri roșcate sau portocalii, probabil că va fi nevoie de două sau poate chiar trei ședințe de decolorare.

Asigurați-vă că părul va fi decolorat cu cele mai bune produse, astfel încât să reduceți riscul deteriorării acestora. Este extrem de cunoscut faptul că în urma decolorării puternice, necesare pentru obținerea blondului, părul devine mult mai sensibil și necesită o îngrijire sporită. Chiar și atunci când coafați un păr blond, trebuie să fiți foarte atente să nu însistați de foarte multe ori cu un aparat încălzit pe aceeași șuviță de păr.

Un alt aspect important este să le sugerați clientelor dumneavoastră să își îngrijească părul mai mult decât o făceau înainte. De asemenea, le puteți recomanda produse pentru îngrijirea părului blond. Femeile care au optat pentru o nuanță deschisă a părului trebuie să îl mențină hidratat cu ajutorul uleiurilor naturale și al măștilor pentru păr. După fiecare spălare a părului, acesta se va rupe, deoarece elasticitatea sa va fi afectată. De aceea, este recomandat pentru clientele dumneavoastră să își spele părul la un interval de minim trei zile pentru ca uleiurile naturale din scalp să poată acționa. Șamponul și balsamul joacă un rol foarte important în îngrijirea părului. Acestea trebuie să fie calitative și să aibă efect hidratant pentru a ajuta firul de păr să își recapete sănătatea și elasticitatea.

Atunci când părul crește, ceea ce se întâmplă destul de repede, rădăcinile de culoare naturală sunt inestetice, motiv pentru care acestea trebuie vopsite la culoarea actuală a părului. Multe dintre femei aleg să facă acest lucru acasă, fie din comoditate, fie din lipsa timpului sau a resurselor. Totuși, această practică nu este recomandată. Atenționați-le pe clientelen dumneavoastră cu privire la riscurile pe care le implică vopsitul de către o persoană necalificată și sugerați-le să revină la un interval de cinci sau chiar șapte săptămâni pentru întreținere.

Prin urmare, părul blond reprezintă un ideal al multor femei, însă obținerea acestuia implică multe riscuri. Atât dumneavoastră, cât și clientele trebuie să fiți foarte atente la felul în care îngrijiți părul de culoare deschisă. Decolorarea trebuie făcută cu foarte mare atenție pentru a nu pune în pericol sănătatea părului.


Follow Us On Instagram