Fondul de ten pe bază de apă, ulei sau silicon?

Găsirea fondului de ten potrivit pentru tipul și tonul pielii clientei poate fi cel mai dificil pas din realizarea întregului machiaj. Nici nu mai vorbim despre schimbările sezoniere și despre problemele periodice ale tenului clientelor. După cum bine știți, fondurile de ten sunt foarte diferite, iar acest lucru este grozav, deoarece puteți găsi întotdeauna produ­sul potrivit pentru clienta voastră. Deci vom începe de la elementele de bază – există fonduri de ten pe bază de apă, ulei și silicon, iar fiecare dintre acestea are propriile benefi­cii și mențiuni. Așa că, înainte de a plasa o comandă de fond de ten, decideți ce bază vreți în formulă: apă, ulei sau sili­con? În calitate de makeup artiști, este posibil să aveți nevo­ie de toate, dat fiind faptul că varietatea de tenuri pe care le întâlniți este extrem de mare. Totuși, este foarte important să cunoașteți proprietățile fiecărui fond de ten în parte pentru a face cele mai bune alegeri pentru clientele voastre.

Fondurile de ten pe bază de apă

Acestea sunt cele mai potrivite pentru tenul gras, deoarece se simt ușoare pe piele, au o textură extrem de lejeră și nu vor înfunda porii. În plus, le puteți folosi și pe pielea uscată, deoarece oferă o hidratare excelentă. Ele dau un efect foarte pur și au aspectul de „a doua piele” – cel pe care îl căutăm cu toții atunci când realizăm un machiaj. Ne dorim ca tenul să nu fie încărcat, iar fondul de ten să nu aibă acel aspect inestetic de mască. Fondul de ten pe bază de apă pare că se topește în piele, devenind una cu aceasta. Un alt avantaj al fondului de ten pe bază de apă este că se blenduiește extrem de ușor – lucru foarte important pentru orice makeup artist. Mai mult decât atât, dacă pielea clientei este predispusă la erupții și alte imperfecțiuni, acest tip de fond de ten va avea grijă de pielea ei, deoarece textura este foarte blândă.

Fondurile de ten pe bază de ulei

Fondul de ten pe bază de ulei are o consistență puțin mai groasă, iar acesta va necesita o aplicare adecvată, astfel în­cât să aibă un aspect neted și ușor pe pielea clientei. Poate dura mai mult timp ca produsele pe bază de ulei să pătrun­dă în piele în comparație cu produsele pe bază de apă. Așa că, acestea vor rezista pe pielea clientei pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru poate face ca fondurile de ten pe bază de ulei să se simtă grele și grase pe piele.

Totuși, dacă aveți de-a face cu o piele uscată, folosirea unui fond de ten pe bază de ulei este modalitatea ideală de a ob­ține acea strălucire sănătoasă și plină de viață. Fondurile de ten pe bază de ulei vor împiedica pielea să aibă un aspect tern și plat.

Este important să evitați aplicarea fondurilor de ten pe bază de ulei pe tenul gras. Cu toate acestea, uleiul din produs se poate amesteca cu uleiurile naturale de pe piele, oferind un aspect plăcut – acest lucru poate funcționa doar dacă apli­cați un strat subțire de produs.

Fondurile de ten pe bază de silicon

Aceste produse vor avea ingrediente pe bază de silicon, ceea ce înseamnă că vor avea un primer matifiant în com­poziția lor. Fondurile de ten pe bază de silicon sunt grozave pentru a matifia pielea și a controla strălucirea nedorită.

Fondurile de ten din silicon sunt rezistente la apă și nu va trebui să vă faceți griji că transpirația va deteriora machi­ajul clientei. Aceste produse sunt, de asemenea, cele mai potrivite pentru nuntă și alte evenimente în care machiajul trebuie să reziste mult timp. În plus, fondurile de ten pe bază de silicon sunt cele mai bune pentru a oferi pielii un finisaj fin, fără riduri, deci sunt ideale pentru tenul matur.

Așadar, alegerea bazei fondului de ten este esențială pen­tru a putea oferi clientei un aspect plăcut, dar și un machi­aj potrivit tipului ei de ten. De asemenea, este important să combinați produsele cu grijă. De exemplu, fondul de ten pe bază de apă nu se va potrivi cu cel pe bază de ulei – se vor separa pe tenul clientei.


Follow Us On Instagram