Hammam, Iyashi Dome şi sauna

vechi şi noi destinaţii detox

de Isabela Vasile

Hammam, Iyashi Dome şi sauna

Eşti stresată şi obosită? Până şi un terapeut care munceşte aproape zi de zi are nevoie de puţin răsfăţ. Hammam-ul sau sauna sunt două din locurile înzestrate cu astfel de virtuţi.

Hammam Detox. Hammamul, baia turcească sau baia maură fac parte din tradiţia orientală ancestrală de îngrijire a corpului şi înseamnă “baie caldă’ în limba arabă.

CARE ESTE PRINCIPIUL HAMMAM-ULUI?

Acestă baie umedă de aburi a devenit un rit de înfrumuseţare pentru femeile din Maghreb, deoarece făcea pielea fină şi elibera corpul de toxine. Este indicat ca înainte de hammam să se facă un duş pentru a obişnui corpul cu căldura umedă. Mai întâi se intră în încăperea încălzită la 50°C unde este difuzat aburul parfumat cu eucalipt şi mai apoi în camera de îmbăiere propriu-zisă unde se spală corpul şi părul.

BINEFACERILE HAMMAM-ULUI

Corpul se destinde la contactul cu apa şi căldura şi astfel muşchii se decontractează. Aburii impregnaţi de parfumul de eucalipt, salvie şi dafin sunt extrem de eficienţi în tratarea problemelor respiratorii. Transpirând, corpul elimină apă, toxine şi grăsimi nesănătoase. Sub efectul vaporilor de apă porii pielii se dilată. Pentru a avea o piele fină folosiţi săpunul negru (savon noir) înainte de a vă exfolia cu o mănuşă de kassa pentru a îndepărta celulele moarte. Astfel corpul este curăţat în profunzime şi pielea rămâne fină.

Hammam-ul este indicat persoanelor care au retenţie de apă. probleme de circulaţie sangvină şi dificultăţi respiratorii. De asemenea, hammam-ul este indicat pentru reeducarea musculară.

DETOXIFIEREA JAPONEZĂ IYASHI DOME

Toxinele şi viaţa modernă: Modul nostru de viaţă, chiar dacă noi încercăm să fie unul cât mai sănătos, favorizează producerea de toxine. Cele numite exogene vin din surse externe, precum nicotina, excesul de stimulenţi din băuturi, poluare, dintr-o alimentaţie neglijentă sau din utilizarea de produse chimice. Alţi factori care îşi spun cuvântul sunt: stresul şi anxietatea.

DETOXIFIEREA JAPONEZĂ: IYASHI DÔME

Nou venit în tehnica detoxificării, lyashi dome mizează pe infraroşiile lungi biocompatibile(de aceeaşi frecvenţă cu corpul). Originară din Japonia, această metodă antrenează o ‘depoluare” a corpului prin transpiraţie intensă. Cum funcţionează? Infraroşiile lungi creează o fricţiune la nivelul celulelor(Cercetările au demonstrat că celulele corpului nostru sunt receptive la undele infraroşii eşalonate între 4-25 micrometri. Undele infraroşii lungi organice B-Carbon ale IYASHI DÔME emit infraroşii cu lungime de 5-20 micrometri corespunzând perfect organismului nostru).

Efectul termic în straturile profunde ale ţesuturilor conduc la dilatarea vaselor mici de sânge stimulează mecanismele de drenaj şi relansează procesul de eliminare. Căldura produsă ajută la debarasarea de toxine din corp prin transpiraţie asemenea unei alergări de minimum 20km.

CHEIA UNEI BUNE DETOXIFIERI

După ce te vei aşeza în capsula cu forme futuriste, corpul tău va fi supus infraroşiilor lungi timp de 40 de minute. O şedinţă echivalează cu 2 ore şi jumătate de sport şi permite eliminarea a până la 600 de kilocalorii. La efectul detox adăugaţi întărirea sistemului imunitar şi o vitalitate sporită.

Frecvenţa ideală: O sesiune de 10 şedinţe(o dată pe săptămână) este perfectă pentru o detoxifiere profundă. Eliminarea prin transpiraţie a toxinelor acumulate, a metalelor grele (echipamentul dispune de o tehnologie ceramică-titan). Într-o manieră express, mizaţi pe o cură de 3 zile succesive combinându-le cu băi alcaline pentru a reîncărca organismul cu oligo-elemente.

Tehnologia revoluţionară IYASHI DÔME se bucură de o tot mai larga recunoaştere şi apreciere în lume, aparatul fiind prezent în SPA-uri şi Resorturi Hoteliere prestigioase, în premieră în Romania, la ALPIN RESORT HOTEL Poiana Braşov.

Pentru a ne forma o opinie corectă am discutat cu dl Sebastian Gongu, Spa manager Alpin Vitarium Spa despre terapia IYASHI DOME:

“Am onoarea să fi fost primul care a făcut trainingul pentru această terapie şi am până acum peste 120 de terapii executate. În decursul a numai două luni s-au efectuat peste 200 de terapii Iyashi dome şi am căpătat o experienţă destul de bogată care mă îndreptăţeşte să spun că această terapie funcţionează impecabil.“

SAUNA PENTRU ELIMINAREA TOXINELOR

Sauna este o tradiţie veche de peste 2000 ani şi este originară din ţările scandinave. La saună se mergea în familie sau între prieteni pentru destindere, relaxare.

PRINCIPIILE SAUNEI?

Contrar hammam-ului, sauna acţionează asupra corpului şi organismului graţie căldurii uscate. După un duş, se şterge corpul după care se intră în încăperea din lemn unde temperatura variază între 70°C şi 100°C. Căldura difuză provine de la recipientul în care sunt puse pietrele vulcanice care se stropesc din timp în timp cu apă(aveţi la îndemână o găletuşă din lemn şi un polonic pentru a face acest lucru). Nu este indicat să staţi mai mult de 15 minute în saună. Ieşiţi atunci când transpiraţia capătă forma unor perle pe piele sau când simţiţi o presiune ridicată din cauza căldurii. Lungiţi-vă pe banca de jos unde aerul este mai puţin fierbinte.

BINEFACERILE SAUNEI?

Corpul este mai uşor, mai curat. Cum circulaţia sanguină creşte graţie căldurii. vă veţi destresa iar muşchii se relaxează. Sauna, destinaţie detox ?
Transpirând la o temperatură mai mare de 90 grade puteţi pierdre până la 1 litru de apă. De aceea este recomandat să beţi apă înainte şi după saună. Prin transpiraţie pielea se curăţă de toxine. După practicarea sportului este îngrijirea ideală la care puteţi apela.

Atenţie!

  • Sauna nu este recomandată persoanelor care suferă de astm sau de tulburări circulatorii – pentru că accelerează ritmul inimii.
  • Sauna este inamicul cuperozei, al capilarelor subcutanate de la nivelul picioarelor şi al varicelor.
  • Sauna se face dezbrăcat/ă doar va trebui să aveţi un prosop ca măsură preventivă de igienă.
  • Nu purtaţi haine care nu permit evaporarea transpiraţiei.
  • Scoateţi bijuteriile şi ochelarii pentru că se vor supraîncălzi şi vă vor arde.
  • Persoanele care au părul vopsit trebuie să ia în calcul că sauna duce la decolorarea părului.

Prima intrare în cabina de saună nu trebuie să dureze mai mult de 12min. Căldura poate părea sufocantă la început, iar dacă nu o suportaţi staţi pe banca de jos până veţi simţi că respiraţia devine mai profundă, circulaţia sangvină mai rapidă, dilatând vasele. Pentru a permite organismului să menţină o temperatură de 37 grade, creierul declanşează o reacţie psihologică la căldură, numită termoliză. Aceasta reacţionează ca un termostat şi modifică temperatura corpului într-una constantă şi acceptabilă. Glandele sudoripare vor începe să secrete apă, pierderea de lichid putând ajunge până la 1 l într-o oră iar temperatura corpului să urce până la 40 de grade.

După prima şedinţă de saună faceţi un duş rece (suportabil), după care reintraţi. Puteţi folosi o lufă pentru a îndepărta celulele moarte şi să aplicaţi uleiuri tonifiante.


Follow Us On Instagram