Timp. Dă-ți timp…

A sosit din nou acea perioadă din an, cea în care mulți dintre noi își iau timp și se gândesc, poate mai profund ca în alte momente, la viață. La tot ceea ce înseamnă viața. Pentru că perioada sărbătorilor este, cu siguranță, cea în care conștientizăm cel mai ușor trecerea timpului.

Sărbătorile de iarnă vin, pentru cei mai mulți dintre noi, pe lângă magia specifică, și cu un mix de emoții și sentimente, care ne trezesc și ne îndeamnă să ne gândim că timpul trece, viața se… scurge.

„Da… a mai trecut un an” – aceasta este, probabil, cea mai folosită expresie. Tragem linie, ne gândim la anul care se încheie. Facem un bilanț a ceea ce a fost, ce a mers bine, ce putea merge și mai bine, unde și ce am putea îmbunătăți.

Un alt an care se încheie, un alt sfârșit – este ocazia de a lăsa în spate tot ce nu a fost cum ne doream, toate momentele neplăcute sau poate chiar dureroase. Toate tristețile. E un mod prin care încheiem socotelile, cum se spune, chiar dacă simțim și recunoștință, și bucurie pentru ceea ce a fost. Un mix de emoții și sentimente, cum spuneam mai sus.

Un an nou care vine este ocazia unui nou început. Dorința de la miezul nopții la trecerea dintre ani, vise, planuri, obiective… Ocazia de a o lua de la capăt, de a face lucrurile diferit, de a fi diferit. Speranță – cel mai frumos cadou al anului nou.

Nu știu cât te regăsești tu în rândurile de mai sus, dar pentru mine (și sunt singură că nu doar pentru mine), de fiecare dată ciclul de mai sus se repetă. Și sigur nici peste tine nu trece perioada sărbătorilor fără a trezi în tine ceva, “ceva”-ul tău, propriul tău cocktail de emoții și sentimente.

Dacă te regăsești însă în rândurile de mai sus, cum ar fi dacă o singură dată, practic un singur an din viața ta, ai decide să-ți dai timp și să faci lucrurile diferit. Să te oprești din grabă, să mergi mai ușor prin viață. Să te concentrezi mai puțin pe “a face” și mai mult pe “a fi”. Da, să fii, să fim. Pare atât de simplu, nu?

Un final de an liniștit! Un an nou exact așa cum ai nevoie!
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram